Fortsatt starka hemma

Vinst mot Älvsborg hemma med hela 4-0 (1-0) efter en stark andra halvlek.

Vi fortsätter att vinna på hemmaplan, denna gången mot serieledarna Älvsborg FF som har inlett serien på ett ypperligt sätt med många vinster. Älvsborg kör sin fotboll med långa bollar och de har oftast bra kondition (tränar mycket?) och man måste vara beredd på att ta kampen mot Älvsborg, annars är man illa ute. Dock gör samtliga ett jättejobb idag och det var faktiskt vi som malde ner Älvsborg i slutändan och inte tvärtom. Dock skall det sägas att 4-0 inte direkt speglar matchen, det stod 1-0 relativt länge och Älvsborg hade under denna tiden ett mål bortdömt för offside och matchen var då lika jämn och tät som Dawidssons mustach.

Vi spelade ett bra försvarsspel och var oftast beredda på den långa bollen från Älvsborg som i första halvlek oftast slogs från vänsterbacken upp mot två snabba forwards och samtidigt har vi ju speed där framme med Jonathan, Anders och Emil och så vidare så vi kände oss nog relativt bekväma med hur matchen utspelade sig. Det var som sagt också vi som tog ledningen genom Emil J. Han fick en bra kross från Dawidsson från ena kanten till den andra och drev mot mål och passade då samtidigt på att dribbla bort två försvarare för att sedan skjuta hårt intill ena stolpen och säsongens hittils snyggaste mål var ett faktum, så skönt. Halvleken var sedan fortsatt jämn men vi kunde gå till halvtid med ledning 1-0.

I andra halvlek kontrollerade vi matchen med stabilt försvar och farliga kontringar och lyckades göra tre mål och siffrorna kunde rinna iväg på slutet till hela 4-0. Jonathan gjorde två mål i boxen och slog dessutom ett hårt lågt inlägg till Anders som tagit en en lång lång löpning från mittplan, tungt för Älvsborg men mycket skönt för oss som sedan kunde spela av matchen utan större problem för att sedan sätta pricken över i:et denna dag med "Pärleporten" i klassiskt manér.

Bra jobbat av samtliga och återigen har vi det betydligt lättare att få ihop ordinarie startelva på hemmaplan men desto svårare på bortamatcherna, går det att samla oss och ställa upp liiiite mer, gubbs? Då kan det bli kul detta.
Älvsborg var varken sämre eller bättre än många andra lag vi mött i år och känslan är verkligen att alla kan slå alla i år, sjukt jämnt. Lite udda men också spännande.

Spaghetti stod troligtvis för säsongens snyggaste mål när han dribblade bort två försvarare (varav en tunnel) och avslutade stenhårt med en patenterad vänster-utsida.