Miracle on (konst)grass

Jag snackade med Petter om det redan innan vi stack till samlingen. Ingen av oss var direkt sugen på att spela. Jag var trött, vädret var halvtaskigt och vi skulle möta obesegrade serieledaren. Men det är i de lägena, när förutsättningarna känns som sämst, som det faktiskt rätt ofta går rätt så bra. Väl vid samling visade det sig att förutsättningarna var ännu sämre. Från den tunna trupp som hade förlorat mot Sandarna var ytterligare ett par namn borta. Så vi gick i med inställningen att vi inte hade något att förlora och det visade sig vara en bra inställning.

Inställningen på plan var en helt annan än den i onsdags. Samtliga slet som djur för att ligga rätt i positionerna och vi lyckades gång på gång stänga ner GFF's uppspelsförsök. Första halvlek kanske inte var något för fotbollsälskare. Det var inte så många chanser åt något håll men vi var nöjda. GFF hade mer boll än vi men vi var närmast mål. Emils retur på Magnus frilägesmiss vinkades dock av för offside vilket gav 0-0 i paus.

Måste erkänna att när GFF tog ledningen tidigt i andra så tänkte jag "inte nu igen". Men vi vek inte ner oss den här gången utan fortsatte köra vår strategi och när Norrhem mycket kyligt placerade in 1-1 på ett långskott var det nästan logiskt. Vi trummade på. 2-1 var ett mycket bra fotbollsmål om man kan säga så. En flack frispark från Norrhem som Wille skarvade in. Helt enligt boken. Hade Spaghetti bara kunnat skjuta så hade det mycket väl kunnat bli 3-1 minuterna senare men målvakten klarade hans friläge.

GFF flyttade upp och satte hård press på oss sista 20 men var bortsätt från en mycket farlig nick strax efter vårt avgörande mål, inte riktigt nära. De hade mest boll, visst, men ser man till antalet målchanser i matchen tycker jag att vår seger var välmotiverad. Inte så att det hade varit orättvist med lika eller vinst för GFF men den här segern var lika välförtjänt för oss.

Egentligen förtjänar alla i laget ett individuellt omnämnande men jag väljer att lyfta fram våra bägge målskyttar som tungan på vågen idag. Norrhem spelade stabilt bakåt hela matchen och är, likt Nesta under dennes glansdagar, en oerhört elegant back. Säker med boll och med ett oerhört fint tillslag vilket han visade vid båda målen. Wille gjorde inte bara mål. Han bidrog med en inställning som vi saknat i många matcher. Den killen viker inte en tum i någon duell och tvekar inte att sätta press i alla lägen. Hans vilja drog verkligen med hela laget och var anledningen till att vi lyckades prestera så bra som vi gjorde.

*****

Tråkigt att det blev så gnälligt på plan. Jag förstår att GFF-spelarna blev frustrerade. Vi skulle ju vara en munsbit men det låste sig för dem. Jag tycker att om man är seriens bästa lag så kan man vara ödmjukare än så att man försöker spela fult och provocera när spelet inte fungerar. Tråkigt att se men domaren skötte det fint.

*****

Kjellkan sa innan matchen att han var livrädd men han anade nog inte hur rätt han skulle få.

*****

Inget gott som inte har något ont med sig. Petter, som var lysande på sin högerbacksplats (såg betydligt bekvämare ut där än på vänstersidan i onsdags), tvingades utgå strax efter paus. Fler skador behöver vi verkligen inte nu. Nu är det dock två veckors vila innan vi tar emot Näset hemma på Nordövallen i en repris på förra årets seriefinal. Förhoppningsvis har de flesta som är borta, och jag själv, hunnit kurera sig tills dess.

*****

Jensa fick göra A-lagsdebut i seriesammanhang. Sämre debut kan man ju ha. Han visade ingen respekt utan sprang över målvakten det första han gjorde och tog ett gult kort. Underbart att se.

//Erik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0