Igång igen

Ja då var det dags att snöra skorna igen. Fotbollen har varit borta från sinnet en tid nu sedan den sköna vinsten mot GFF. Undertecknad har inte kunnat träna pga av jobb och skada så det blir intressant att se hur det går idag. Jag har ingen aning om hur känslan i laget är men självförtroendet borde vara fortsatt på topp efter bragden senast. I afton är det våra huvudkombatanter om seriesegern förra året, Näset, som gästar Nordövallen. Näset har inlett årets serie överaskande starkt måste jag säga. Trots att man än så länge bara har spelat nio matcher ligger man trea på 17 poäng. En seger idag skulle ta upp Näset på en andraplats i tabellen då Öckerö, som förnärvarande kamperar där, har 19 på elva spelade matcher.

Förra säsongens matcher mot Näset tillhörde de bästa på hela året. I vårmötet fick vi stryk med hela 4-1, trots att vi stundtals kraftigt pressade tillbaka motståndet. Höstmötet på Nordövallen infann sig i den näst sista omgången och var en renodlad seriefinal. Eller kanske inte renodlad. Vi behövde en poäng för att säkra seriesegern men vid förlust skulle avståndet bara ha varit tre poäng och då väntade sedan svårspelade Balltorp borta i sista omgången. Vi inledde den matchen mycket krampaktigt och hade tur som inte låg under efter halva första halvleken. Näset hade då haft två-tre frilägen utan att lyckas näta. Vi åt oss dock sakterliga in i matchen och i andra halvlek kändes det som vi hade läget under kontroll. 0-0 stod sig länge och skulle ju ha räckt, men för säkerhets skull avgjorde Magnus med matchens enda mål strax innan full tid. Men det var då. Nu är nu. Näset går in som klara favoriter i kvällen drabbning. Oddsen på Nordicbet:

1. 2.80  X. 4.40  2. 180

Vad vet vi om det vinröda laget då? Det är ett ugnt lag med många egna talanger, vilket såklart är väldigt roligt. Från förra året minns jag att de hade små, snabba yttrar som kom i ständiga "Ljungberglöpningar". På innermittfältet huserar en gammal bekant till mig, David Blomgren. Davve är en relativt komplett mittfältare. Fin blick, bollvinnare och en känslig fot som då och då borrar in frisparkar i nät. Förra året hade man en ung målvakt som jag tyckte var väldigt duktig i våra möten. Näset var också det lag som släppte in minst antal mål i 5B förra året (23, vi släppte 25). Trots detta hämtade man in Robert Ahlberg från Kode. Robert har en läsvärd blogg vid namn Ahlbergs ribba och råkade ut för en fruktansvärd olycka tidigare i år mot Öckerö (vilka annars...). Vad som hände kan ni läsa, och resultaten kan ni se, på bloggen.

Näset är ett lag som försöker spela fotboll och publiken kan se fram emot en välspelad och antagligen jämn och tuff drabbning.

*****

Kanonbilder Anton. Snart är väl halva laget avlönade av "Bulten". Hade de anställt socionomer hade jag väl hamnat där jag med.

*****

Ses ikväll alla!

//Erik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0