Lite funderingar


Jag och Tobbe har länge haft planer på att genomföra ett försök till Podcast-sändning a lá Fredrik&Filip. På lördagen kommer det eventuellt att bli av om inget annat kommer i vägen. Jag, Tobbe, Iphone på "inspelning" samt några fina jamaicanska rom-drinkar. Vi får se vad som händer, only time will tell. 
______________

Magnus bjöd på gårdagens tränings klart finaste delikatess när han började med att "klack-vägga" med Höglund för att sedan med ryggen mot mål "skarvskruv-avsluta" runt Dawidsson i mål. Bollen gick i en perfekt halvcirkel runt Mattias men tog tyvärr i stolpen. Lite synd att det blev ett sådant slut efter Magnus uppvisning i "grannlåt" som vi säger här ute.
______________

Jansson, jag hoppas att du känner igen mitt citat från mitt tidigare inlägg nedan ("I brist på annat"). Vi nördar måste ju hålla ihop...
______________

Starkt av Mattias att återigen komma till träningen och ställa sig i mål pga skada. Otroligt uppskattat och en fin gest i "lag-anda".
______________

Gary Speed, hur kunde det gå så illa? May you always rest in peace.

______________

Till sist, har skaffat en One piece. Hiss eller diss? Tycker att jag ser fin ut, lite som en Bumbi-björn./Anton

I brist på annat


Min första kommentar som medlem på Teamtalk (antej) kommer inte att gå till historien. Har under flera år kikat in på sidan from time to time så helt nytt är det inte men detta kan vara en liten början på något stort.

"It was not the beginning. There are neither beginnings nor endings to the turning of the wheel of time. But it was 'a' beginning."Ses vi ikväll? Hoppas få in en sulfint eller två...

/Anton

Fantastisk fotbollshelg, men vem bryr sig?

Fruktansvärt tråkigt det där med Gary Speed. När Speed stod på toppen av sin karriär var jag väl för ung (eller för dåligt insatt, jag hade ju koll på inhemsk fotboll i början av 90-talet) för att veta vem han var. När man sedan lärde sig älska engelsk fotboll var väl walesaren ingen man noterade mer än att han hade ett jädrigt coolt namn. Visst var han bra och slet på och jag glömmer inte hur han gjorde mål mot Liverpool på en felaktigt dömd indirekt frispark för några år sedan, men Gary Speed är ingen jag gått och tänkt på direkt. Och nu är han död. Visst, folk dör till höger och vänster och varje sekund på jorden och fotbollsspelare är väl egentligen inte mycket mer värda att nämna än andra. Vad jag hakar upp mig på är just självmordet. Självmord. Igen. Det är nu två år sedan tror jag som den tyska målvakten Robert Enke också han tog livet av sig. Kombinationen idrottsstjärnor och psykisk ohälsa känner vi även igen från NHL-hockeyn och det är ett samband som kanske måste belysas och utredas. Jag har inga ambitioner att föra fram några teorier om detta utan konstaterar bara att det är jädrigt tragiskt det som hänt idag.

*****

Annars var det en fin fotbollshelg. Både matchen mellan de båda United-lagen, Manchester och Newcastle, och den mellan Liverpool och City var finfin underhållning. Joe Hart är helt jäkla överjävlig säger jag bara. Världens bästa målvakt? Ja, jag skulle nog säga det. I klass med Neuer i vilket fall.

*****

Fotboll i Spanien är inte så intressant men redigt gött att Barcelona åkte på torsk. Inte för att jag håller på Real, jag hoppas alltid att de skall gå på pumpen med. Hur kan Reals fans ha mage att hålla upp skyltar där man önskar värdigt motstånd när man stöder en klubb som köper fler världsspelare än man någonsin kan behöva för pengar man inte har. Äcklar mig är vad det gör.

*****

Apropå mitt förra inlägg. Okristligt tidigt är ju ett helt underbart uttryck som förnärvarande används flitigt av mig och en vän. Faktum är att vi benämner det mesta som okristligt. Eller kristligt. Eller sekulariserat. Det är min humor det.

*****

Apropå Real. Ser på höjdpunkterna från helgens match att de fick två straffar i derbyt mot Atleticó. Båda gångerna blev det även rött kort för en rödvit spelare. Ingen av förseelserna var särskillt ful på det sätt att ett rött kort hade motiverats ute på plan. Min fråga är följande: skall man verkligen kunna drabbas av en sådan dubbel bestraffning? Skall man kunna åka på en frilägesutvisning inne i straffområdet? Det förefaller mig ett väldigt hårt straff för, som i ena fallet här, en något misstajmad utrusning av målvakten där spelaren hinner först på bollen och faller över målvaktens arm. Ett relativt säkert mål i baken och en man mindre. Tuffa odds därefter helt klart. Speciellt om du möter fusklag som Real Madrid.

*****

Jädrar vad jag längtar till på onsdag då min sista skoluppgift (någonsin?) är inlämnad (förhoppningsvis). Då skall det drickas öl när helst tillfälle bjuds. Fast måttligt.

//Erik

Det där med religion

Hej hopp alla glada! Hej alla surmulna också för den delen. Hösten gör ju en del med mångas humör och inte skall man vara utan hälsning enbart av den anledningen att vädret är som det är. Magnus Fhager står för en lysande lista nedan. Jag blev väldigt glad och stolt över vad skyttekungen (även om han inte gjorde felst mål förra säsongen så sitter epitetet kvar) skrev om mig. Inte varje dag man nämns i samma andetag som Zlatan. Visserligen som en liknelse till hur landslaget spelar när Z inte är med, men ändå. Tack Magnus, det värmde.

*****

I tisdags satt jag hemma hos min vän Kristin och åt middag och delade en flaska rött med henne. Kristin är uppvuxen i en religiös kontext och troende kristen och vi kom att diskutera religion. Väldigt intressant eftersom jag (surprise, surprise) ser mig själv som ateist. Jag berättade för henne om när jag lånade lite Ricky Gervais-stand up och körde på vår fotbollsgala. Hon skrattade gott och sa att hon kunde förstå att det inte gick hem hos alla. "Det är lite som att du kan skämta om din pappa, men det är inte okej när andra gör det", sa hon. Det påståendet har jag lite svårt att hålla med om. För det första är inte Gud någon kristen persons pappa. Om det nu inte är så att alla kristna i hemlighet går runt och tror att de i själva verket är Jesus. Hallå hybris!

För det andra så anser jag att man måste kunna skämta om allt, inklusive min pappa, om det görs hjärtligt. Speciellt måste man kunna skämta om stora fenomen som berör världen i den mån som religion gör. Politik är ett annat sådant ämne som man bara måste få gå lös på hur mycket man vill. I Bibeln (och andra religiösa texter), som ju faktiskt är en väldigt gammal bok när allt kommer omkring, finns det så mycket som är så föråldrat i vårt samhälle, vilket gör det väldigt tacksamt att driva med. Jag anser naturligtvis inte att man skall bokstavstolka Bibeln och jag tror inte att kristna i regel gör det heller. Men ett bokstavstolkningsperspektiv ger utsökta möjligheter att driva med kristendomen. Vilket man såklart måste få göra. Precis som kristna (eller muslimer eller vilken religion man nu sluter sig till) har all rätt att sprida sina övertygelser måste man på andra sidan få föra fram det man anser som orimligt i olika troer. That's all I'm saying. Vad har detta med fotboll att göra? Inte ett sket är jag rädd.

*****

City på väg ut ur CL. Vad hände där? Skadeglädjen spirar inom mig i vilket fall som helst. Vad värre är att jag missar Liverpools chans att trycka ner miljardbygget ännu längre ner i skorna på söndag. Handbollen står i vägen.

*****

Jag tycker verkligen att det är fantastiskt att människor kan ha sin tro. Tro inget annat (höhö). Jag är också mycket glad över allt det filantropiska arbete som kyrkan utför och ja, jag betalar min kyrkoskatt. Ibland tycker jag dock att det kan vara på sin plats att göra en distinktion mellan tro och religion men det skall vi inte gå in på nu.

*****

När blir det inomhusturnering på öa? I'm on a need to know basis som man säger.

*****

"There's pride in your work and there's arrogance". Classic!

*****

Hoppas alla mår bra där ute i höstrusket.

//Erik

Magnus Fhager awards 2011


Magnus Fhager delar med sig av sin högst personliga lista kring DIS 2011. Mycket rolig läsning så håll till godo.


Vår skyttekung är aldrig utan åsikter.


Årets framsteg:

John Steen:
Borde varit med förra året om det funnits en lista men får plats här i år. Om han slutar med sex, droger och rock´n´roll och börjar prioritera fotboll kan han bli en riktigt, riktigt bra spelare.

Jens Poulsen:
Vår påläggskalv, vill väldigt väldigt mycket och det kommer att ge resultat framöver. Har i år gjort ”riktig” debut och spelat en del matcher och var mycket bra "borta-hemma" på Klingkärr när vi mötte Dalen.

Tom Nilsson:
Målvakt eller utespelare, har vuxit som båda och kommer att bli mycket viktig för Donsö framöver.

Vinnare: Jens Poulsen

Årets återkomst:

Viktor Samuelsson:
Korsband, ledband och menisk av/söndertrasat i en B-lagmatch för två år sedan och lagt skorna på hyllan men med en flytt till Donsö kunde vår kapten inte säga nej vid ett par tillfällen.

Daniel Backman:
Återkomst och återkomst! Har han gjort någon dålig match någonsin? Detta gäller framförallt  under sin årliga match i serien/cupen som han spelat de sista sju-tio åren.

Daniel Sander:
Han kom tillbaka, han spelade (och gjorde det riktigt bra) och han segrade i sin återkomst mot Kärra hemma.

Vinnare: Viktor Samuelsson

Årets bästa defensiva spelare:

Robert Reuthenström:
Han har bara blivit bättre och bättre de senaste åren och blir viktigare och viktigare för Donsö.

Mikael Shagge:
Fortfarande en av lokalfotbollen i GBG:s bästa backar, gör aldrig en dålig match.

Mattias Dawidsson:
Mr stil och profil. Har en graciös spelstil, viktiga ledaregenskaper men framförallt ett hjärta för DIS och fotbollen som få andra.

Vinnare: Shagge

Årets bästa offensiva spelare:

Simon Gustafsson:
I vissa matcher försvinner han lite, i andra är han på dåligt humör men i de flesta matcher är han en speedkula med otroliga offensiva kvalitéer. Det är inte för inte som han gjort flest mål genom alla tider i DIS.

Patrik Höglund:
Frisparkar, övriga fasta och ett härligt skott men framförallt precisa passningar som inte många i vår serie som klarar att slå.

Emil Johnsson:
Snabb, snabbare snabbast. Hade han haft en västerfot och en... ja jag vet inte vad man kan kalla den där saken som sitter bredvid hans vänsterben så är jag helt övertygad att han gjort massor fler mål. Lägg där till ett utvecklat spelsinne och han är/kommer att bli grym. Det kommer, det kommer.

Vinnare: Simon Gustafsson

Årets bästa spelare:

Patrik Höglund:
För bra för vår serie. Lugnet själv med bollen. Kan lyfta hela laget om han bestämmer sig för det. Det märks alltid när Patrik är med, den egenskapen har inte många spelare.

Erik Hornby:
Vad ska man säga, det känns tryggt med Lehman längst bak och det är precis så det ska kännas med en målvakt. Det krävs kvalitet för att en målvakt ska nå den nivån. Lite lustigt i det hela är dock att de senaste åren när Erik varit riktigt grym och missat en match så har övriga DIS drabbats av vad landslaget drabbas av när inte Zlatan är med en match. (Erik du är bättre för DIS än vad Zlatan är för landslaget så missuppfatta mig rätt).

Johan Johnsson:
Är alltid mä, är alltid lojal, är alltid bra. Han har det mesta, snabbhet, styrka, driv, vilja ”and so on”. VIKTIG VIKTIG för vårt älskade DIS.

Vinnare: Johan Johnsson

Årets viktigaste:

Pyttis och Harre:
Våra tränare har precis det som vårt DIS  behöver tycker jag. Vi är inte GFF, Näset, Öckerö eller Styrsö. VI ÄR DONSÖ och vi är vad vi är och har vad vi har i många lägen, Pyttis och Harre vet och förstår det. TACK HARRE FÖR ALLT HOPPAS VÅRA VÄGAR MÖTS IGEN.

Dawidsson mot Näset:
Norrhem brände straffen och det var nattsvart med 4 minuter kvar, då kliver han fram som han gör någon gång vart annat decennium och hängde dit en balja.

William mot GFF:
DIS lag för dagen var inte det starkaste och att vi mötte serieledarna borta på plastgräs gjorde inte det hela bättre. Men med gubbar som William att ta in med HJÄRTA för DIS som alltid ger 200% i alla lägen och dueller går det inte att förlora vissa matcher. Han avgjorde såklart.

Anton, Marcus:
Kan våra glaslirare bli lite mindre glas framöver så är jag inte så orolig för våra kommande år. (Borde vara några mer namn här men men)

Vinnare: Dawidsson mot Näset

Årets roligaste:

Balltorp i sista:
Att för andra året i rad ha Balltorp i sista, i en match som betyder allt för båda lagen. Mycket roligare blir det inte och sedan att vi grisar till oss precis det resultatet som behövs, 0-0.... GLÄDJE!

GFF borta:
Vi var uträknade, nere men reste oss och stod upp starka som man vill att DIS gör. Minns Wille, Jimmy L och Niklas N speciellt från denna matchen.

Björkö hemma:
Vi var på gång på hösten när Björkö gästade. Vi hade inte vunnit ett enda ö-derby på hela året. När matchen blåste igång visste jag att vi skulle vinna. 5-0, jag säger så här.- BOOM BOOM SHOOP SHOOP för att citera en gammal landslagstränare.

Vinnare: Balltorp i sista

Årets miss:

Norrhems straffmiss:
Vi brände nog några straffar i år men denna kunde fått mycket mycket tråkiga/dåliga konsekvenser.

Jens nick mot Dalen:
Han var grym i denna matchen och han borde fått kröna det med ett avgörande mål.

Daniel Backmans nickmiss mot Hönö i Cupen:
Vi åkte ur cupen i första omgången. Det var första gången det hänt under min tid som senior. Hönö ledde med 2-0men vi kvitterade och Daniel fick öppet mål med några minuter kvar men nicken gick utanför.

Vinnare: Daniel B

Årets dummaste:

Danske domaren:
Jag har spelat många matcher med många olika domare av varierande kvallitet. Dansken behandlade oss som vi vore djur, skrek och hotade, piskade upp stämningen och så vidare. Droppen var när jag blev nedsparkad bakifrån, fick frispark med mig samt ett gult och ett rött kort samt ett gul kort till Dawidsson i samma veva. En riktigt dålig dag på jobbet räcker inte som ursäkt för Danskjäveln.

Skottfints mörke spelares kommentar borta:
När vi mötte Skottfint borta hade dom med en ny spelare som sade så otroligt mycket dumma saker så det vill jag inte skriva men han är med här.

Säsongstarten:
DIS sämsta start någonsin på en säsong. Say no more!

Vinnare: Säsongstarten

Årets mål:

Patriks kanon mot Björkö:
Han dräpte in den från 25 meter som man ser på TV att dom gör. Mycket snyggt.

Simons kanon mot Näset:
Kontring på hörna och ett grymt avslut i farten och hur ofta ser vi en så snygg assist Erik?

Mattias nick mot Näset:
Kommer inte ihåg så många mål men detta. Oj oj vad viktigt men vilket skitmål.

Vinnare: Patrik

Årets tuffaste:

Simon Andersson:
Vad kan man säga, han är stor stark och sätter på bra. Grymt jobbig att möta om han är på fel/rätt humör.

Anders Jansson:
Sliter, river, gnäller och skäller. Gör ofta skitjobbet och gör det bra, lite mycket Arsenal på han bara.

Jimmy Kellberg:
Borde inte vara med här men ibland får han damp och sliter och river och är då som bäst i mitt tycke.

Vinnare: Anders Jansson


/Anton


Inomhusfotboll som den skall spelas

Såg att Anton plockat upp stafettpinnen igen. Gött jobbat där. Jag blev nog lite onödigt sne över kritiken på gästboken tror jag. Att någon blir besviken för att vi inte skriver mer får man väl ta som en komplimang även om tonfallet (om man nu kan säga så om en text) kändes provocerande. Jag har i dagsläget oerhört lite att göra med ön Donsö, laget Donsö IS och spelarna i detsamma. Därför känns det svårt att skriva DIS-relaterat och då bloggen ändå är en Donsöblogg vill man ju att den framförallt skall röra DIS. Logiskt?

Nåväl, skolan är slut skrämmande snart. Nionde december är jag äntligen färdig och ångesten börjar sätta sig nu. Det positiva är väl att jag då förhoppningsvis kan få mer tid till att skriva här. Just nu är det väldigt mycket sitta i Handelsbibliotekets källare och läsa gamla statliga utredningar om tvångsvård och sådant där ni vet. När jag inte gör det skall man försöka hålla koll på traumatiserade barn, träna handboll och spöa kompisar i FIFA (jag har svårt att se hur jag inte skulle vinna en DIS-turnering nu). Tiden räcker inte till.

Saknar fotbollen gör jag dock. Varje gång jag ser fotboll på TV blir jag jädrigt sugen. Som tur var är jag inte helt utan fotboll. Varje handbollsträning inleds med en 20-25 minuters fotbollsmatch mellan unga och gamla. Jag skulle säga att detta är det viktigaste på hela träningen. Prestigen är enorm och de få gånger unga lyckas vinna är man alltid lika sur. Detta är inomhusfotboll som den bör spelas, inte med några töntiga Futsalregler. Bollen är död endast vid två tillfällen, när den är i eller bakom ett mål. Oavsett hur bollen hamnar bakom målet innebär det att försvarande lag får bollen i egen målgård. Sidlinjer existerar inte. Skulle bollen åka upp på läktarn är det krig efter den. Första man att få kontroll på bollen får kasta inkast från läktaren. Mål får enbart göras innanför målområdet. Ungefär som när Arsenal spelar med andra ord. Frisparkar existerar i princip inte men tar någon med hand eller gör något extremt fult kan undantag göras. Det är sålunda tuffa tag som gäller. Innefotboll som den borde utövas.

I nuläget har jag dragit på mig en knäskada. Jag kan springa, hoppa och stega relativt obehindrat men en enkel bredsida med vänstern får mig att vrida mig i plågor. Som tur var räcker ett funktionsdugligt ben till att dominera fotbollen i handbollen men jag måste säga att jag är lite orolig ändå. Det är tydligen fotbollscup på G utå på öa och den vill man ju kunna deltaga i. I dagsläget vore det dock omöjligt.

*****

Till alla er som inte sett walesiska filmen Submarine. Gör det.

*****

Ibland är det gött att hålla på Liverpool. Glädjefnattet som drabbade mig och min kära kusin i söndags när Johnson nätade visste inga gränser.

*****

Till alla er som inte lyssnat på Alex Turners soundtrack till den walesiska filmen Submarine. Gör det.

*****

Har tänkt mig att inom snar framtid gå igenom hela laget och skriva kortare spelarpresentationer med lite kuriosa om våra kära ö-nissar. Skall bara få ut min examen först.

Simma lugnt alla.

//Erik

Back from the dead


Alright, som de flesta förstår så går bloggen på sparlåga under uppehållet. Dock kommer det givetvis att komma ett litet inlägg då och då. Man behöver ju skriva av sig, vettö.

I lördags genomfördes en inomhusträning tillsammans med Marcus Backmans juniorer. Jag blev imponerad, det är en bra kull. Alla kan räkna med fler lördagsträningar av denna typ. Mycket roligt.
____________________

En skum dialog som utspelades mellan mig och busschauffören på "Grön express" igår:

(Jag går på bussen utan att stämpla)

Chauffören - Hallå, du stämplade inte (gammal man, pratade lite som den gamle Robert Gustafsson i "Tre trappor upp").
Jag - Jag har tyvärr inget kort, skall köpa en biljett på mobilen nu.
C - Det skall man ha gjort innan.
Jag - Ok, det skall jag tänka på.
C - Du tänkte inte stämpla ändå.
Jag - Nähä? Du känner mig såpass bra så att du vet det?
C - Jag såg det på ditt kroppsspråk.
Jag - Hade jag vetat att det skulle sitta en SÄPO-agent bakom ratten hade jag varit lite snabbare med biljetten.
C  ...
Jag  ...
C  ...
Jag (Visar biljetten jag nu köpt på mobilen)
C (nickar)
Jag (går och sätter mig)

Anton - paranoid busschaufför 1-0
______________________

Det går rykten om att Arsenal skall lägga ett jättebud på Mario Götze, supertalangen från Dortmund. Hade givetvis varit fantastiskt men då vi har Gervinho, Ramsey, Arshavin, Rosicky, Walcott, Arteta, Benayoun samt Wilshere som alla kan spela på offensiva mittfältspositioner hade jag nog hellre sett Yann M´vila i Arsenal. Yann beräknas bli den nya Viera och vi är lite tunna på den positionen anser jag, skulle Song gå sönder så...


Nye Viera?

/Anton

RSS 2.0