Ovant på naturgräset

Hällesåker - Donsö 2-2 (1-1)
 
Fortsatt manfall när vi skulle möta Hällesåker borta. Men sett till matchen kunde vi mycket väl ha kommit undan med 3 poäng.
 
Lehmann
Daniel Robert Simon A Nils
Anders Emil Anton
Simon G Jesper Emil J
 
Bänk: Bagarn Mattias K
 
Bagarn ankom precis vid matchstart. Så han och Målgöran Mattias på bänken räckte mer än väl idag.
Tycker vi öppnar starkt. Vi hittar ytor offensivt och Emil J hotar omgående. Jesper suger in bollarna bra i en svår roll. Vi har flera halvlägen som vi definitivt borde värderat bättre. Jag har ett läge efter en hörna men skjuter på täckande back. Borde gjort mål där.
 
 
Efter ett tag hittar Hällesåker direkta bollar bakom våran backlinje och hotar allt mer. Men det är framförallt när dom överbelastar kanterna som dom hotar oss. Dom var bra på det. Inläggsspelet. Dom kändes samspelta i dom lägena och trodde på det. Flera farliga chanser som Lehmann gjorde fina räddningar på. Otroligt spänstig för att vara 31 och så pass lång. Klassmålvakt.
Bästa målvakten i serien?
 
Emil får ett halvt friläge men lyckas inte få fart på boll och kropp i löpduellen på naturgräset. Hade det vart på plasten hade det nog varit lättare.
Efter en halvtimme är vi slappa på andrabollen efter en långboll mot vårat mål. Dom lyckas spela till sig ett rätt fint anfall och jag personligen tycker det är lite orättvist.
Men några minuter senare får vi en frispark utanför straffområdet. Emil J känner sig het och tar den. Och han fick in den. Fattar inte riktigt hur inte målvakten tog den då den kändes mitt i mål. Men gött hursomhelst.
 
Någonstans här fick jag antagligen en stämpling på tån. Kommer inte ihåg den. Men med tio min kvar av halvleken gör den något djävulskt ont.
 
 
I halvtid pratar vi lite positioner men jag hör inte på för Janne och jag kollar på tån (ska sägas att den dagen efter är helt blå och svullen, anar spricka). Voltaren och andra igång.
 
 
Vi kommer mer och mer in deras direkta spel och kommer inte ända fram när vi anfaller. Ofta stressade och fattar många galna beslut. Antagligen tröttnar våran träningsskygga elva mer och mer. Samtidigt som gräset och ställer till det för oss. Med 20 min kvar när matchen står och väger som mest. Jesper suger ner en fin boll. Jag löper och Jesper serverar ett friläge. Jag tänker att jag skär in framför jagande back med boll och avslutar efter det. Men min vänstertouch misslyckas totalt och bollen stannar samtidigt som målvakten kommer ut och avvärjer. Borde gjort mål där och jobbigt att slarva bort det läget.
 
I deras anfall efter så kör dom över Simon A bakifrån i höjdduellen. Domaren friar och friläge och mål. Lehmann är nog inte helt nöjd med att tappa in den men han och resten av laget taggade ner lite och väntade på frisparksignalen som aldrig kom. Otroligt frustrerande med tanke på min miss innan.
 
Strax efter har jag ett skott som täcks ut till hörna. Borde nog även fått det på mål. Men på hörnan efteråt blir det efterslängar som jag missade. Men deras kille åker ut och Jesper sätter straffen. Så 2-2 och mer än min kvar.
Men vi får inte till så mycket. Istället så styr dom in ett anfall i första stolpen. Otroligt nära.
Och precis innan slutsignal så lägger Simon G ett fint inlägg som jag nickar över från löjligt nära håll. Det var även offside men fruktansvärt dåligt att slarva bort det läget så på slutet.
 
 
Det var en jämn match och bägge lagen är nog missnöjda med en poäng. Båda lagen gick för det men dålig skärpa höll nere resultatet, samtidigt som Lehmann var grym
. Som ni kanske märker är jag otrolig missnöjd med alla mina missade chanser. Jag borde gjort två idag...
Men nu är det en match kvar innan uppehållet. Amadio fick gräva långt ner i lådan för att få ihop lag idag. Så nu hoppas vi på vinst på onsdag och sen är det semester. Till hösten räknar jag med att Olof, Albert, Johan, Mackan, Elias, Albin mm är tillbaka.

Donsö IS - Mölnlycke IF

 
 

DIS - MIF 2-2 (1-1)

 

Jag har varit i USA 2 veckor och ätit massa ost, öl  och bacon i varje måltid, jag brukar ha svårt att gå upp men efter all den här maten så måste det ha hänt något. Därav har det inte blivit referat från våra två förlustmatcher innan denna.
Men jag tänkte gå igenom dom matcherna snabbt av vad jag hört.

 

OBS! bilden är ett montage

 

Mot Finlandia släppte vi in alldeles för mycket mål och var absolut inte på topp. För mycket slarv och dålig energi gjorde att det tillslut blev jobbiga 1-6 till dom. Bara att glömma.
Mot Fiskebäck hade vi sex ordinarie spelare borta och kunde inte matcha fiskebäck helt enkelt. Lehmann höll siffrorna nere och med lite tur kunde vi faktiskt gjort ett orättvist mål i slutet. Men nu går vi vidare.

 

Dagens match kunde vi få ihop ett namnstarkt lag. Många gamla profiler ställde upp när skador och resor håller våra ordinarie spelare borta. Vi saknar fortfarande Albert, Johan, Olof, Elias och Albin. Många offensiva spjutspetsar där.

 

Lehmann
John Robert Mikael Emil F
Anders Daniel Anton
Capov Magnus Emil J

 

Bänk: Nils Patrik Erik Mattias

 

Patrik kom in ganska omgående på vänsterbacken. Det var en match där vi snurrade runt på många. Lite hockeybyten på vissa gubbar.

 

Mölnycke tar avsparken och lägger en långboll där backlinjen står på hälarna. Och ett långt inlägg på bottre ytan senare så har dom lobbnickat in ledningen innan minuten ens är spelad...

 

Inte den bästa starten.

 

Vi samlar oss i den 6 minuten så skarvar Magnus vidare på en löpande Emil J som slår på första där Capov tagit en bra löpning och stöter in den. Ett bra snabbt anfall utan krusiduller.

 

Sen är resten av halvleken ett långt ställningskrig. Lagen har sina perioder där man blandar och ger. Vi har vassa chanser på hörnor där Magnus är omarkerad varje gång. Stolpträffar och rensningar på mållinjen. Våran backlinje håller ihop det bra och tar kampen varje gång. Och dom bollarna som kommer igenom är Lehmann med på. Tycker vi har bra koll på dom. När vi på mittfältet springer bort oss tycker jag dom där bak reder ut det. Sudo får inte ut mycket och det är ju genom långbollar på honom dom anfaller.

 

Sudo, tillbaka på Donsövallen
 

Halvtid och vi säger att vi ska fortsätta på samma sätt. Bagarn tycker vi är lite sega i hemjobbet när vi tappar boll.

 

Andra halvlek igång och den fortsätter i samma intensiv. Direkt spel (lång bollar) med jobb på andra bollar. När det är kontringslägen så tar lagen gula kort för att stoppa varandra. Blir lite grinigt imellanåt år och Mölnycke ger bevis på att dom är många 90-talister som är vana att bli serverade livet på ett silverfat. Allt är orättvist och bla bla.

 

Med 20 min kvar så får dom frispark en bit in på våran planhalva. Blir lite förvirring och vissa har inte koll på vilken gubbe man ska ta. En boll efter backen ner mot kortlinjen på ständigt löpande minispelare, snettinåtbakåt. 1-2 och frustrerande Donsöspelare.

 

Matchen igång igen och krigandet om metrarna fortsätter. Emil J är nära att hitta på något några gånger. Idag var det han som var det stora hotet för oss.
Med tio minuter kvar så kommer han loss och slår ett fint lågt inlägg som Mattias Kärnbratt?! av alla krigar in i kamp med två backar och deras målvakt. Mycket bra gjort.

 

Till vardags målvakt... målskytt denna match.

 

Mattias kom in i en kvart när flera av våra spelare skadat sig eller kroknade. På den tiden hann han med att göra två fina tacklingar, täcka massa yta och kvittera. Hur bra som helst. Kom in med fin energi.

 

Bägge lagen går för det men kraften är slut för att någon ska orka hitta på något extra.

 

Detta var den intensivaste matchen hittils. Det märkts att Mölnycke har tränat på bra. Dom var bra och på hugget. Alla utom Sudo sprang som dårar och tempot var högt matchen igenom.
Vi krigade på fint och jag tycker vi ska ha en eloge att vi orkade köra matchen igenom. Dessutom samlade vi oss och kom igen efter två underlägen. Mer än hälften har ju ca 50% träningsnärvaro eller mindre. Vissa idag ligger inte ens på 10%. Så det var ett steg i rätt riktning.

 

Mölnycke kommer vara med hela vägen och blir svårslagna.

 

Bäst hos oss var Emil J. Vi anfaller ju alltid snabbt så speed där uppe är grymt viktigt.
Magnus var bra. Bra snack och attityd. Tog fighten bra. Kunde gjort något på hörna.
Backlinjen med Lehmann gjorde det bra. Mölnycke hade inte så många chanser tack vare dom.
Jag och brorsan fick inte tag i det riktigt. Inget av lagen ville riskera att spela genom mitten.

Jag är lite fet sen USA och känner att jag inte är där i situationerna.

 

 

Men nu är det två matcher kvar innan uppehållet. Gäller det att bita ihop så får vi hoppas på en nystart när vi är fullt lag igen. Hällesåker borta på tisdag. En erkänt tuff match

 

 

 

 


RSS 2.0