Donsö IS - Askim

Efter lite om och men så fick vi här på redaktionen övertalat Jimmy att återigen ta till sitt starkaste vapen (pennan) och skriva ännu ett matchreferat för oss.

Läs och njut.


DONSÖ IS - ASKIM   1-1

o    Tredje matchen spelad, tredje raka utan trepoängare för världens bästa öbor, dock så var det ganska så nära idag iallafall.

Att skriva om en match som Donsö spelat är inte alltid lätt. I matchen emot Hovås i premiären visade man prov på både enorm vilja (eftersom man spelade med en man mindre i 60 minuter) och även prov på bra spel (eftersom man spelade ut Hovås trots en man mindre). I matchen emot Väster i omgång två så var det inte mycket alls som fanns att hylla trots att man endast förlorade med ett mål emot ett lag som förmodligen kommer att ligga högt upp i tabellen när serien avslutas i höst. Ikväll var det då dags för den tredje omgången och när den kvinnliga domaren (som faktiskt hade ett utseende på sin sida, iallafall på långt håll) blåste av den så visste jag faktiskt inte vad jag skulle skriva om matchen. Var Donsö bra egentligen, eller var dom usla? Som tur var så hade jag några minuter i bilen att fundera innan ja kom hem och kunde sätta mig i min journalist soffa och sammanfatta drabbningen.

Donsö ställde upp med följande lag:

Tom
Reutherborg - Klippert - Patrik - Tobias
Jonathan - Anders - Anton - Marcus
Magnus - Simon G

Sub: Emil - Capov - Simon G Jr.

Reutherborg tillbaka i startelvan efter avstängningen emot Väster. Även Tom, Patrik, Tobias och Simon G som samtliga saknades emot Väster fanns samtliga med i startelvan. Att Emil startade på bänken var enligt honom själv att han har en känning, får väl köpa den förklaringen då. Man vet ju hur arg han kan bli så det är bäst att försöka hålla sig vän med honom.

Hemmalaget Askim hade precis som Donsö startat säsongen med en oavgjord och en förlust. Man har kryssat borta emot svårspelade Björkö samt förlorat mot Älvsborg som inlett säsongen på ett strålande sätt. Två lag i poängbehov drabbades således samman på Kobbegården i ett hyfsat väder men med ett riktigt fint underlag som alltid när det är
konstgräs i farten.

Det var hemmalaget som började klart bäst. Man pressade tillbaka Donsö på ett bra sätt och skapade fram ett antal hörnor tidigt i matchen. Att Donsö så gott som alltid har svårt att försvara sig på hörnor på grund av att man helst inte får vara längre än 180cm om man spelar i Donsö visade sig även i denna match då Askim var väldigt nära på minst två av de kanske fem hörnor som de skapade första sju minuterna. Närmast var lagkapten som nickade i ribban och sedan gav ifrån sig en ramsa som jag inte riktigt förstod.

I Askim finns det en kille vid namn Mattias Fallmyr, den lirare är verkligen helt grymt bra och vad han gör i division 4 förstår jag faktiskt inte. Askim är säkert väldigt glada att han vill spela med dom iallafall och när han tvingades utgå tidigt i matchen så tappade Askim allt vad fokus hette. Strax efter att detta hände så tog Donsö tag i matchen. I sitt första egentliga anfall så bröt Simon G bollen mitt på offensiv planhalva, hittade ut till Magnus som med sin vänsterfot skulle försöka hitta över till Jonathan som kom fri på andra kanten. En felträff (ja det var en felträff), rullade istället iväg mot målvakten men som tur var så hade Simon satt högsta fart framåt. Han märkte själv att han skulle hinna först på bollen och då hände det som är så roligt med just Simon. Istället för att hålla maxfart hela tiden så saktade han upp lite så att målvakten kom närmare för att sedan göra en tempoökning igen och peta undan bollen precis innan målvakten sprang över honom. Hade han haft maxfart hela tiden så hade den situationen aldrig hänt, kanske hade de blivit mål ändå, men han hade aldrig blivit överkörd av målvakten. Domaren blåste helt riktigt för straff, en straff som Patrik stegade fram och enkelt placerade in fram till 0-1.

Resterande delen av halvleken så hade Donsö full kontroll på händelsen. Askim var inte alls vän med bollen och de slog bort mängder med passningar som kunde gjort att Donsö skapat fler farligheter, något de dock hade svårt att göra. Närmast att utöka ledningen var Anders efter att Jonathan chippat fram bollen till honom och han på ett tillslag dragit iväg en strumprullade som tog i stolpen. Att Askim slarvade mycket var också något de fick höra i halvtid av sin tränare som inte direkt hade lovord att dela med sig av. De slutade faktiskt så att han till slut lämnade ringen och sa att dom fick lista ut själva hur dom skulle vända matchen.

Efter hur den första halvleken såg ut så var jag rätt så säker på att Donsö, tack vare medvinden de skulle få i den andra, skulle äga matchen ännu mer. Så blev dock inte fallet alls. Askim tog tag i taktpinnen i början av den andra halvleken och radade återigen upp hörnor som blev farliga, dock utan att resultera. Donsö hade svårt att få tag i spelet högt upp i planen vilket gjorde att man aldrig riktigt hann flytta upp laget för att sedan sätta press på sina motståndare och framkalla felpassningar som man lyckades med så mycket i den första halvleken. En stund in i den andra halvleken fick Askim en frispark på egen planhalva. Deras lagkapten som hade en riktig slägga i vänsterfoten klippte till så att bollen trots motvinden kom fram till Donsös straffområde. Där skarvades den in i mitten till en hemmaspelare som på ett tillslag gav sig själv ett friläge och sedan enkelt kunde placera in 1-1 bakom en chanslös Tom.

Efter målet var det ganska så jämt resten av matchen med något fördel för Askim. De var det laget som skapade bäst chanser, till exempel hade man ett stenhårt skott som Tom räddade upp i ribban och även en nick efter hörna som Marcus räddade på mållinjen. Donsö kom fram ett par gånger men då det var så får spelare med i anfallen slutade
det allt som oftast med att någon försökte med ett långskott. Sista kvarten av matchen var ganska så underhållande faktiskt, jag satt och tänkte lite för mig själv vart jag sett ett sådant spel tidigare. Till slut kom jag på det, de såg ungefär ut som när Donsö var och spelade beachvolley i vintras och båda lagen bara kastade över bollen på ett tillslag utan att det blev något som ens liknade spel. Vad menar jag då med detta? Jo att båda lagen på så få och svåra tillslag som möjligt försökte få bollen över till motståndarens planhalva. Det var faktiskt ganska så komiskt att se även om det tyvärr inte räknas som finlir.

Matchen slutade 1-1 och båda lagen står fortfarande utan seger. Resultatet får anses som rättvist efter hur matchbilden såg ut. Kanske får Donsö vara nöjda med att Fallmyr inte kunde spela så länge för han började matchen väldigt bra. Såklart hoppas vi att det inte var något allvarligt med honom men han gick och höll sig för ryggen så kanske var det någon form av ryggskott eller något sådant. Han är säkerligen tillbaka snart igen.

Hur skall vi då sammanfatta de tre första omgångarna för säsongen. Två poäng av nio möjliga är väl inte så superbra kanske, inte med tanke på att man mött lag som Hovås och Askim som iallafall jag tror kommer vara med i bottenstriden. Dock skall man komma ihåg att alla matcher varit på bortaplan och där kan det vara väldigt viktigt i
slutändan att ha fått med sig poäng ifrån med tanke på att Donsö är väldigt starka på hemmaplan. I matchen mot Hovås visade man prov på väldigt fint spel och hade inte Robert blivit utvisad så hade det blivit tre poäng där. Mot Väster fanns inte riktigt glöden, trots det förlorade man endast med ett mål och Väster skapade inte speciellt
mycket heller vilket får vara en styrka ifrån Donsö. I dagens match fanns det prov på bra spel, främst i den första halvleken, men det fanns även prov på dålig glöd under långa stunder.

För att ta många poäng i division 4 krävs det att man är på tårna under matcherna, man kan ha små svackor kanske men inte speciellt många och framför allt inte långa under matcherna. Jag tycker personligen att man har haft chansen att vinna samtliga tre matcher som spelats, istället har man endast två poäng istället för nio. Jag är dock helt övertygad om att vinsterna snart börjar komma och framför allt är det när lagen kommer ut till ön och besöker Nordövallen som Donsö kommer visa sig extremt svårslagna. Donsö kommer att spela division 4 även nästa säsong, det har man redan visat denna säsong.

När Simon G kommit igång lite med träningen så kommer han bli en enorm tillgång. När jag ser han stega ut på planen så blir jag bara glad på något sätt. Han är en otroligt rolig spelare att se på. Många gånger är han lite småful i sitt spel, ibland kan han till och med göra riktigt fula saker på planen, men en smartare spelare vet jag inte om laget för tillfället. Att han sedan orkar och vill springa så mycket som han gör trots att han tränat så lite, det är imponerande bara det. Kan det vara så att alla de 100 tals timmar vi lagt på deras gräsmatta gett detta resultat. När sedan Emil blir frisk ifrån sin onda ljumske, när Anton är fullt återställd ifrån sitt magmuskelproblem, då kommer detta att bli riktigt bra. Kvalité finns det i massor i detta lag, det gäller bara att alla drar åt samma håll och alla verkligen går in med den inställningen
som Marcus Backman alltid gjorde/gör, då kommer Donsö att bli extremt svårslagna för precis alla lag.

+++ Marcus Johnsson - Bästa matchen jag någonsin sett honom göra för Donsö. Riktigt bra, kämpade tappert, hittade bra passningar och stöttade sin storebror bra i försvaret.

++ Klippert - Återigen kungen i backlinjen, står rätt hela tiden och släpper typ ingen förbi sig. Klassnyförvärv minst sagt.

+ Tobias - Det går bara att älska han vinnarskalle, han förstår inte när han är trött och ser alldeles för mycket på tv när det gäller offensiva ytterbackar. Sprang till och med offside idag, det är klass det.

Måste till sist tillägga att det är grymt kul att se er spela. Även om ni kanske inte alltid gör som ja vill så är det otroligt kul och det rycker i benen minst sagt.

// Jimmy


Skrivkramp, Hulken och Askim


Man har lite skrivkramp just nu, det har man allt, ingen vidare kvalitet/frekvens från bloggens sida just nu. Askim ikväll, det skall bli kul men garanterat också tufft. Askim är enligt säkra källor relativt unga,tekniska och springer mycket, vi får nog räkna med att de orkar mer än oss så fram med taggtråden, gubbar. 

Gör Magnus ett idag?

Otroligt skönt, Bayern. Håller stenhårt på er i finalen. 

Har ni inget annat för er kan ni läsa nedan intervju med Spaghetti. Inte jätteseriöst men vad gör det egentligen? 

Hej Emil, hur är läget?

Tjenare! Jo fan, har mått bättre men man ska inte klaga.

Hur går det med ljumsken?

Ljumsken? Inga problem alls med den. Men har det dock värre med en muskel på insidan av låret, Semimembranosus. Men med vila och lite rehab så ska det vara över inom en snar framtid.

Hur taggad är du inför Valborg på Bliss på måndag? Vad har du för mål med den kvällen?

Ojojoj här e man taggad till 60%, men brukar vara så i mitten på veckan. 100% taggad kommer jag vara på söndag…. kväll. Kommer gå dit för första gången utan några som helst mål överhuvudtaget. Det funkar dock inte att ha mål en utekväll för min del.. blir bara besviken.

Eller jo, ett mål jag ska har är att få till en god efterfest, alldeles för underskattat det där med efterfest.

Vilken seriehjälteskurk påminner följande spelare om och varför?

Tobias – Magneto i X-men. Kan tänka mig att skulle han haft de krafterna skulle han inte hålla inne på dom samt att han är tillräckligt rödden för att gå emot mänskligheten.Magnus – Rhino, Spindelmannen. En best, bara springer framåt och mölar ner det som kommer i vägen.Dawidsson - Jokern, Batman. Mycket lurig, har ett o annat ess i rockärmen.Shagge – Lex luthor, stålmannens nemesis. Finns det ett sätt att förgöra fienden på, hittar han den.Jens – Rorschach, Watchmen. Utbringar sina aggressioner mot domaren likt Rorchach gör mot sina fiender.Om spelarna i laget hade blivit strandsatta på en öde ö där det tillslut hade bildats två läger som hade kämpat mot varandra i kampen för överlevnad, vilka två spelare hade varit ledare i var sin grupp och varför? Vem hade annars  dött först och varför?

Magnus och Dawidsson hade blivit ledare för respektive läger på grund av att de inte hade kommit överens vem som ska ta rollen som ledare därav de två lägren. Robert R hade försökt skapa ett tredje läger men utan resultat.

Den person som dött snabbast skulle varit Capov på grund av sitt högmod. Hade tvingat Marcus att jaga föda, men Marcus hade vägrat så Capov hade själv gått ut i djungeln och inte kommit tillbaka. Troligen uppäten av något livsfarligt djur.

Vad är det fulaste du gjort på match?

Är för snygg för att göra något fult.

Vilket motståndarlag i serien har mest ”stil & profil” enligt dig? Mest swagger, liksom.

Jag bryr mig inte, kan inget om lagen i våran serie. Så jag kör en klassisk PASS på denna.

Hatmotståndare?

Finns inga sådana ännu och som sagt så är jag väldigt dålig på vilka lag vi har i serien, men ge mig frågan efter säsongen så kommer jag säkerligen ha något lag.

Ge trolig position i fotboll för följande karaktärer:

Thor – Mittback.

Hulken – Målvakt.

Nick Fury – Höger mittfält.

Iron Man – Coach.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

En resa till Hawaii.


Tack Emil.


/Anton

 


Favoritfinter


De flesta spelare har en favoritfint som de håller sig till och spelarna i DIS är inga undantag, här kommer lite info:

Tobias J - Putter till bollen med höger-utsida åt sin högersida. Bollen lyfts ofta en bit över marken vid dessa tillfällen vilka gör att bollen kan gå över försvararens utsträckta fot. 

Simon G - satsar ofta på att skifta tempo i ett plötsligt ryck för att utnyttja sin snabbhet.

Anders - likt ovan försöker Anders ofta putta bollen på sidan för att med kvicka fötter ta sig förbi. Dock inte begränsad av ett håll utan skiftar mellan höger och vänster. Har också en typ av överstegsfint som han dock endast gör på vissa träningar.

Jonathan - kör på snabbhet i många lägen. Annars en frekvent användare av "Christiano Ronaldo-klacken" för att plötsligt kunna byta riktning.

Magnus - fysik och en och annan skottfint.

P. Höglund - gillar den klassiska passningsfinten.

Emil - snabbhet, kör ofta på "start/stopp-finten", gärna till vänster i straffområdet där han sedan kan avsluta med vänsterutsida, det har hänt mer än en gång. En annan favorit är att försöka med tunnel vid motläggssituationer och lyckas ganska ofta pga sin kvickhet.

/Anton


Förlust mot Väster


Det ville sig inte mot Väster där vi förlorade med 2-1 efter att DIS mål gjordes genom självmål av Väster. Väster gör sina mål på friläge samt fast situation och Mattias kan inte lastas för något av målen, stabil seriedebut av vår junior i mål.  

Tyvärr inget längre referat från Lallen denna gång, "för oinspirerande insats av DIS" är förklaringen. Det kan man väl hålla med om. Alltid tråkigt att skriva ref vid förlust, särskilt när spelet lämnade mycket i övrigt att önska. Väster dominerade inte totalt mot oss men är bättre och förtjänade att vinna. Det som var mest tråkigt i denna match var nog vår brist på eget spel. Det var inte många passningar i rad vid någon sekvens i matchen samt att vi nästan aldrig gav forwards vettiga bollar att jobba med. Knappt en enda vettig boll kom över Västers backlinje som gjorde att de fick springa bakåt och kämpa om bollen med djupledslöpande DIS-spelare, då är det lätt att spela försvarsspel. Det går inte att skylla på bortfall men vi saknade en hel del ordinarie idag samt att Emil har stora bekymmer med en ljumske samt att jag själv dras med problem i en sidomuskel i magen som stör när jag springer. Svårt för alla att komma upp i nivå när vissa faller igenom på detta sätt.

Väster gör det dock bra och var kompakta, välbalanserade samt hade en egen spelidé. Det kommer nog att ta sina poäng i denna serie ifall de fortsätter så här. De hade dessutom en grym frispark i ribban som var värt ett bättre öde.

Laget:

Mattias:
Bagis - Klippert - Micke - Simon A
Jonathan - Anders - Anton - Marcus J
Magnus - Emil

Sub: Simon G Jr, Capov, William F

Bortfall:

Simon G - bortrest
Patrik - jobb
Dawidsson - skada
Tobias J - jobb
Tom N - bortrest
Robert - avstängd


Bilder från matchen finns i vanlig ordning på Kenneths eminenta hemsida.

Bara att bryta ihop och komma igen, gubbar.

Nordövallen idag, fy vad fint.

/Anton

Matchreferat Hovås/Billdal av Lallen


Säsongen är äntligen igång!

Ränderna går aldrig ur heter det har jag hört. Så är det verkligen för mig också trots att det var tio år sedan jag la skorna på hyllan. Som tradition har jag haft att trots att jag inte spelar så har jag följt med på träningslägret, allt för att få vara med om den underbara gemenskap som faktiskt finns i Donsös fotbollslag. Detta året blev det inte på det sättet vilket gjorde att jag hade ännu mer sug efter att få se premiären när den i lördags spelades borta emot Hovås/Billdal.

Det lilla jag sett av skärgårdens stolthet under försäsongen har bådat gott. Jag har förmånen att jobba tillsammans med några av spelarna och även coach Pyttis vilket gör att jag ofta får uppdateringar om hur det ser ut och hur träningsnärvaron är. Att tempot varit högt och att det sedan coachbytet varit rolig variation på övningarna låter som ljuv musik i mina öron.

Det fanns ett par grejer som i alla fall för mig kittlade lite extra att se inför denna premiär:

X Kommer Anton ännu en säsong att vara en sprattelgubbe när domaren inte gör som han vill. Ni vet en sådan här gubbe som man drar i ett snöre vilket gör att ben och armar flyger åt alla håll. Ingen kan göra det lika bra som Anton.

X Vem av firma Reutherborg, Simon A och Mackan kommer ha längst hår?

X Kommer Tom vara mer lik Kalle än vanligt?

X Är Jonathan Karlsson lika bra som Zidane, fast snabbare? (Ryktet säger det)

X Kommer Spagetti att orka spela mer än 15 minuter innan han byter ut sig själv?

X Kommer Magnus Fhager fortsätta ösa in mål?

Frågorna var många, svaren kom dom flesta under matchen men det återkommer vi till.

Donsö ställde upp med följande lag:

Tom
Tobias – Reutherborg – Klippert – Simon A
Jonathan – Anton – Anders – Mackan
Emil – Magnus

Sub: Capov, Simon G, Jens och Mattias Kärnbratt?

Vädret var strålande, plastgräsplanen lika jämn och fin som vanligt och tändningen grym. Allt var upplagt för en start på säsongen. Donsö var det lag som började klart bäst. Hemmalaget fick knappt låna bollen och Donsö kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. De flesta anfallen kom till på Donsös högerkant där Jonathan visade att han faktiskt är lika bra som Zidane, dock något snabbare. Hemmalagets vänsterback (som enligt rykten endast är 16 år) önskade nog att han låg kvar i sängen istället för att vara på en fotbollsplan för i början så blev han uppsnurrad värre än vad Bale snurrade upp Maicon för några år sedan. Dessa inlägg resulterade dock inte i någon jättechans vilket såklart tydde på att man måste vara hetare i offensivt straffområde. Bästa chansen hade Spagetti efter ett missförstånd i hemmalaget mellan backlinje och målvakt. Spagetti som förmodligen är seriens snabbaste spelare hann först på bollen men han chipp tog i ribban.

Efter 28 minuter hände dock något som skulle förändra matchen en hel del. En rensning från hemmalaget (jag tappade räkningen på vilken i ordningen) missades av Klippert och studsade sedan även över Reutherborg vilket gav en hemmaspelare fritt fram emot mål. Det skall dock tilläggas att när rensningen skedde så var spelaren en dryg meter offside men när bollen närmade sig spelarna där framme var han i linje med Robert vilket väl kan förlåta Linus på linjen att han missade offsiden. Hur som helst, Robert drog tag i axeln på hemmaspelaren vilket gjorde att domaren drog fram det röda kortet vilket var helt rätt (om det inte vore för att det egentligen var en solklar offside). 60 minuter kvar och ner på tio spelare, hur skulle man reagera på detta undrade nog de flesta. Den efterföljande frisparken slogs snyggt men Tom gjorde en ännu snyggare räddning.

Det tog några minuter efter utvisningen innan Donsö kom in i spelet igen. Trots numerärt underläge i antal spelare så fortsatte man att föra spelet, dock inte med samma överlägsenhet som tidigare. Det som hände i slutet av halvleken kom därför som en kalldusch. Hemmalagets klart bästa spelare (tror Niklas var namnet) fick tag i bollen några meter in på offensiv planhalva. Han hade inga medspelare med sig men såg dock att Tom var väldigt långt ute så han drog iväg ett långt skott som mycket snyggt seglade in i mål från drygt 45 meters håll. 1-0 till hemmalaget i halvtid.

Vad som sades i halvtid vet jag faktiskt inte men det kan inte varit jättelätt att snacka positivt när man var nere på tio man samt fick ett mål emot sig sent i den första halvleken trots att man haft ett kraftigt spelövertag.

Andra halvlek var lite jämnare spelmässigt, Donsö var fortfarande lite bättre men hemmalaget kom fram betydligt oftare men när man försökte rulla istället för att bara tjonga så hade man ett ganska lurigt passningsspel. Donsö fick heller inte samma tryck framåt när inte Emil sprang där framme då han fick gå ner på vänsterkanten efter utvisningen.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken så fick Donsö fast bollen på offensiv planhalva. Bollen nådde så småningom fram till Magnus som visade att han är lika målkåt denna säsong som han varit tidigare. Trots att läget inte var det bästa så chansade han med ett skott, jag vet inte vad jag skall säga om skottet, om vi skall ge honom att det var meningen eller om det var en felträff, hur som helst så blev det en perfekt lobb som hemmalagets långa målvakt inte hade en chans att nå vilket resulterade i en tidig kvittering i den andra halvleken.

De efterföljande dryga 20 minuterna var hemmalagets klart bästa under matchen. Det var egentligen endast under den tiden som man ”ägde” spelet trots att man spelade 11 mot 10. Man skapade ett antal hörnor och kom fram mycket på sin vänsterkant där Tobias som högerback tröttnat lite efter alla sina Cafú-ruscher. Frågan är om Donsö någonsin sett prov på en sådan offensiv ytterback tidigare, men han har väl gjort som alla andra och sett för mycket fotboll på tv. Under denna press så gjorde även hemmamålet 2-1. Jag såg inte helt och hållet vad som hände då det stod ett antal personer i vägen vid sidlinjen (ja det var en folkfest som heter duga). Det jag såg var dock ett inlägg ifrån vänsterkanten som förmodligen efter lite flipperspel hittade fram till någon hemmaspelare som kunde trycka in ledningsmålet. Med tanke på hur pressen såg ut just då så kanske man får tycka att det var rättvist att det målet kom.

Efter målet så vaknade Donsö till liv lite igen. Det syntes verkligen att man inte ville åka hem igen med noll poäng efter att ha spelat och kämpat så tappert. Man tog återigen över spelet och framför allt så vaknade Zidane, AKA Jonathan till liv igen. Han kommer bli enormt viktig för Donsös anfallsspel denna säsong och frågan är om det finns någon bättre spelare i hela serien. Han lär ligga extremt högt upp på den listan i alla fall. En annan rolig grej när det gäller Jonathan var att hans pappa Magnus var på plats, en f.d. spelare som jag personligen tyckte var grym trots att jag inte var så supergammal på den tiden. Har ett minne av honom under en match när jag som vanligt satt under Nordövallen skylten och fick se Magnus bli utvisad. Efter sitt röda kort kom han upp på berget och satte sig inte allt för långt ifrån, han fick sig en liten svalkande dryck av en kompis och satt sedan och styrde Donsös spel ifrån berget istället för ifrån planen. Det var förmodligen då som jag tänkte för mig själv att så ska jag bli när jag blir stor. Sedan att det inte blev så är ju en annan sak.

Åter till matchen. Donsö tog som sagt över spelet igen men problemet från första halvlek att skapa de riktigt heta chanserna höll i sig. Med några minuter kvar så fick dock Jonathan tag i bollen och man kom i en 3 mot 2 situation då han hade Magnus och Simon G som kommit in med sig i anfallet. Mycket tack vare bra löpningar ifrån sina medspelare fick Jonathan till slut avslutsläge och han placerade retfullt enkelt in kvitteringen i den bortre burgaveln. Efter målet så hände det inte så speciellt mycket mer utan premiären slutade 2-2. Hade Donsö haft lite bättre skärpa i sina anfall samt fått vara 11 spelare på planen så lär det ha blivit en seger till sist. Nu när man spelade 60 minuter med en man mindre får man väl vara nöjd med en pinne.

+++ Jonathan Karlsson (kommentarer överflödiga, han är grym)
++ Claes Klippert (Grymt stabil back, vinnarskalle till tusen, går bara att älska såna spelare)
+ Emil Johnsson (riktigt bra första halvtimmen tills han flyttas ner till vänsterkanten, försvann sedan lite ur spelet men ändå väldigt bra).

Så får vi väl ta och svara på de inledande frågorna:

X Anton visade inga sprattelgubbe tendenser men kunde ändå inte låta bli att ta ett gult kort.

X Tom var väldigt lik Kalle, men med sitt skägg är han inte lika lik längre.

X Jonathan är bättre än Zidane och även snabbare.

X Tror Simon eller Mackan har längst hår.

X Spagetti har bättre ork som forward än som yttermittfältare.

X Magnus kommer göra sina mål denna säsong också.

Jag är glad att det är igång igen, det kommer bli en rolig säsong.

/Lallen


The migthy Dalla


Grabbar!

Ta en titt på FCF-bloggen när tid finns. Dalla har jobbat hårdare än någonsin och går med förstoringsglas genom serierna 4-6. Nu tippas vi faktiskt inte sist längre utan har kommit upp oss en placering, alltid något. Ni får gå några sidor bak på hans blogg för att komma till 4B.

Starkt jobbat, Dalla.
__________

Gött mos av Gunners i helgen men var inte City lite väl bleka med tanke på att de var piskade att vinna? United tar detta utan att behöva anstränga sig sista månaden.


Stark insats av Arteta som vanligt, dessutom krönte han kvällen med att avgöra med ett snyggt distansskott.

/Anton Iniesta

Halmstad


Träningslägret i Halmstad var mycket lyckat. En ”gó gäng”, fint boende på Mårtensson Hotell mitt i smeten samt kanonväder. Att få känna på naturgräs för första gången var också ett plus även ifall planen inte direkt var Emirates Stadium. Paul/Pyttis valde också att inte fokusera alltför mycket på hårda och intensiva träningar utan lade även in lite fotbollstennis och uppspelsövningar. Smart gjort i mitt tycke då ett sådant här läger kan tära på gubbarna ifall man kör för hårt på grund av att man ökar träningsmängden så pass mycket på kort tid med skador till följd. Två pass om dagen är tillräckligt utan att man behöver fokusera för mycket på fysisk träning. I år klarade vi oss helt från skador förutom Shagge som åkte ner på vinst och förlust då han hade en vadskada innan och var osäker till spel. Tyvärr höll det inte men Shagge skall ha en eloge att han trots allt hängde med och försökte, DIS-hjärtat på rätta stället kan man lugnt påstå ifall nu någon skulle få för sig att tro annorlunda.

Fotbollstennisen vanns givetvis av undertecknad tillsammans med Anders, Jonis och Simon A. Reuthenbjogg, Spaghetti, Fabio och de andra hade inte mycket att komma med. Like a ninja, SAI!

Tyvärr bjöd inte vår träningsmatch på något större motstånd utan vi kunde vinna med hela 12-0 mot ett mycket ungt lag, Hjärtrum. Kanske inte riktigt det genrep vi ville ha innan seriestarten om två veckor men alltid kul att vinna. Vill dock inte dra för stora växlar angående denna match. Tömd och glömd så att säga.

Robert, Christian, Torbjörn och Leo, trivselkillar på hög nivå! Förgyllde lägret på alla sätt, underbart att ni var med.

Pyttis fixar och trixar som vanligt kanonbra. Vi är allt bra bortskämda i DIS.

Tyvärr fick jag pga. diverse anledningar åka hem tidigare på lördagskvällen så man missade ”discot” som man säger ute på Donsö. Detta skall dock inte gå ut över er så här kommer en liten intervju med Spaghetti, som givetvis medverkade: 

Hej Emil, hur mår du?

Hejsan! Jo jag mår fint, lite snuvig pågrund av dig dock, men jag överlever.

Hur var stämningen bland grabbarna i lördags på Mårtenssons?

Stämningen var galant till en början, sedan splittrades den stora gruppen upp och det började bli lite lugnare, tystare (där Pyttis inte var iallfall).
Efter ca en halvtimma så kom den borttappade ”gruppen” tillbaka och det började genast bli en kväll att minnas. En fantastiskt fin stämning, kan inte varit många andra som hade en lika fin stämning i ett o samma rum den aftonen.

Sedan bar det av till stället som låg vägg i vägg med Mårtenson Hotell. Ett mycket trevligt ställe får jag allt säga. Många fina damer, men det gick som vanligt med dom. Vad som hände efter detta låter vi bli osagt här. Har ni tur kanske ni får höra det från en o annan som var med.

Något sjukt att berätta?

Hände en del sjuka grejer, diverse skallningar, brottningsmatcher osv. men på grund av den alldeles för petiga censuren på bloggen så får jag ta något halvsjukt.

Ne, fanns inget halvsjukt när jag tänker efter.

Vem dominerade mest?

Simon Gustafsson Jr dominerade både på dansgolvet och bland damerna denna kväll.

Om du skulle ranka din egna insats från 1-10, vad sätter du då och varför?

Sätter en 2:a på raggning, har tappat det. 7:a på dansen, ojojoj va de går undan, 8.7 på alkoholintag, mycket fast ändå lagom.

Slutbetyget får bli en stark 6:a, bra fast ändå dålig.

Lite annat, vem tunnlar du helst i laget och varför?

Hade du frågat mig för 1 vecka sedan så hade det var du, men från och med nu är det Magnus som ska känna sig utsatt. Ne föresten det får bli du, Magnus, Dawidsson och Anders, bara för ni e så röddna på kvadden.

Vem trycker du helst till lite extra på träning och varför?

Se svar över.


Aldrig utan åsikter...

/Anton Iniesta


RSS 2.0