Donsö IS - Askim

Efter lite om och men så fick vi här på redaktionen övertalat Jimmy att återigen ta till sitt starkaste vapen (pennan) och skriva ännu ett matchreferat för oss.

Läs och njut.


DONSÖ IS - ASKIM   1-1

o    Tredje matchen spelad, tredje raka utan trepoängare för världens bästa öbor, dock så var det ganska så nära idag iallafall.

Att skriva om en match som Donsö spelat är inte alltid lätt. I matchen emot Hovås i premiären visade man prov på både enorm vilja (eftersom man spelade med en man mindre i 60 minuter) och även prov på bra spel (eftersom man spelade ut Hovås trots en man mindre). I matchen emot Väster i omgång två så var det inte mycket alls som fanns att hylla trots att man endast förlorade med ett mål emot ett lag som förmodligen kommer att ligga högt upp i tabellen när serien avslutas i höst. Ikväll var det då dags för den tredje omgången och när den kvinnliga domaren (som faktiskt hade ett utseende på sin sida, iallafall på långt håll) blåste av den så visste jag faktiskt inte vad jag skulle skriva om matchen. Var Donsö bra egentligen, eller var dom usla? Som tur var så hade jag några minuter i bilen att fundera innan ja kom hem och kunde sätta mig i min journalist soffa och sammanfatta drabbningen.

Donsö ställde upp med följande lag:

Tom
Reutherborg - Klippert - Patrik - Tobias
Jonathan - Anders - Anton - Marcus
Magnus - Simon G

Sub: Emil - Capov - Simon G Jr.

Reutherborg tillbaka i startelvan efter avstängningen emot Väster. Även Tom, Patrik, Tobias och Simon G som samtliga saknades emot Väster fanns samtliga med i startelvan. Att Emil startade på bänken var enligt honom själv att han har en känning, får väl köpa den förklaringen då. Man vet ju hur arg han kan bli så det är bäst att försöka hålla sig vän med honom.

Hemmalaget Askim hade precis som Donsö startat säsongen med en oavgjord och en förlust. Man har kryssat borta emot svårspelade Björkö samt förlorat mot Älvsborg som inlett säsongen på ett strålande sätt. Två lag i poängbehov drabbades således samman på Kobbegården i ett hyfsat väder men med ett riktigt fint underlag som alltid när det är
konstgräs i farten.

Det var hemmalaget som började klart bäst. Man pressade tillbaka Donsö på ett bra sätt och skapade fram ett antal hörnor tidigt i matchen. Att Donsö så gott som alltid har svårt att försvara sig på hörnor på grund av att man helst inte får vara längre än 180cm om man spelar i Donsö visade sig även i denna match då Askim var väldigt nära på minst två av de kanske fem hörnor som de skapade första sju minuterna. Närmast var lagkapten som nickade i ribban och sedan gav ifrån sig en ramsa som jag inte riktigt förstod.

I Askim finns det en kille vid namn Mattias Fallmyr, den lirare är verkligen helt grymt bra och vad han gör i division 4 förstår jag faktiskt inte. Askim är säkert väldigt glada att han vill spela med dom iallafall och när han tvingades utgå tidigt i matchen så tappade Askim allt vad fokus hette. Strax efter att detta hände så tog Donsö tag i matchen. I sitt första egentliga anfall så bröt Simon G bollen mitt på offensiv planhalva, hittade ut till Magnus som med sin vänsterfot skulle försöka hitta över till Jonathan som kom fri på andra kanten. En felträff (ja det var en felträff), rullade istället iväg mot målvakten men som tur var så hade Simon satt högsta fart framåt. Han märkte själv att han skulle hinna först på bollen och då hände det som är så roligt med just Simon. Istället för att hålla maxfart hela tiden så saktade han upp lite så att målvakten kom närmare för att sedan göra en tempoökning igen och peta undan bollen precis innan målvakten sprang över honom. Hade han haft maxfart hela tiden så hade den situationen aldrig hänt, kanske hade de blivit mål ändå, men han hade aldrig blivit överkörd av målvakten. Domaren blåste helt riktigt för straff, en straff som Patrik stegade fram och enkelt placerade in fram till 0-1.

Resterande delen av halvleken så hade Donsö full kontroll på händelsen. Askim var inte alls vän med bollen och de slog bort mängder med passningar som kunde gjort att Donsö skapat fler farligheter, något de dock hade svårt att göra. Närmast att utöka ledningen var Anders efter att Jonathan chippat fram bollen till honom och han på ett tillslag dragit iväg en strumprullade som tog i stolpen. Att Askim slarvade mycket var också något de fick höra i halvtid av sin tränare som inte direkt hade lovord att dela med sig av. De slutade faktiskt så att han till slut lämnade ringen och sa att dom fick lista ut själva hur dom skulle vända matchen.

Efter hur den första halvleken såg ut så var jag rätt så säker på att Donsö, tack vare medvinden de skulle få i den andra, skulle äga matchen ännu mer. Så blev dock inte fallet alls. Askim tog tag i taktpinnen i början av den andra halvleken och radade återigen upp hörnor som blev farliga, dock utan att resultera. Donsö hade svårt att få tag i spelet högt upp i planen vilket gjorde att man aldrig riktigt hann flytta upp laget för att sedan sätta press på sina motståndare och framkalla felpassningar som man lyckades med så mycket i den första halvleken. En stund in i den andra halvleken fick Askim en frispark på egen planhalva. Deras lagkapten som hade en riktig slägga i vänsterfoten klippte till så att bollen trots motvinden kom fram till Donsös straffområde. Där skarvades den in i mitten till en hemmaspelare som på ett tillslag gav sig själv ett friläge och sedan enkelt kunde placera in 1-1 bakom en chanslös Tom.

Efter målet var det ganska så jämt resten av matchen med något fördel för Askim. De var det laget som skapade bäst chanser, till exempel hade man ett stenhårt skott som Tom räddade upp i ribban och även en nick efter hörna som Marcus räddade på mållinjen. Donsö kom fram ett par gånger men då det var så får spelare med i anfallen slutade
det allt som oftast med att någon försökte med ett långskott. Sista kvarten av matchen var ganska så underhållande faktiskt, jag satt och tänkte lite för mig själv vart jag sett ett sådant spel tidigare. Till slut kom jag på det, de såg ungefär ut som när Donsö var och spelade beachvolley i vintras och båda lagen bara kastade över bollen på ett tillslag utan att det blev något som ens liknade spel. Vad menar jag då med detta? Jo att båda lagen på så få och svåra tillslag som möjligt försökte få bollen över till motståndarens planhalva. Det var faktiskt ganska så komiskt att se även om det tyvärr inte räknas som finlir.

Matchen slutade 1-1 och båda lagen står fortfarande utan seger. Resultatet får anses som rättvist efter hur matchbilden såg ut. Kanske får Donsö vara nöjda med att Fallmyr inte kunde spela så länge för han började matchen väldigt bra. Såklart hoppas vi att det inte var något allvarligt med honom men han gick och höll sig för ryggen så kanske var det någon form av ryggskott eller något sådant. Han är säkerligen tillbaka snart igen.

Hur skall vi då sammanfatta de tre första omgångarna för säsongen. Två poäng av nio möjliga är väl inte så superbra kanske, inte med tanke på att man mött lag som Hovås och Askim som iallafall jag tror kommer vara med i bottenstriden. Dock skall man komma ihåg att alla matcher varit på bortaplan och där kan det vara väldigt viktigt i
slutändan att ha fått med sig poäng ifrån med tanke på att Donsö är väldigt starka på hemmaplan. I matchen mot Hovås visade man prov på väldigt fint spel och hade inte Robert blivit utvisad så hade det blivit tre poäng där. Mot Väster fanns inte riktigt glöden, trots det förlorade man endast med ett mål och Väster skapade inte speciellt
mycket heller vilket får vara en styrka ifrån Donsö. I dagens match fanns det prov på bra spel, främst i den första halvleken, men det fanns även prov på dålig glöd under långa stunder.

För att ta många poäng i division 4 krävs det att man är på tårna under matcherna, man kan ha små svackor kanske men inte speciellt många och framför allt inte långa under matcherna. Jag tycker personligen att man har haft chansen att vinna samtliga tre matcher som spelats, istället har man endast två poäng istället för nio. Jag är dock helt övertygad om att vinsterna snart börjar komma och framför allt är det när lagen kommer ut till ön och besöker Nordövallen som Donsö kommer visa sig extremt svårslagna. Donsö kommer att spela division 4 även nästa säsong, det har man redan visat denna säsong.

När Simon G kommit igång lite med träningen så kommer han bli en enorm tillgång. När jag ser han stega ut på planen så blir jag bara glad på något sätt. Han är en otroligt rolig spelare att se på. Många gånger är han lite småful i sitt spel, ibland kan han till och med göra riktigt fula saker på planen, men en smartare spelare vet jag inte om laget för tillfället. Att han sedan orkar och vill springa så mycket som han gör trots att han tränat så lite, det är imponerande bara det. Kan det vara så att alla de 100 tals timmar vi lagt på deras gräsmatta gett detta resultat. När sedan Emil blir frisk ifrån sin onda ljumske, när Anton är fullt återställd ifrån sitt magmuskelproblem, då kommer detta att bli riktigt bra. Kvalité finns det i massor i detta lag, det gäller bara att alla drar åt samma håll och alla verkligen går in med den inställningen
som Marcus Backman alltid gjorde/gör, då kommer Donsö att bli extremt svårslagna för precis alla lag.

+++ Marcus Johnsson - Bästa matchen jag någonsin sett honom göra för Donsö. Riktigt bra, kämpade tappert, hittade bra passningar och stöttade sin storebror bra i försvaret.

++ Klippert - Återigen kungen i backlinjen, står rätt hela tiden och släpper typ ingen förbi sig. Klassnyförvärv minst sagt.

+ Tobias - Det går bara att älska han vinnarskalle, han förstår inte när han är trött och ser alldeles för mycket på tv när det gäller offensiva ytterbackar. Sprang till och med offside idag, det är klass det.

Måste till sist tillägga att det är grymt kul att se er spela. Även om ni kanske inte alltid gör som ja vill så är det otroligt kul och det rycker i benen minst sagt.

// Jimmy






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0