Donsö IS - Mölnlycke IF

DIS - MIF 2-2 (1-1)

Jag har varit i USA 2 veckor och ätit massa ost, öl  och bacon i varje måltid, jag brukar ha svårt att gå upp men efter all den här maten så måste det ha hänt något. Därav har det inte blivit referat från våra två förlustmatcher innan denna.
Men jag tänkte gå igenom dom matcherna snabbt av vad jag hört.

OBS! bilden är ett montage

Mot Finlandia släppte vi in alldeles för mycket mål och var absolut inte på topp. För mycket slarv och dålig energi gjorde att det tillslut blev jobbiga 1-6 till dom. Bara att glömma.
Mot Fiskebäck hade vi sex ordinarie spelare borta och kunde inte matcha fiskebäck helt enkelt. Lehmann höll siffrorna nere och med lite tur kunde vi faktiskt gjort ett orättvist mål i slutet. Men nu går vi vidare.

Dagens match kunde vi få ihop ett namnstarkt lag. Många gamla profiler ställde upp när skador och resor håller våra ordinarie spelare borta. Vi saknar fortfarande Albert, Johan, Olof, Elias och Albin. Många offensiva spjutspetsar där.

Lehmann
John Robert Mikael Emil F
Anders Daniel Anton
Capov Magnus Emil J

Bänk: Nils Patrik Erik Mattias

Patrik kom in ganska omgående på vänsterbacken. Det var en match där vi snurrade runt på många. Lite hockeybyten på vissa gubbar.

Mölnycke tar avsparken och lägger en långboll där backlinjen står på hälarna. Och ett långt inlägg på bottre ytan senare så har dom lobbnickat in ledningen innan minuten ens är spelad...

Inte den bästa starten.

Vi samlar oss i den 6 minuten så skarvar Magnus vidare på en löpande Emil J som slår på första där Capov tagit en bra löpning och stöter in den. Ett bra snabbt anfall utan krusiduller.

Sen är resten av halvleken ett långt ställningskrig. Lagen har sina perioder där man blandar och ger. Vi har vassa chanser på hörnor där Magnus är omarkerad varje gång. Stolpträffar och rensningar på mållinjen. Våran backlinje håller ihop det bra och tar kampen varje gång. Och dom bollarna som kommer igenom är Lehmann med på. Tycker vi har bra koll på dom. När vi på mittfältet springer bort oss tycker jag dom där bak reder ut det. Sudo får inte ut mycket och det är ju genom långbollar på honom dom anfaller.

Sudo, tillbaka på Donsövallen

Halvtid och vi säger att vi ska fortsätta på samma sätt. Bagarn tycker vi är lite sega i hemjobbet när vi tappar boll.

Andra halvlek igång och den fortsätter i samma intensiv. Direkt spel (lång bollar) med jobb på andra bollar. När det är kontringslägen så tar lagen gula kort för att stoppa varandra. Blir lite grinigt imellanåt år och Mölnycke ger bevis på att dom är många 90-talister som är vana att bli serverade livet på ett silverfat. Allt är orättvist och bla bla.

Med 20 min kvar så får dom frispark en bit in på våran planhalva. Blir lite förvirring och vissa har inte koll på vilken gubbe man ska ta. En boll efter backen ner mot kortlinjen på ständigt löpande minispelare, snettinåtbakåt. 1-2 och frustrerande Donsöspelare.

Matchen igång igen och krigandet om metrarna fortsätter. Emil J är nära att hitta på något några gånger. Idag var det han som var det stora hotet för oss.
Med tio minuter kvar så kommer han loss och slår ett fint lågt inlägg som Mattias Kärnbratt?! av alla krigar in i kamp med två backar och deras målvakt. Mycket bra gjort.

Till vardags målvakt... målskytt denna match.

Mattias kom in i en kvart när flera av våra spelare skadat sig eller kroknade. På den tiden hann han med att göra två fina tacklingar, täcka massa yta och kvittera. Hur bra som helst. Kom in med fin energi.

Bägge lagen går för det men kraften är slut för att någon ska orka hitta på något extra.

Detta var den intensivaste matchen hittils. Det märkts att Mölnycke har tränat på bra. Dom var bra och på hugget. Alla utom Sudo sprang som dårar och tempot var högt matchen igenom.
Vi krigade på fint och jag tycker vi ska ha en eloge att vi orkade köra matchen igenom. Dessutom samlade vi oss och kom igen efter två underlägen. Mer än hälften har ju ca 50% träningsnärvaro eller mindre. Vissa idag ligger inte ens på 10%. Så det var ett steg i rätt riktning.

Mölnycke kommer vara med hela vägen och blir svårslagna.

Bäst hos oss var Emil J. Vi anfaller ju alltid snabbt så speed där uppe är grymt viktigt.
Magnus var bra. Bra snack och attityd. Tog fighten bra. Kunde gjort något på hörna.
Backlinjen med Lehmann gjorde det bra. Mölnycke hade inte så många chanser tack vare dom.
Jag och brorsan fick inte tag i det riktigt. Inget av lagen ville riskera att spela genom mitten.

Jag är lite fet sen USA och känner att jag inte är där i situationerna.

Men nu är det två matcher kvar innan uppehållet. Gäller det att bita ihop så får vi hoppas på en nystart när vi är fullt lag igen. Hällesåker borta på tisdag. En erkänt tuff match