Donsö IS - Askim

 
 
 
 
 
 
 

Ett bjudande Donsö fick stryk av ett vältränat Askim.

 

Askim - Donsö 3-2 (1-1)

 

Stabila Askim skulle utmanas idag. Askim känns som ett extremt stabilt Div4 lag. Verkar som dom slutar på samma plats år efter år. Dvs alltid några placeringar högre än oss.

 

Startelvan:

 

Mattias
Capov Dawidsson Simon Olof
Jimmy
Anton Anders Johan
Albert Sudo

 

Bänk: Emil F John Nils Dino

 

Som ni ser saknade vi Jesper, Robert och Mackan sen sist.
Jesper är skadad sen Mackan hoppat in i hans ben med dobbarna före på måndagens träning.
Jesper vann en duell och Mackan vänder sig om i frustration, slänger sig efter honom och träffar "olyckligt" i knävecket . Trodde man sett slutet på sånna tacklingar sen Magnus slutat. Men Jesper fick vila resten av veckan iaf. Mackan stukade foten på onsdagens träning. Helt omarkerad ramlade han ihop efter ha trampat snett. Tråkigt men Karma is a bitch. Och Robert har känningar i framsidan. Han var med på uppvärmningen men tog det kloka beslutet att inte riskera.

 

Hursomhelst är det bra killar som saknades. Robert och Jesper har varit solida hittills. Jesper har väl varit våran stabilaste gubbe så här långt.
Samtidigt har Mackan producerat lite poäng framåt. Så det är bidragande killar i högsta grad.
Men tycker vi ställer upp med en stark elva ändå.

 

En stark motvind och bländande sol blev våran lott i första halvlek. Tycker vi står upp ganska bra. Askim har en tydlig spelidé. Med ett rakt spel med snabba yttrar. Dom fick till ett anfall där deras nickstarka forward borde satt den.
Men vi hotade till lite då och då. Vi hade förvånansvärt många hörnor. Men efter ett par stycken så blev jag nervös. Dom kontrade bra när vi inte fick till avslut på våra hörnor. Så där var dom duktiga. Löpte distinkt och hade en tydlig spelidé.
Men med hjälp av vinden trycker dom ner oss. Dom hade en duktig mörk kille på Capovs kant. Capov stoppade honom fint. Ofta med oschyssta medel. Men med fin balans så han fick bara syna ostskivan en gång i andra halvlek.
Men som sagt, dom trycker ner oss lite efter en halvtimme.Vi fick kämpa lite här och skjuta långt, som vi är vana vid.
Efter 35 minuter får vi ett billigt mål.
Sudo går fram och stressar målvakten som skjuter på Sudo som därefter får öppet mål. Skönt och vi tar ledningen även i denna match.
Men i sann Donsö anda känner vi att får bjuda in Askim igen.
En till synes ofarlig djupledsboll. Mattias ska bara gå ut och sparka iväg den, ser inte deras kille i ögonvrån som hinner i mellan. Straff och gult kort till Mattias.
Deras kille sätter den säkert och 1-1 står sig halvleken ut.  

 

I halvtid pratar vi om att Askim spelar med högt tempo. Vi hänger med och ska fortsätta med det, de skapar inget klockrent. I andra halvlek kommer vi dessutom ha vinden och solen i ryggen.

 

Första fem minuter är vi tända. Känns som vi vill bjuda upp till kamp. John kom in istället för Jimmy efter fem minuter. Strax därefter kommer Dino in för Albert.

 

Oliver Dino.

 


Men vi ger bort ett billigt mål efter 10-15 minuter in i andra.
Deras kille är felvänd nere vid våran hörnflagga. Simon Andersson älgar på och upp i rygg. Och ska man sammanfatta Simon så är det en stor hårig kille, rejäl, orädd och smäller på i alla lägen, även här. Han springer över killen. Lite vårdslöst kanske då han var felvänd och på väg ut över sidlinjen. Men hursomhelst, dom får frispark långt nere vid hörnflaggan. Och på något sätt får dom in den via ribban. Jag hinner inte se bollen föränn den är i mål.
Lite tungt.
Med 20 minuter kvar gör dom även 3-1 på hörna. Vi vill ha frispark men jag tycker helt enkelt Askim vann duellerna inne i målgården. Ännu mer tungt.

 

Här blir vi lite desperata och vågar satsa lite. Tar med löp och springer ur våra positioner mer. Men Askim gör ett gediget jobb. Kommer ofta med två man på våran bollhållare. Pressar oss bra helt enkelt. Samtidigt som vårat passningsspel är under all kritik.

 

Vi lyckas få till matchens enda strukturerade anfall där Johan spelar ut till Anton, som spelar snett-inåt-bakåt till Sudo, som vrider och vänder och skjuter, bollen touchar ut till Johan som skjuter intill första stolpen. Fint spelmål. Men tyvärr får vi till sånna här anfall för sällan. Och det var bara 5 kvar av matchen. Askim håller ut och vinner rättvist.

 

 
Fint förarbete av dessa 2 herrarna + mål.
 
Avslut.   
 
 
 
 
 

 

Sammanfattning:
Askim var bra. Vältränade och ihopspelade. Vi står upp bra. Har våra djupa dalar och ibland tar vi över och pressar dom. Men det var en match med få rena målchanser. Vi släpper ju 3 billiga sketmål igen. Samtliga på fasta dessutom. Men dom här bortamatcherna börjar ta på oss nu, det är kämpigt. Man behöver göra 100% insatser i den här serien om du ska vinna bortamatcher.
Nu har vi ju Eriksberg "hemma" på Klingskär på onsdag. Rykten säger att den är så härligt ojämn. Passar oss fint. För moralen vore en trepoängere kanon. Vi i laget är lite oense nu. Hetsiga diskussioner om passningar, fördelning om arbetsområden, enkla insläppta mål, dålig rörelse mm. Men nu har vi haft två tuffa matcher mot Öckerö och Askim och förlorat på skitmål och dåligt anfallsspel. Så kommer det en vinst så är det frid och fröjd.

 

Positivt:

 

- Dawidsson var bra idag matchen igenom. Resolut, fin glöd och värderade passningar.

 

- Johan höjde nivån till godkänt för mittfältet. Han tog fajten bra. Sprang mycket upp och ner. Han krönte insatsen med ett mål också. Vilken är bra. Vi på mitten måste börja producera mer. Detta håller inte.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0