Höstpremiär!

Donsö - Mölnycke 1-0 (0-0)
 
Jag kan börja med en tråkig nyhet. Som ni dom flesta hört så har Jonas fått lämna. Vi som lag hade kört fast och saknade ideer. Och när vi ligger där vi ligger i tabellen så känns det bäst att börja förbereda oss för 2016 redan nu. Dvs, spela ihop oss och hitta ett spelsätt igen. Vi behöver inte säga mer än så. Jonas förstod tydligen och nu börjar vi om på ruta ett. Bagarn och Mattias D tar över.
 
Laget som startade:
 
Mattias
John B Olof Jesper Mikael
Johan Emil F Anders Ludwig M
Sudo Emil
 
Bänk: Oscar Wahl!, Tobben! Nils B Dino
 
 comeback
 
Sena återbud, skador och semesterfirare gjorde att Mattias fick gå ner på hamna och leta efter killar. I Yngves hittade han Oscar, och Tobben kom med båten precis. Det blev kanon och frågan är om inte Oscar var bäst på plan när han kom in i slutet. Pålitliga killar minst sagt. Tobben kom ju och tränade i veckan för första gången i år och kan han dyka upp i fortsättningen blir det hur bra som helst.
 
Vi pratar om att bara gå ut och ha roligt. Vi har egentligen inget att förlora. Vi är i botten och kan bara klättra uppåt. Men samtidigt är det här Nordövallen och vi har ett ansvar att göra bra matcher här.
Vi vet om att Mölnycke spelar långt och är bra på fasta. Så det skulle bli lite krigande.
 
Första delen av första halvlek är vi bra. Spelar som vi sagt och fyller på bra. Men svårt med sista passningen (som vanligt). Andra halvan av halvleken tappar vi fokus och låter dom komma in i matchen. Dom har flera långa inkast och hörnor som vi inte har full koll på. Hursomhelst får vi kämpa och är nedtryckta sista 20 av första.
Emil Johnsson har ett gyllende läge efter en fin boll från Sudo.
Bra idag
 
 
I halvlek är det lite frustration från Jesper som tycker vi slarvar. Vi samlas och kommer överens om att vi inte kommer få ett bra passningsspel över en natt. Det krävs tålamod. Men jag förstår Jesper. Vi slarvade mycket och gav dom väl många onödiga inkast och hörnor. Men det är ändå en go känsla inför andra halvlek.
 
Matchen börjar svänga lite fram och tillbaka nu. Tappar lite tempo och varje lag har sina perioder. Dom har ju sina fasta som dom satsar mycket på. Dom har in nick rakt på Mattias. Där har vi turen som vi saknade i våras.
Men vi känns hetare och anfaller bättre och mer varierat än dom. Dino som kom in innan halvtid har några aktioner som förtjänat bättre öde. Sudo börjar närma sig. Målet kommer efter vunnen kamp på mitten. Boll till Jesper som avancerar. Spelar till Sudo som frispelar löpande Johan. Ett fint mål som gör oss gott i framtiden. Med 10 min kvar så åker Olof på sitt andra gula. Två billiga gula som han inte var förtjänt av. Sudo frispelar Dino två gånger men målvakten gör fina paradräddningar på bägge lägena
Vi håller ut och vi tar tre viktiga Points!
 
Sammanfattning.
Ett fysiskt Mölnycke som vill ha sina fasta. Det var kämpigt i vissa lägen men vi jobbade för varandra. vi hade fint spel emellan åt och bedrövligt ibland. Men detta var ett stort steg i rätt riktning. Och nu har vi tagit 6 poäng från Mölnycke.
 
Positivt:
- Olof var stark idag. Passar honom fint att kriga mot en mötande forward
- Mattias gör en bra match. Lugn och stabil hela tiden.
- Sudo får vi hitta med fler bollar. 4 frilägen spelar han fram till idag.
- Emil F och Ludwig hade inga problem med fysiken. Två degiga 15-åringar som går in och gnäller minst när det smäller
 
Nyårsläger och konfirmation är dessa gulliga gossars intressen. Mycket rara pojkar. Stolta mammor
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0