Förlust mot Öckerö 2-1 (1-1)

 
 

Öckerö stod för motståndet idag. Alltid kul. Öckerö är alltid bra på Prästängen. Dom har sin stomme i Kristian Karlsson, Sennerstam, Simon Olsson, Ivar mm. Samtidigt har dom till skillnad mot oss en spelidé som alla följer. Så har man en dålig dag så blir det jobbigt. Vår spelidé har alltid varit att gå ut och göra jobbet. Och ge bollarna till nån som gör mål. Ungefär så. Så är man inte på 100% så krackelerar det lite fogarna för oss. Som idag.

 

"Vad var det med dig idag?". Den frågan fick man från en sketen junis efter matchen. Men jag får skylla på förkylningen som sitter kvar lite. Men som sagt, Öckerö spelar bra på Prästängen. Det gäller att vara på tårna. Vilket jag inte riktigt var. Hoppade veckans träning på grund av förkylningen och det håller inte. Man behöver ha minst en träning mellan matcherna.

 

Startelvan:

 

Mattias
Capov Jesper Robert Olof
Jonas
Johan Anders Anton
Mackan Albert

 

Bänk: Dino, John, Emil F, Dawidsson, Jimmy

 

Som ni ser var Sudo frånvarande med magsjuka. Emil J är borta en längre tid.

 

Efter en minut får Albert ett friläge som som leder till en hörna som Jonas nickar in. Jonas fortsätter att göra poäng. Efter det vaknar Öckerö och har en bra period i en kvart eller nått. Kommer till några halvlägen och blåses av för hårfina offsider. Dom byter sida fint och får oss att löpa. Får även till fina växelspel på Kristian Karlssons kant framförallt.

 

Efte tjugo minuter är det vår tur att spela lite. Marcus får några lägen som han bränner. Albert är nära att peta in den. Så här kändes det rätt bra. Sista tio väger över till Öckerö igen. Äckligt nog lyckas Sennerstam få in bollen i svår vinkel efter ha petat förbi en utrusande Mattias i 45:e minuten. Lite tungt men rättvist.

 

I halvtid pratar Jesper om taktik och hur vi ska bete oss i vissa situationer. Men vi snackar mest om att vi får rycka upp oss. Vi har lite för korta anfall. Blir stressigt. Så vi bestämmer att våga spela lite mer.

 

Mackan ut och Dino in.

 

Känns väl direkt att vi är med lite bättre. Dino ser het ut men ska jag vara ärlig kommer jag inte riktigt ihåg hur matchen såg ut första kvarten i andra. Men har för mig det var rätt jämnt med få målchanser. Det smälls på lite under en period här. Inget farligt och inget grinigt. Jonas går ut och in med Jimmy. Vi går till klassiskt 4-4-2. En stund här spelar vi upp oss lite grann. En boll till Dino som tar med den i steget och skjuter över målvakten. Bollen tar i insidan stolpen. Grymt tråkigt. Det hade suttit fint att få en ledning där när matchen stod och vägde.


Direkt efter detta tar Öckerö ledningen med kvarten kvar. Deras nyinbytte ytterback kan måtta ett inlägg långt från vårt mål. En hög boll som seglar mot mål. Tyvärr fumlar Mattias in den. Sånt som händer och det kan verkligen hända alla. Dock med tanke på Dinos stolpträff sekunderna innan så kan jag inte låta bli att bli lite frustrerad. Men kort och gott är det bara en förbannad otur. Med en insida stolpträff för oss och ett sketmål i baken direkt efter.

 

Nu backar dom hem och vi trycker på för kvittering. Men vi lyckas inte skapa något tillräckligt hett. Dock fint spel imellanåt. Öckerö kommer i några kontringar som dom slarvar bort. När det 3-4 minuter kvar så lyckas Öckerö behålla bollen nere vid vår hörnflagga tiden ut. Samtidigt ger vi bort hörnor och inkast som gör att dom kan börja om på tidsfördrivet. Extremt frustrerande.

 

Sammanfattning:


Öckerö är bra här på hemmaplan. Dom rullar bollen fint och löper mycket. Både hemåt och framåt. Vi hade inte samma energi som mot Mölnlycke. Saknade dessutom Sudo och Emil J och vi behöver ha våra bästa killar nu när vi spelar tuffa bortamatcher på våren. Men kul att Dino var med. Vore grymt om han kunde komma loss från jobbet mer. Han har spets. Men som sagt, vi behöver spela med mer energi om vi ska vinna sådana här matcher. Dessutom släpper vi in ett sketmål. Men nu har vi spelat tre öderbyn på kort tid och förlorat samtliga med 1-2. Det håller inte. Speciellt inte när vi tagit ledningen i varje match och släppt in billiga baklängesmål dom matcherna.

 

Så vi får rycka upp oss igen. Samla krafter och träna på. Vi är bra när vi är bra och ganska rötna när det inte stämmer.

 

Så mycket positivt var det inte idag. Men vi krigade på ganska fint. Men inte tillräckligt bra. Det var gött att se Dino spela match. Han behövs. Tyckte Jesper var bra igen. Men vi andra får bli bättre tills nästa match.

 

 Jesper var bra igen, tryck för att förstora

 

Nu kör vi.

 


Kommentarer
Postat av: Kenneth Johnsson

Bra Anders! Gött att du skriver referat från matcherna.

2015-04-30 @ 18:39:19
Postat av: Anonym

Hur vet du att det var jag?

2015-04-30 @ 21:43:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0