Sportchefen informerar

 
Läs nedan från vår sportchef.
 
 

"Vad händer…

 

Efter en trög start säsongen 2012 med två oavgjorda och en förlust började maskineriet rulla igång och spelet blev bättre och bättre. Topplagen Mölnlycke, Öckerö, Älvsborg, Sandarna och SG fick sig alla sig en ordentlig lektion och Donsö IS hade aldrig tidigare spelat bättre fotboll mot division fyra motstånd!

 

Träningsnärvaron var bra och även tempot på träningarna var troligtvis det bästa som varit på Nordövallens gräs.

 

Efter drygt halva serien och efter sommaruppehållet låg laget som var tippade att åka ur serien på 1:a plats och ledde serien med 2 poäng. 37 gjorda mål och endast 14 insläppta på 14 spelade matcher!!!

 

Skärgårdscupens kvartfinal och semifinal blev en transportsträcka för DIS mot finalen där tunga Öckerö var superladdade för att vinna sin första cupfinal sedan 2006… Donsö kom inte alls upp i sin nivå och viss trötthet befann sig efter den fina våren. Öckerö vann cupen välförtjänt!

 

Vila och semester beordrades efter finalen den 7 juli men vi skulle redan 1 augusti spela första seriematchen på hösten! 24 dagar ledigt till nästa serie match men hur skulle det hinnas med att träna innan! En träning innan höst premiären mot Väster, och det räckte precis till en 1-0 seger!

 

Kanske berodde detta på att vi inte hann träna tillräckligt då matchprogramet var tight men nu började de tunga beskeden komma med skador och sjukdomar från alla håll och kanter. Ska poängteras att träningsnärvaron varit bra under hela hösten på de som kunnat träna.

 

Tur att vi har våra äldre som ställer upp tillsammans med våra juniorer men till många matcher under hösten har vi haft svårt att få ihop lag! Självklart har detta speglat resultaten och med all säkerhet energin hos de spelare som tränar mycket och bär laget men laget har trots allt gjort hedersamma matcher i detta läge.

 

Vill även säga att viljan att ställa upp till match och träning har varit väldigt bra under hösten. Har man inte kunnat vara med har det varit pga skada eller bra anledning, så är inte alltid fallet i alla lag när det går trögt!

 

Man kan dra lärdom som ledare och spelare av detta med och en sak att komma ihåg är att även om man inte är med i startelvan i omgång 1 så kommer det många chanser till spel under säsongen och då gäller det att vara förberedd genom träning och delaktighet!

 

Oskar Wahl 37 år, Marcus Backman 42 år och Andreas Fhager 38 år är spelare som verkligen ställt upp under hösten! Junioren Nils Backman 16 år har spelat flertalet matcher från start och gjort det med bravur! Även övriga juniorer har fått chansen till inhopp som ger utveckling och välbehövlig sparring inför kommande år när det ska in i laget.

 

Donsö IS har under 2012 använt 29st spelare i A-laget!!!

 

Lyckligtvis tog Donsö IS många poäng under våren och det är därifrån vi bygger vidare inför framtiden.

 

Donsö IS gör trots allt sin bästa säsong någonsin i Division 4!

 

Planeringen inför 2013 är redan i full gång! Samtliga i truppen fortsätter och spännande nyheter kommer presenteras inom kort.

 

Inomhus träningar med start 23 oktober. Tisdagar 18.15-20.00 och lördagar 13.30-15.15 är bokat i Donsöhallen.

 

Träningsläger är bokat till Helsingborg 5-7 April. Kan det vara läge att göra en familjegrej på fredag-lördag där fru och barn hänger med och åker hem på lördagen?

 

Under januari, februari, mars är tanken att träna 2st pass i stan (mån, tors) och 1 pass på Donsö (Tis). Tider är även bokade i Donsöhallen om vädrets makter ställer till det under vintern.

 

Möjligheter att köra ytterligare gym pass med instruktör typ bodypump, spinning mm kommer sys ihop under vintern.

 

Under säsong kommer vi försöka spela hemmamatcher på vardagarna typ torsdagar alt. fredagar och träna 2 gånger i veckan. Hemma matcherna styr vi ju i stort sett själva vilken dag vi vill spela!

 

Vi ses!

 

/Daniel"


Kommentarer
Postat av: nr11

Gött att Pyttan e laddad för en ny sesong. Du fattar nog inte hur viktig du e för DIS mer blå o vit finns knappast

2012-09-26 @ 18:10:51
Postat av: Lehmann

Jag anmäler härmed intresse för träningslägret under förutsättning att det inte kostar mig skjortan.

2012-09-27 @ 10:45:32
Postat av: Anton

Ojoj, här händer det grejer.

2012-09-27 @ 12:52:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0