Ett sargat DIS föll tappert borta mot Mölnlycke

DIS förlorade ännu en match och denna gången borta mot tunga Mölnlycke med 3-2. Vill ändå ge en eloge till gubbarna som spelade matchen då vi hade ca 8 bortfall. Aldrig schyst att skylla på detta men vi har inte varit i närheten av att spela vår ordinarie elva nu i höst och det syns verkligen på poängen.

Hur var själva matchen då?

DIS öppnade starkt och trots att Mölnlycke kunde ta ledningen så skapade vi en del farligheter främst genom firma Jonathan och Bagis på topp. Bagarn såg oförskämt pigg ut trots att han närmar sig fyrtio och tränar ytterst sporadiskt och blandade starkt targetspel med fina bollar upp på vår snabbe Jonis Liverpoolis. Jonathan kvitterade också just på detta sätt efter en djupledsboll av Bagis som han tog emot och lobbade över målvakten. Klass. Dock var Mölnlycke hela tiden starka och hade ett Stoke-inspirerat spel med långa inkast och många hörnor. Lagen gick till halvtidsvila med 1-1 i ryggen.

Även i början på andra halvlek var matchen relativt jämn även ifall Mölnlycke förde matchen. Men det var DIS som tog ledningen, återigen genom Jonathan. Bagis tog emot bollen bra och lade den i djupet till Anders som avslutade men tyvärr gick avslutet på målvakten men efter lite flipperspel kunde Jonathan raka in returen. Ett skönt mål och här hade vi segervittring men istället för seger kunde Mölnlycke ta över matchen mer och mer ju längre klockan tickade på och kunde trycka in både en kvittering samt ledningsmål. De var starka och visade prov på bra vilja och kommer säkert att ligga kvar i toppen. Vi önskar dem lycka till i de matcher de har kvar att spela.

Sub: Tom, John B, Marcus B, Kevin

Följande gick att läsa på Mölnlyckes hemsida.

En uppvisning i stark moral.

Denna flyttade match mot Donsö börjar inget vidare. Vi slarvar mycket i bollbehandling och verkar inte vara så fokuserade som vi behöver vara i varje match. Donsö tackar och tar emot och förlägger spelet mest på vår planhalva. I 11:e minuten  driver en Donsöspelare bollen in i banan, får läge och drar på ett riktigt vasst skott. En som har fullt fokus är Carl. Sträcker ut hela sin längd och tippar ut bollen som annars hade suttit smetad uppe i krysset. En verklig klassräddning! 10 minuter senare får vi till en kontring på högersidan. Snyggt växelspel som avslutas med en passning till Markus som sätter 1-0 i öppet mål. Inte rättvist så långt, men nu tar vi över spelet. Vi låser oss fast på Donsös planhalva och skapar flera chanser. De flesta på långa inkast av Adam. Plötsligt gör vi ett par enkla missar. Först på mitten och direkt därefter i sista utposten. Donsöspelare blir helt fri och lobbar in 1-1. Kändes lite snöpligt när vi var på gång att ta hand om matchen. Markus har i bra läge en cykelspark som förtjänade ett bättre öde än att smita utanför stolpen. Paus och 1-1 får betraktas som rättvist.

Vi fortsätter 2:a halvlek med farligt inkast. Bollen landar hos en av våra och skottet är bra. Publiken jublar nästan, när bollen i sista ögonblicket räddas på mållinjen. Vi har nu en helt annan inställning har ett bra grepp om händelserna på plan. Donsö kör mycket med långa uppspel och just ett sådant skapar en chans. Skottet räddas av Carl, men bolluslingen går rätt ut till en helt fri Donsöspelare som enkelt gör 1-2. Just nu är det vi som har lite oflyt, men idag hänger ingen med huvudet. Vi pumpar på och skapar flera chanser. Ett par nickskarvar av Niclas som går strax över. På tal om Niclas. Idag är en sådan dag när han vill, springer och orkar hur mycket som helst. Mer om det senare. Frispark för oss i 35:e minuten en bra bit ut på plan. Lundan har tidigare slagit flera bra frisparkar. De flesta i höjden, men som räddats av målvakten eller gått strax över. Denna frispark drar han rätt in i boxen, ganska lågt. Niclas trycks ner och missar nickskarven, och bollen fortsätter  sin bana utan att något kommer i vägen. Den går direkt i mål och kvitteringen är välförtjänt där. Vi fortsätter att gå för vinst. 3 minuter senare slås en lång löpboll in i Donsös straffområde. Niclas är ett par meter efter, men jagar efter i full karriär. Han är ikapp ett par meter från kortlinjen och vi på kanten ser att han satsar rejält. Framför oss ser vi en tackling som skulle göra Salming avundsjuk och att det hela slutar med frispark för Donsö och ev. gult kort för Niclas. Men icke sa Nicke. Tacklingen kommer, men den är perfekt. Niclas tacklar och tar bollen i samma svep. Passar in bollen till Markus som sprungit med, och han får lätt med sig bollen in i mål. Efter ledningsmålet skulle man kunna tro att vi backade hemåt, men vi forsätter att spela riktigt bra boll, och skapar ytterligare chanser. Inga mer mål dock, och matchen slutar 3-2.

Fantastisk bra moral hos killarna, som aldrig slutade tro på vinst i matchen. Härligt att se!
Niclas är nämnd, Carl gör det bra i målet, speciellt räddningen i 1:a, som var riktigt svettig. Flera andra gör en mycket bra insats. Speciellt i 2:a halvlek.