Vinst mot Eriksberg

 
 
Donsö - Eriksberg 3-2 (1-2)
 
Målskyttar; Dino 2, Anders
 
Martin J
Capov - Olof - Jesper - Anton
Johan (Elias 80') - Anders - Emil F (Magnus 35') - Ludwig (Erik 75')
Dino (Albin 80') - Höglund
 
Sub: Albin, Erik, Elias, Shagge, Magnus
 
Vi lyckades alltså vinna hemma mot Eriksberg, ytterst skönt men det satt långt inne. Jag tycker att vi börjar matchen bäst, ligger hyfsat rätt och känns rätt trygga i våra roller och får vi bara upp bollen så vet vi att Dino och Höglund kan skapa problem för motståndarna. Det är också vi som tar ledningen efter att Oliver tar sig runt på kanten och hittar Anders i straffområdet som borrar in den i bortre hörnet. Fint mål och givetvis en skön känsla, alltid gött att få första målet. Nu skulle vi bara ta vara på den extra energin och köra på men så blev det inte.
 
Tvärtom.
 
Eriksberg blev istället det laget som tog över matchen. De var smartare än oss och hade ett bra grundspel där de kunde hitta ytorna mellan våra lagdelar på ett bra sätt för att sedan sätta den i djupet. De kvitterade genom att Olof stötte in ett inlägg i eget mål (olyckligt) och de tog även ledningen innan paus genom en djupledslöpning där deras forward kunde runda Martin och lägga in den i snäv vinkel, snyggt mål och oerhört tungt för oss.
 
I paus sades det några väl valda ord där Bagis tryckte hårt på att vi måste pressa hårdare och vi bestämde oss för att alla skulle upp mer i banan och försöka ta initiativet i matchen. Effekten kom omedelbart och vi hade vår bästa period i början på andra halvlek där vi tog tag i taktpinnen och kunde skapa chanser. Dino kvitterar genom ett friläge, fint framspelad av Höglund och samme man kunde även ge oss ledningen, typ fem minuter senare genom ett mönster-anfall på högerkanten signerat Johan, Dino och Höglund. Ett snyggt mål, gött att se Dino i en sådan fin målform. I slutet på matchen försökte Eriksberg flytta upp mer gubbar i anfallet men hade problem med att skapa farliga chanser och vi kunde till slut sjunga "Pärleporten" i omklädningsrummet. Glädje.
 
Det är SÅ roligt att vinna fotbollsmatcher. Det är det.
 
Skall man försöka sig på någon slags summering så var det en jämn match där oavgjort kanske hade speglat matchen bäst, Eriksberg hade en bra period i slutet på första halvlek medan vi var bättre i början på andra. Jag tycker att Johan, Anders, Oliver och Höglund var bra och viktiga i denna match. Det var även kul att se Martin i mål igen, comeback efter MÅNGA år. Han gjorde en stabil insats.
 
Comeback för Martin i mål, gick hur bra som helst
 
Nu kör vi på, gubbar. En match i taget.
 

Kommentarer
Postat av: Anders

Herregud. Satt uppe halva natten med mitt referat så har du också skrivit ett?!

2015-08-25 @ 17:15:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0