Askim

Jag hade inte riktigt orken att skriva om Askim i helgen. Det var bra väder och huset behövde byggas på. Så jag skriver lite om den nu och sen om dagens Eriksbergmatch.
 
Donsö - Askim 0-1 (0-1)
 
Vi saknade lite firepower sen Öckerömatchen. Dino, Johan, Sudo, Patrik kunde inte vara med. Barnafödande, avstängningar, sjukdom och skada gjorde att dom inte kunde vara med. Och det är ju vara bästa offensiva killar. Men Magnus ringdes in så vi fick lite tyngd framåt. Och diverse juniorer fick visa va dom går för.
 
Laget:
 
Mattias
John(96) Olof Jesper Anton
Capov Emil F(98) Anders Ludwig(98)
Magnus Emil J
 
Bänk: Albin (00) Elias (00) Albert (99) Erik (98)
 
Som ni ser var det flera spännande barn som var kallade. John är ju 96:a och varit med några år nu. Högerbacken passar honom fint och han har gjort finfina insatser där nu på hösten. Emil F har ju sin passningsfot och börjar bli mer och mer fysisk. Ludwig har ju börjar ligga i nu under sommaren och har en oväntat bra bollkontroll. Tappar sällan boll och värderar bra. Albin och Elias är två spännande ungar som är aldrig sett 90 talet. Elias har egentligen hela registret och kommer peta bort mig från mittfältet snart. Albin är Inge Backmans avkomma och en powerforward. Stark, snabb och löper på alla bollar. Albert har ju varit med hela året och är nära på en komplett forward redan nu. Lurig som attan, bra touch och snabb. Sen Erik som kommer bli en fin kantlöpare. Springer som ett djur och är totalt orädd.
börjar bli gammal
 
Men nu till första halvlek.
 
Första halvan tycker jag vi borde fått in en boll. Magnus gör ett fint jobb och lägger många fina bollar. Vi kommer till många anfall och tar ofta bollen av dom när dom söker sin stora forward. Emil har en i utsidan stolpen. jag har ett läge där dom bryter precis när jag skjuter. Capov har en dunderläge som han bränner. Albert kommer in för Emil på topp efter 25 min. 
Efter 30 min kommer dom förbi oss på kanterna och får etablerat spel gång gång. Dom trycker ner oss och vi har en dålig period. Vi lyckas inte ta oss ur den och dom slår ett inlägg på sin bjässeforward som tom håller undan Olof och kan stående nicka in. När inte ens Olof får tryckt undan honom där så är det inte mycket att säga om.
 
I halvlek pratar vi om att våga spela igen. Ta oss samman och börja om igen.
 
Tyvärr blir andra halvlek en ganska seg historia. Mycket bråk, avblåsningar och frisparkar.
Vi lyckas inte komma igenom till så farliga chanser och kommer in ett spel med mycket tjaffs och dålig attityd. Askim var ett rätt så tråkigt lag att förlora mot. Många grisar med tyken uppsyn. Inte alla. Men 3-4 stycken var tråkiga. I slutet kommer deras gamla kapten in. Pierre? Förlorar enkelt en närkamp mot Olof, springer ikapp och kapar bakifrån. Rött kort. Det sammanfattar matchen lite. Så såg det ut i andra.
Dålig av oss att inte kunna fokusera och spela boll. Men Askim fick matchen dit dom ville. Kredd till dom
 
 
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
Donsö - Eriksberg 3-2 (1-2)
 
 
En svår match. För oss som spelade 90 min i fredags så var det ganska sega ben. Men Johan, Patrik och Dino kunde vara med idag. Sudo har typ halsfluss eller något. Men den trion är farlig för alla försvar.
Mattias är bortrest och Emil J har valt att vara oansvarig och sticka till Grekland mitt under säsong.
 
Laget
Martin J!
Capov Olof Jesper Anton
Johan Emil F Anders Ludwig
Patrik Dino
 
Bänk: Magnus Erik Albin Elias
 
har han verkligen lagt av?
 
Dawidsson ringde in Magnus idag igen när han satt och åt tacos kvart i sju. Han kom direkt.
Annars tycker jag det är en bra mycket bättre 11 än hur vi spelade i första.
Vi är inte riktigt med och ligger lite för långt ifrån dom. Deras backar kan gå upp ostört och lägga fina mackor. samtidigt är vi lite på mellanhand på mittfältet. Har inte koll på våra positioner riktigt och vi gör dom bra helt enkelt.
Men vi är inte helt dåliga. Vi får till våra anfall ganska ofta. Men problemet är att vi har för dålig press på dom.
Vi är helt enkelt inte på tårna tillräcklig.
Men Dino och Patrik hittar på lite farligheter när dom har bollen. Magnus kommer för Emil F som har en ljumske som spökar.
Vi gör första målet när Dino krigar till sig bollen nere vi kortlinjen. Spelar snett-inåt-bakåt till mig och jag har bara att lägga in den. Lite nervöst, man hinner ju tänka när man kommer i en sån situation. Men det var skönt att sätta dit den. Var ett tag sen sist.
Men Eriksberg svarar direkt och kommer runt på våran högerkant. Lågt inlägg som kommer på Olofs ben och styrs i mål. Tungt men borde varit en väckarklocka. Istället rinner dom igenom till ett friläge där Sunny inte gör något misstag.
 
Lite frustration i halvlek från Jesper som tycker vi borde höja oss. Inget konstigt men stämningen blev lite hätsk. Vi samlar oss och kommer ganska rätt slätt överens att energin saknas. Vi bestämmer att vi bara går ut och kör. sätter press och kämpar, ala Donsö.
 
Det ger effekt. Dino som sett het ut det senaste, minst sagt. Ska komma att bli i centrum. Efter vunnen närkamp på mitten och snabb boll upp på Patrik. Som vänder om att frispelar Dino. En enkel chip och det är utjämnat. vi har blodad tand och fortsätter sätta hög press.
 Vass
 
Några minuter senare får vi inkast nere på deras halva. Bra kasst från Capov. Firma Patrik, Johan Dino löste resten. Johan spelar till Dino som med fin vändning och en perfekt halvvolley sätter den i bottre gavel. Snyggt.
 
Sen blir det lite kamp och jag är nöjd med att vi inte backar hem utan fortsätter på samma sätt. Blir ingen jättepanik och det känns som vi reder ut dom flesta situationer med hyffsad elegans. Vi har några lägen som det kunde vart mål på. Men vi håller ut och tre fina poäng välkomnas.
 
I första halvlek är vi inte bra. Är passiva och lite fega. Men starkt av oss att rycka upp oss.
Martin var en klippa där bak idag och vi tyckte han blev MVP av oss idag. Med stark konkurrens av Dino.
Han är sylvass just nu. En ass och två fina mål. Blir en helt annan stabilitet när vi vet att vi inte behvöer 10 chanser för att göra 1 mål. Med honom längst fram är vi bra just nu. Magnus kom in och var perfekt på innermitten en sån här match. Eldar på och förlorar inte en nickduell. Erik, Albin och Elias kom in i slutet och gav oss en fin push. Slet enormt för laget och var helt orädda. Fortsätt så.
 
Jag och Jesper avstängda nästa match mot Fässberg. Jobbigt men nu kan jag slappna av. Jobbigt att springa runt och veta att man blir avstängd om man får ett gult kort.
 
Nu kör vi. Vi kan greja det.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0