FCF-bloggen tippar Donsö

 
Dalla tippar att vi kommer på en sjunde plats i årets serie, ingenmansland med andra ord. Nedan följer motiveringen samt en liten intervju med Pyttis.
___________________________________________________

 

Donsö IS

 

Man behöver inte gå tillbaka så hemskt många år för att hitta ett betydligt mer fysiskt Donsö. Markus Backman, Mattias Dawidsson(betydligt yngre), Patrik Jakobsson(betydligt yngre) och de andra var inget benknäckargäng, även om Backman sänkt några under sin karriär men man var ett fysiskt starkt lag som alltid gjorde ont att möta. Det gör säkert fortfarande ont att spela mot Donsö men det är inte på samma nivå längre, nu är man snarare ett bolltrollargäng med bröderna Jansson, bröderna Johnson, Kjellberg och de andra. Visserligen är Magnus Fhager på topp en fysisk forward som gör sina mål utan en massa klackar och sånt men Donsö är numera ett spelande lag.

 

Magnus Fhager

 

Förra året ledde man serien vid uppehållet och var magnifika, det började pratas om att Donsö skulle orka hela vägen till trean men så kom hösten och då var truppen precis så tunn som jag hade tippat inför säsongen. Jonathan Fhager-Karlsson som var briljant under våren hade det tuffare på hösten och även om han vann skytteligan så blev det inte riktigt samma sak på våren vs. hösten. Vilket Pyttis är inne på om ni läser denna välskrivna intervju.

 

Jonathan Fhager har lämnat för Finland men stället har man fått tillbaka Jimmy Kjellberg och Johan Johnson från Partille och de är två mycket duktiga spelare som lyfter Donsö, dessutom kan vi lägga till Olof Lagerqvist från Frölunda som kommer åter och två killar från SG, Savane och Gabriel. Återigen tror jag att Donsös trupp kommer vara för tunn för topplaceringarna men man kommer om man ställer de elva bästa gubbarna på plan absolut ha goda möjligheter att vinna mot alla lag.

 

En blöt Jonis, nu tyvärr i Finland

 

Det är få lag med så mycket speed och finess som Donsö har, backlinjen kommer ju domineras av rutinerade Klippert och då kan du sätta ”Bagarn”, Dawidsson eller Schagerlind där och det kommer gå hur bra som helst. Kvicksilvret Emil Johnson på kanten lär vara snabbaste vänsterbacken i serien och får de igång lite rull där så kommer man ha ett grymt anfallsvapen det är ju möjligen framåt då som det är lite tunnare utan Jonathan Fhager, men å andra sidan kan man välja mellan Simon Gustafsson, Savane, Johan Johnson och Magnus Fhager och det är fin offensiv.

 

Och Donsö har ju nånstans det som många andra lag saknar, förmågan att höja sig i vissa lägen, de kan ju ställa två gubbar utan ben på plan och vinner ändå matchen på ren och skär vilja. Beundransvärt!

 

Träningsmatcher hittills:

 

  • Donsö-Galgbacken 2-2
  • Donsö-Dalen 3-2
  • Donsö-Björkö 3-2

I Västra Cupen åkte man ur mot GFF.

 

Daniel”Pyttis”Ohlsson som är manager, tränare, teknisk direktör och materialare har varit med länge nu och berättar om målsättningen för årets säsong.

 

Seriespelet 2013 inleds i dagarna, vad har du för förhoppningar med säsongen som ligger framför?

 

Vi hoppas göra en bättre totalsäsong än 2012, dvs en 8:e plats. Mina förhoppningar är att vi kan bli ett ännu mer spelande lag men att inte glömma bort att vara effektiva.

 

Vad har fokus legat på i träningsmatcher och träningar under försäsongen?

 

Träningsmatcherna har handlat om vårt totala försvarsspel och att få träna i matchsituationer. Lite väl mycket bortfall under träningsmatcherna men träningarna har varit bra. Dock kommer träningarna bli ännu bättre när vi växlar upp i april, maj.

 

Vad har ni för målsättning med säsongen?

 

Målsättningen är placeringsmässigt att komma bättre än 8:a…

 

Hur har truppen förändrats under vintern, in och ut med spelare i truppen?

 

Vi tappade förra årets skyttekung Jonathan Fhager-Karlsson som flyttade till kärleken i Finland. Ett stort avbräck. Nya är Johan Johnsson och Jimmy Kjellberg från Partille, Laye Savane och Gabriel Hagan från SG samt Olof Lagerqvist från Frölunda.

 

Om du tippar serien från 1-12, hur slutar det?

 

1. Öckerö

2. Landvetter

3. Mölnlycke

4. GFF

5. Velebit

6. Skottfint

7. Donsö

8. Askim

9. Hovås/Billdal

10. Dalen/KFF

11. Sandarna

12. SG

 

Till sist, vilken match vinner du helst under året?

 

Vinner helst skärgårdscupfinalen… om man når dit.

 

Pyttis till höger

 

/Dalla

___________________________________________________

 

/Anton


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0