Ny, tung förlust

Det blev ingen revansch efter förra helgen förlust mot Härryda. Återigen blev det en uddamålsförlust, den här gången mot Hovås/Billdal - ett lag vi besegrade gånger två förra säsongen. Gamla fina Hovåsvallen har sett bättre dagar, men bjöd, den bristfälliga våren till trots, på ett relativt jämnt underlag. Innan matchen var vi lite oroliga för hur underlaget skulle påverka spelet och vi talade om att hellre slå långt än att riskera en svår passning. Trots detta tycker jag att vi under första halvlek för till ett fint kortpassningsspel kombinerat med längre bollar mot hörnflaggorna på snabba duon Albert och Simon. Vi trycker tillbaka H/B och är ytterst nära att ta ledningen när Albert för andra matchen i rad trycker en boll i krysset, men i virket och ut. Inte det flyt man behöver direkt. Vi kommer ofta fram till offensivt straffområde och hotar och får med oss flera hörnor. På en av dessa skulle målet till sist komma - för dem. Anders slår en låg hörna ut mot "halvmånen" där Elias står omarkerad. Elias skott blockeras dock vilket leder till en kontring. Hovåsspelaren driver med bollen enda fram till några meter utanför straffområdet där han blir fälld. Han gör det bra men där måste vi stoppa kontringen mycket snabbare då motståndaren var ensam. Följande frispark slås fint i mål även om jag tycker att jag nog borde ha kunnat styra bollen utanför stolpen istället för att peta den in i gaveln. 40 minuter var spelade och man kände att det var surt att släppa in en precis innan halvtid. Men det räckte inte där. Två minuter senare är vi lite tveksamma i vårt försvarsspel och en H/B-spelare för omarkerad nickskarva in ett inlägg till 2-0.

Vi var nöjda med första 45 och Micke manade oss bara till att fortsätta. Trots medvind i andra halvlek kommer vi inte upp i samma nivå. H/B gör det bra och spelar smart på sin ledning genom att backa hem, invänta misstagen som någon gång görs på naturgräs och kontra på oss. Det var länge närmre 3-0 än 2-1. Vi har svårt att skapa lägen, även om John kanske kunde fått en straffspark efter att blivit överkörd av motståndarmålvakten. Till och med jag som målvakt kan tycka att bedömningarna är skeva när det kommer till att skydda målvakter. Vi reducerar i minut 89 genom Simon som omarkerad får trycka in Johans inläggsfrispark på volley. Snyggt, men bättre än så blev det inte.

H/B gör en bra insats och jag skall inte ta ifrån dem någonting, men känslan är ändå att om vi fått utdelning på vårt spelövertag i första halvlek hade vi kunnat stänga matchen. De hade tvingats gå fram mer vilket gynnat våra snabba spelare på topp. Nu blev det ju så inte fallet, så vi tar nya tag på lördag då seriesuveränen Finlandia Pallo besöker ön. De har sett bra ut, men inget lag åker ut till oss och hämtar tre poäng utan att få slita rejält för dem, det skall vi visa.