GAIK - Donsö 1-5 (1-4)

 

Sen match på Bravida. 20:10 började matchen.Vet inte varför men vi hade en mycket dålig uppvärmning. Vi kom liksom aldrig igång. Sen 19:55 kom domaren och sa att det är avspark om 5 min. Men vi började 10 över ändå. Det var lite snurrigt och stressigt. Samtidigt var jag ute på stan på fikarasten och tryckte i mig massa god kulglass, gammaldags vanilj och browniesmak. Satte sig tydligen helt fel för det kändes som att det skulle komma upp igen på uppvärmningen.

 

Laget:

 

Lehman
Capov Daniel Robert Emil J
Anders Olof Anton
Albert Mackan Albin

 

Bänk: John Nils AT

 

GAIK känns hetare än oss i början. Vi pratade på genomgången hur vi skulle sätta press om deras mittback vill sätta långa bollar bakom våran backlinje. Vi kom väl inte överens om något kontret. Naturligtvis är detta deras spelidé som dom gör riktigt bra. Hela halvleken lyckas dom komma till farligheter genom detta. Vi där uppe är lite yra höns när vi pressar samtidigt är backarna på hälarna varje gång bollen kommer.

 

Men vi har lite Neymar och Messi där uppe... Helt hänsynslösa i avsluten ikväll. Vårt första mål kommer till när deras back gör en yttersida rensning rakt ut i mitten utanför straffområdet. Jag snappar upp och Albert vrålar. Jag släpper den till honom, som pangar in den med en hård bredsida. Tvåan kommer omgående. Mackan möter och släpper på ett fint tillslag till undertecknad. Driver och ger till Albin som viker in och avslutar hur snyggt som helst i Theirry Henrys bottre gavel. Trean kommer när Anders lyckas kommer ner till kortlinjen och spelar "snettinåtbakåt" där Albert står i vanlig ordning. Fyran gör Albin när Albert får en lång boll. Slår ett hård inlägg som Albin förvaltar fint och sätter den i närmsta krysset.

 

Albin, två fina mål mot GAIK

 

Det har nu gått 30 min och dom bägge där uppe briljerar. Efter detta slappnar vi av och börjar slarva. GAIK tilläts göra mer och Olof Möller som sett lite het ut kan sätta ett snyggt mål efter onödigt tappad boll på mittplan.

 

Halvlek och sanningen är att det inte sett så himla bra ut imellanåt. Vi slarvar i uppspelen och ligger fel. Lehman fick rädda oss flera gånger. Nu hade vi två barn där uppe som gjort fina mål. Utan dom hade det sett helt annorlunda ut. Vi har även vart lite heta i snacket och efterslängar. Så 3 gula hann vi dra på oss. Jag, Capov (vem annars) o Daniel. Marcus ut med känning och John ersätter.

 

Ut med en känning i baksidan, så tråkigt

 

Andra halvlek känns som en ända lång transportsträcka. Vi ligger bättre och backar hem. Våra forwards ligger på rulle och det är på direkta bollar på dom som vi anfaller. Nils kommer in för Capov omgående. AT kommer in för Albin. Med kvarten kvar så gör Albert mål när John slår en passning som han förvaltar fint och lägger in som en båge över målvakten.

 

Blev en snabb genomgång av andra halvlek men det är inte så mycket att berätta.

 

- Albert. Vilken spelare, gör mycket poäng.

 

Riktigt het just nu
 

- Albin, som är året yngre än Albert ser spännande ut också. Dom två gör varandra himla bra tillsammans dessutom.

 

- Vi slarvar mycket idag och kommer inte alls upp i nivå rent spelmässigt.

 

- GAIK var bra. Hade det inte vart för Albert och Albins målskytte så vet jag inte hur det hade slutat.

 

- Vi behöver träna mer. Flera som var med idag och inte tränat ihjäl sig det senaste.

 

- GAIK påminner om Hällesåker. Ett stabilt div-5 lag som alltid tar tjafset och fullföljer duellerna.

 

Nu i Juni har vi många som försvinner. Albert ska ut på sjön och missar säkert 4-5 matcher. Jag ska till USA och missar dom två kommande matcherna mot Finlandia samt FCF. Olof ska också till USA och missar tre matcher. Det är tre gubbar som vart med det senaste. Så nu hoppas vi på att dom som inte vart med 100% kör på. John, Emil F, Johan, Jesper, Oliver mm. Det är bra gubbar så kommer dom igång så är det inga problem. Det finns att ta av. 

 

/Anders


Kommentarer
Postat av: Anonym

Kunde inte komma och se matchen. Tack för sammnfattningen

2016-05-27 @ 12:47:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0