Donsö - Fässberg 3-1 (2-1)

Som småbarnsfar har Anders en massa att stå i, därför nytt gästspel från mig i bloggen.Om förutsättningarna för att spela fin fotboll senast mot Näset var förfärliga, fanns det inget att klaga på inför mötet mot Fässberg. Strålande sol och vindstilla. Ön visade sig från sin bästa sida denna majkväll. Snackisen inför matchen var att det vanligtvis lila Fässberg valt att komma i sitt vita bortaställoch tvingades sålunda spela i västar, något bortalagetinte uppskattade. Man kan ju hävda att de borde haft koll på vårt hemmaställ lite bättre än så och att de därför fick skylla sig själva.
 
Sent på eftermiddagen fick undertecknad veta att Kärnbratt dragit på sig en förkylning och inte skulle spela. Läge att ladda för match sålunda. Saknades gjorde även Robert som ådrog sig en lårskada senast mot Näset. Johan var dock redo för comeback efter vadskadan mot Hovås/Billdal. Utifrån detta ställde Amadio upp följande startelva:
 
Erik
Capov, Daniel, Olof, Emil J
Emil F, Anders
Johan, Marcus, Anton
Albert
 
Bänk: Kärnbratt, Nils, Elias, John
 
Vi har svårt att få till något ordnat spel i början av första halvlek. Fässberg pressar smart och vi tvingas ofta till längre bollar. Albert rinner visserligen igenom en gång men deras målvakt klarar friläget. Första halvan av halvleken är Fässberg klart bättre och hetare och skall ha en straff när Capov kommer snett in i en situation i straffområdet. Där har vi tur. I övrigt förmår Fässberg inte att omsätta sitt spelövertag i målchanser utan det känns som att vi är farligare när vi väl får till anfall. Det är också vi som tar ledningen när Anders skott utifrån ändrar riktning på en försvarare i 39e minuten. Två minuter senare står vi och sover när de får en frispark precis utanför straffområdet. De ställer sig två man vid bollen, jag skriker att jag vill ha dit två man men ingen gör någonting. De spelar igång bollen och kvitterar. Har nog aldrig varit argare på en fotbollsplan. Som tur var är de lika sårbara efter sitt mål som vi var efter vårt. Bara minuten efter 1-1 tar vi ledningen efter att Anton hittat Albert på djupet, fått tillbaka bollen och rakat in den i bortre gaveln. Riktigt läckert.
 
Trots ledning i halvlek är vi inte nöjda. Vi står för mycket på hälarna och är inte riktigt med i alla lägen. Vi är några som ryter till i omklädningsrumet och man måste ge alla i laget en eloge för sättet man tar det på. Ingen surar eller biter ifrån och i andra halvlek går vi in och dominerar totalt. Anton och Anders (och sedan John) dominerar på innermittfältet och Fässberg kommer i stort sett ingenstans. Visst någon hyffsat farlig chans skapar de väl, men det är inget mot det antal chanser vi skapar. Albert är ett ständigt hot där framme, Emil J har lekstuga ett par gånger på kanten och vore det inte för en duktig bortamålvakt skulle matchen avgjorts tidigare. Nu avgörs den i minut 77 då Marcus, efter ett strålande förarbete av Elias, kommer fri och kyligt lägger in trean. Fässberg lyfter då upp folk och får lite tryck på oss men det är ändå närmare fyra för oss än två för dem. Segern känns över 90 minuter given. Bästa halvleken i år?
 
Alla spelare förtjänar hyllningar efter den här matchen. Backlinjen är återigen solid. Olof är i mitt tycke matchens gigant. Förlorar nog inte en höjdduell och kliver gång på gång upp och bryter boll. Precis den klippa en kapten skall vara. Nils som kommer in på vänsterbacken i paus gör det riktigt bra han med. Visar nästen upp lite väl mycket kyla med boll ibland. Daniel är stabil matchen igenom och får ta ett stort ansvar för uppspel i första halvlek när Fässberg pressade högt. Capov löper mest som vanligt. Fick tyvärr inte ut så mycket offensivt av allt sitt löpande, men är (bortsett från straffen som inte blev) klockren bakåt. Fantastisk inställning.
 
Mittfältet gör en okej första och en fantastisk andra halvlek. Anders och Emil F fick inte många bollar att jobba med i första halvlek, men när bollen väl hittade deras fötter visade de båda prov på fina passningsfötter. Emil J är som alltid oklanderlig som vänsterback, men när han får ta steget upp i andra kommer hans spetsegenskaper (läs snabbhet och dribblingar) till sin rätt. Anton rör sig över stora ytor, gör mål och är väldigt nyttig. Likaså Johan som kanske inte kom loss så många gånger den här matchen. Han slår vad jag kommer ihåg knappt bort en boll utan fattar alltid kloka beslut. Oerhörtnyttig även om han inte är i centrum lika ofta nu som förr om åren. Elias såg oerhört spännande ut när han kom in. Fin teknik och spelar med ett stort mod sin ungdom till trots. Lär bara bli bättre. John får komma in i en sittande vattenbärarroll i andra och gör det med den äran. När Olof fått ta klivet ner är det skönt med lite muskler på mittfältet i John.
 
Mackan hade det lite tufft före paus och fika slite på i en något otacksam target roll bakom Albert. Får fler ytor i andra och kommer mer till sin rätt. Målet där han först vänder bort en försvarare och sedan kyligt lägger in en yttersida andas klass. Albert är kanske den mest talangfulla spelare jag spelat med. Ständigt innovativ ser han lösningar som ingen annan gör. Inga mål idag men väl assist och skapar chanser åt sig själv och andra matchen igenom. Bäst på plan tillsammans med Olof.
 
Nästa match är borta mot Balltorp som inlett strålande och seglat upp som favoriter. Blir ett härligt test för oss.
 
//Lehmann
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0