Balltorp - Donsö 1-2 (1-1)

 

Balltorp är ett lag vi har många fina duster mot. 2010 när vi gick upp i fyran så hade vi dom sista matchen på bortaplan. Vi var redan klara vinnare av serien. Dom behövde poäng för att komma tvåa och klättra förbi Näset. Vi vann den med 2-1. Lite lätt grinigt. Näsets lagkapten kom ner till Saltholmen och mötte oss med bubbel eller blommor på nervägen. Året efter så låg vi båda i botten (no shit) i fyran och i sista matchen så möts vi. Vi behövde ta poäng för att klara oss kvar och Balltorp behövde vinna. Tror det blev oavgjort eller så vann vi då också. Det var riktigt grinigt. Men skönt.


Jag kommer faktiskt bara ihåg att vi förlorat en match här. Sen är resten bra minnen.

 

Hursomhelst. Laget som Amadio ställde på banan:

 

Mattias
Capov Daniel Olof Emil J
Anders Anton
Johan Mackan Albin
Albert

 

Bänk Simon G Emil F Elias.

 

Simon G var från start från början men drog vaden på uppvärmningen. Himla kul att han håller på att göra en liten smygcomeback. Simon kan vara ett riktigt as och brukar göra det som krävs för att vinna. Otrolig skönt att ha i egna laget. Albin fick ta hans plats. Annars var det inga konstigheter. Några skador gör att vissa spelare saknas.

 

 Simon G

 

Balltorp är ju uppskattade som en vinnarkandidat så jag var lite osäker på vad som väntade. Jag gillar inte den sidan av mig, att gå in i matcher med känslan av att dom är bättre än oss. Det var dom inte. Men jag antar jag är lättpåverkad när alla snackar upp ett lag.

 

Balltorp känns lite hetare än oss första tio. Vi är inte riktigt med och ligger lite galet i positionerna. Dom har några halvchanser och ett ganska fint läge där deras forward kommer lite ur läge samtidigt som Mattias kommer ut bra och räddar till hörna. Och hörnor hade dom. Det var längesen jag fick så många hörnor emot mig. Men det var egentligen det dom hade. Dueller med våra backar som ledde till hörnor, inga klara chanser om man bortser från det läget Mattias räddade.

 

Vi kändes lite rakare och kom till bättre avslut. Albert är ju som vanligt nära att rinna igenom. Johan kommer runt ett par gånger.

 

Vi gör första målet på hörna. Johan slår en kort till Anton som är ungefär i hörnet på straffområdet. Han chippar in den och Albert kommer högst och skallar in den i en fin båge över målvakt. Albert fortsätter att göra dom här "målskyttemålen", lite småfula och simpla grejerna som han får se så enkelt ut.

 

Lite senare har Balltorp ett inkast på vår halva. Vi blir toköveraskade av det lååånga perfekta kastet som ställer oss helt och deras gubbe kan även han skalla in en balja. Lite tråkigt mål att släppa in.

 

Resten av halvleken känns rätt så jämn. Balltorp spelar fint emellanåt men saknar den sista udden. Vi har vårat vanliga, direkta spel där vi spelar fint ibland och köttigt ibland.

 

I halvlek pratar vi mest om domaren som var under all kritik. Det jag störde mig mest på var att han var helt slutkörd efter 20 min. Han var tröttast av alla och kom in i varje diskussion helt andfådd och irriterad. Uruselt. Samtidigt tar vi upp att vi är bättre än dom om vi bara vill. Tror inte det är något lag i serien som slår oss om vi är på topp. Så det gäller att våga och egentligen bara köra.

 

Klen-Johan går ut med känning i baksidan och Elias ersätter.

 

Och vi har betydligt bättre koll i andra halvlek. Bjuder inte på någonting och tar bollen av dom gång på gång. Nu kommer jag inte ihåg alla chanser och tidpunkt på dom men vi hade definitivt några som borde blivit mål. Emil F kommer in på Mackans plats med halvtimmen kvar. Och med kvarten kvar så får Emil J lite yta på deras planhalva. Vandrar lugnt mot mål innan han en bra bit ut lossar sin darriga yttersida löjligt snyggt i målvaktens närmsta hörn. Otroligt skönt och det kändes lite som vi stagnerat i målchanser. Så den prestationen från Emil var välkommen.

 

Mannen med den talande vänstern
 

Sista kvarten har vi 3-4 lägen som vi kontrar oss till som bara ska vara mål. Albert rundar målvakten men deras back räddar på mållinjen. Marcus J har ett i ribban som studsar ner på mållinjen. Elias har en strumprullare centimetern utanför och Emil F skjuter på täckande försvarare från nära håll. Balltorp ställer till det för oss med alla deras hörnor men vi reder ut det och 3 tunga poäng inskaffat.

 

Mattias i mål var bra idag. Stabil och gjorde det som krävdes. Hade inte jättemycket att göra förutom alla hörnor och några utrusningar på för långa genomskärare.

 

Backlinjen var mycket bra. Vi har Capovs räder på högerkanten och hans ibland brutala spel. Emils finess och offensiv på vänsterkanten. Han gör sig bra som vänsterback asså. Mittbackarna var strålande idag. Olof har ju haft sina hundår nu men växer mer och mer till en riktigt stabil spelare. Otrolig viktig med sin fysik och attityd. Daniel gör väl sin bästa match hittils. Kom in i den klockrent med bra brytningar och inte en förlorad nickduell. Inga halvmesyrer där inte. MVP om ni frågar mig.

 

Jag och Anton på mitten kom fel i början men åt oss sakta in i matchen. I andra halvlek har vi full koll känns det som och dom där uppe var bra. Mackan har ju en svår roll där han ofta kommer felvänd och han vänder ju inte på en femöring direkt. Men fin i bollmottagandet och bra i defensiven. Johan är Johan och alltid bra vart han än är. Borde kunna ställa krav snart att målen behöver komma? Albin gör det bra med. Vågade utmana mer i andra halvlek och stark som ett djur i kamperna.

 

Sen har vi Albert som blir bättre och bättre. Kom ihåg för flera år sedan när man kollade på honom i något knattelag. Och man längtade tills han skulle spela i A-laget och sprinta ifrån backarna för en själv. Och nu händer det. Kan bli hur bra som helst. Elias kom ju in och han har jag nämnt förut. Bra passningsspel, stora lungor och kommer bli superviktig. Emil kom ju in på Marcus plats och den är svår. Men han har ju lagets finaste fot så några fina passningar levererade han i vanlig ordning.

 

Det är ingen som faller ur ramen idag. Tycker vi var bra som lag och kämpade på fint. Men Daniel, Anton och Albert hade en överraskande fin nivå matchen igenom. Och det är såhär. Det är en stor skillnad på Div. 4 och Div. 5. Mot stabila Div. 4 lag som Askim, Landvetter, Velebit, Väster och i viss mån Öckerö. Där krävs det så mycket, mycket mer för att ens ha en chans.


Med all respekt för den här serien. Men här kan du göra en halvdan halvlek och spela bra i en annan och ändå komma undan med vinst. Det går inte i fyran. Där är det koncentration 90 min som gäller. Sen i 5:an så kan det ena laget ha en ytterback som är sådär. Samtidigt i 4:an så kan han vara matchens bäste spelare. Så spelar vi på topp så ska det gå bra i år.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0