Segt poängtapp i ruskigt väder

 
 
Näset - DIS 2-2 (1-2)
 
Idag fick Näset stå för motståndet. Ett Näset som är hypat till skyarna efter deras grymma facit i Västra cupen. Förra året final? och det här året flera fina vinster mot högre motstånd. Men i serien har dom än så länge inte fått det att stämma. Tills nu har dom mött Fässberg, Balltorp och Skottfint och enbart skrapat ihop 1 poäng.
Så inför den här matchen så anade jag att dom ville få lite uppståndelse och bevisa sitt rykte.
 
Startelvan:
Mattias
Capov Robert Daniel Emil
Anders Olof
Anton Jesper Albert
Mackan
 
Bänk: Frans Oliver Albin Erik K
 
Det var ju inte ett läge att försöka trilla boll. Fotbollsmässigt var det världens sämsta väder. 15 sek/m rakt i sidan. Lägg till sedvanligt regn. Dessutom en boll som påminde om en ballong som gjorde att man inte riktigt ville behandla den. Det var fler än jag som hade den känslan. Tycker plastgräs visar sig från sin sämsta sida i dessa här förhållanderna
 
Sov första 25 min
 
 
Vi får välja sida och vi tar motvindsidan först lite taktiskt för att grisa i första halvlek och få medvind i andra.
Och det ska väl sägas att vi har sällan spelat en mer tråkig fotboll. Kommer ihåg ett läge där vi passade bollen i laget mer än 3 gånger (det är sant). Annars var det en långboll som vinden tog och sen kriga på andrabollar. Vilket vi inte lyckades så bra med heller.
 
Näset såg sådär ut tycker. Försökte finspela med ibland bra spelvändningar och uppspel. Men som sagt, det var svårspelat. Vi hade bra koll för det mesta. Men visst var dom bra i vissa lägen. Ett spännande lag.
 
Vårat första mål gör Mackan på friläge efter Jesper serverat en fin macka! efter sedvanligt duellspel på mitten. Direkt efter gör Näset 1-1 på ett lågt inspel där bollen går rakt igenom 2-3 Donsö spelare. Naturligtvist segt.
Efter dom målen så återgår matchen till ursprunget, dvs att vi fulspelar och Näset försöker så gott dom kan.
Strax innan halvtid så får vi en frispark nere vid eget straffområde. Robert lossar bössan ännu en gång (skulle visa sig ödesdigert, kommer tillbaka till det senare). Hursomhelst så avtar vinden för någon sekund och bollen går långt och det blir duell med Donsös egna Drogba och Näsets reslige mittback. Mackan får en tå på bollen och den går i en retsam båge över målvakten och studsar in i gaveln. Bra prestation av BigMac.
 
Halvtid.
I halvtid så snackar vi om att inte ens försöka spela bollen. Det får bli en grismatch och så är det med det. Jag utgår. Anton tar min position och Frans tar Antons.
 
Jag spelar ju inte i andra halvlek utan satt mest och snackade skit på bänken, så jag har inte den halvleken så detaljerat. Men jag la märkte till att Frantzits (stavning?) kommit in. Vi har ju snackat om honom att han skjuter som en häst och det får man se upp med.
 
Vi kommer till med mer och hetare lägen. Mackan har några fina aktioner innan han byts ut mot Oliver. Vi är mer på deras planhalva och hotar än vad vi var i första halvlek. Sen har dom sina spelvändningar som dom gör bra. Ofta till Franksich som drar bra skott tätt utanför. Oliver har ju sina stunder som vanligt. Ett som borde kunnat bli mål men bollen gick rakt på målvakt.
I vanlig ordning blir det oftast ett halt annat lag i andra halvlek. Dessutom så skadade Jesper sig i ryggslutet. Men häng med nu så gått det går. Det blir lite ändringar.
Erik in och lite rokader i offensiva positioner. Sen bytte han ut Daniel med 10 min kvar, Albin in på topp. Olof ner ett steg och Anton kvar som ensam sittande mittfältare. Samtidigt yrkar Amadio på att vi ska stanna med kvar med spelare på deras planhalva och göra trean. Lite riskabelt kan tyckas men vi testar. Men sen kommer dagens smäll. Robert drar framsidan efter ännu en långboll och det var väl det sämsta som kunde hända. Han har väl varit bäst i år och tar ett massivt ansvar defensivt.
 
In med Daniel igen och det återstår 5 minuter. Som ett brev på posten kommer ju kvitteringen. Vi har väl fem spelare på fel sida som tryckt upp när bolltappet sker vid mittlinjen. Näset kommer rättvända och vi panikstöter och slänger oss efter bollen utan framgång. Fransvich får bollen i ganska snäv vinkel men drar ett grymt avslut på första stolpe in.
Otroligt segt men sett till matchen så antar jag att det är rättvist. En poäng mot ett tippat topplag kanske vi får vara nöjda med i slutet på säsongen. Men igår var det flera av spelarna som var arga i omklädningsrummet.
 
 
Slutelvan:
Mattias
Capov Daniel Olof Emil
Anton
Frans Oliver Erik
Albert Albin
 

tung, tung skada på denne gubbe
 
Idag tänker jag inte gå igenom alla spelare då jag spelade själv. Utan går igenom småsaker bara.
 
- Det var nog ingen sprakade fotboll att kolla på.
- Bra defensiv idag.
- Passningsspelet var under all kritik.
- Olof var fantastisk i det destruktiva, raka motsatsen i det kreativa. Nyttig en match som denna
- Knappt en enda spelare kom upp i normal standard. Kanske Robert och Mackans tio min i andra halvlek
- Detta var en match gjord för min bror Anton. Sketväder, grisboll och taktisk förvirring. Not
- En svår bortamatch som är avklarad. Med godkänt resultat.
- Vi hade våra lägen att göra 1-3. Bla en trippelchans på en hörna och Olivers läge
- Albert kom inte igenom idag mot unga, snabba as till ytterbackar.
- Pratade med Näsets tränare i halvtid. Tydligen hade dom 14!? spelare borta? Det är många spelare att hålla nöjda när som spelade idag får sitta på bänken när dom är tillbaka? Kom igen...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0