Hovås/Billdal - Donsö 1-3 (0-1)

Säsongens första seger bärgades ute i ett blåsigt Billdal. Anders kunde inte vara där så idag gör även comeback som skribent på bloggen. Ni får klara er utan bilder och sådant där fancy.

Nåväl, efter poängtappet hemma senast mot Hällesåker var det ett revanschsuget gäng som tagit sig ut till Billdal för att trotsa regn och vind och ta sig an det unga hemmalaget. Sena avhopp tvingade Amadio till rockader i uppställningen. Med bröderna Jansson iväg på födelsedagsfirande i helgen startade vi enligt följande:

Erik H
Capov, Olof, Robert, Emil J
Emil F, Ludwig
Elias, Marcus, Johan
Albert

Bänk: Mattias, Erik K, John

Första halvlek tycker jag vi kontrollerar utan att spela bländande. Vinden gör det svårt och H/B ligger kompakt vilket gör att vi får svårt att spela via mittfältet. Istället är det ofta via längre bollar på djupet på Albert eller via Elias på högeryttern som vi hotar. Efter en knapp kvart tar vi ledningen. Fint anfall där Albert klackar fram en djupledslöpande Ludwig (om jag inte missminner mig) och sedan får tillbaka bollen efter dennes inspel i straffområdet. Albert avslutar kliniskt på ett. Klassmål. H/B har strax efter målet ett farligt läge där jag med lite tur lyckas rädda bollen upp i ribban och ut. Mer än så skapar de inte på hela halvleken. Istället kunde vi gjort fler. Johan har ett bra läge och skjuter utanför och Macken är väldigt nära att hinna fram på ett inlägg från Elias som hade inneburit öppet mål. Men 1-0 i halvtid.

John kommer in för Emil F på innermittfältet i paus. H/B känns lite piggare i inledningen av andra men vi har koll till de får en hörna som skarvas in vid främre ytan. Känns som laget inte har koll fullt ut på positionerna vid defensiva hörnor, det är något vi behöver träna mer på. Kändes väldigt onödigt att släppa ett sådant mål när de inte skapat något annat.

Efter målet känns det som vi blir lite försiktiga och H/B tar kommandot. Men i 64 minuten drar en av deras mittbackar på sig sitt andra gula och åker ut. Vi återtar kommandot igen, även om H/B inte direkt lägger sig på försvar. Vi har svårt att skapa lägen dock men i 74 får vi till ett nytt fint anfall där Johan till sist hittar snett-inåt-bakåt till Albert som återigen är säker i sitt avslut. Två minuter senare åker H/B på sitt andra röda. Den här gången är det ett direktrött efter ett fult knytnävsslag mot Emil J i en löpduell.

Jag tycker att vi i detta läge blir lite stressade. Istället för att ta det lugnt och låta bollen göra jobbet och utnyttja att vi är två man mer försöker vi slå svåra avgörande passningar tidigt i våra anfall. Detta ger H/B möjlighet att kontra sitt numerära underläge till trots. Nu skapar de visserligen inget farligt och med fem minuter kvar avgöra Erik K som bytts in på yttermittfältet definitivt med ett distinkt skott från straffområdeskanten efter fint förarbete av Capov.

Seger känns rättvis över 90 minuter. Vi håller oss kyligare än killarna i H/B som lät frustration gå ut över spelet efter några tveksamma domslut. Vissa domare går inte att snacka med och vi var coola i de lägena idag, det är bra. Spelmässigt finns en hel del att jobba med men tre poäng är alltid tre poäng och även om jag anser att vi använde mittfältet för lite fick vi ändå till ett par fina kombinationer med pass på ett tillslag. Anders brukar ju gå igenom alla, det gör inte jag. Jag tycker backlinjen gör en igenom stabil insats. Ligger rätt för det mesta och vinner det mesta i luften. Albert skall naturligtvis nämnas för sina två mål. Han är livsfarlig i boxen och kommer bli bättre. Även Elias bör nämnas för en fin första halvlek där han kom till flera inläggslägen och levererade fina bollar in som borde resulterat.