Västra Cupen - DIS vs Utsikten J 4-2 (0-2)

Blev vinst i första matchen i Västra Cupen. Det var längesedan. Matcherna är ju bara 2X30min så ligger man under har man inte så lång tid på sig att ta tag i det. Men har man en Oliver Dino är tiden inte så viktig...

Startelvan:

Mål: Mattias
Backar: Albert - Johan - John B - Emil F
Mittfält: Jimmy - Anders - Magnus
Kedja: Emil J - Sudo - Dino

Bänk: Erik K, Nils B

Som ni ser var det brist på mittbackar idag. Men ett slagkraftigt lag överlag med många målfarliga killar.

Viktig kugge som saknades i backlinjen

Kuling och snö skulle han ha idag och det fick han. Med min tur fick vi motvindsidan i första halvlek. I vanlig ordning låg vi under med 2-0 efter tio minuter. Deras första kom på straff efter Johan försökt sparka av deras forwards ben. Solklar straff. Trots Johans protest pekade han bestämt på punkten. Hursomhelst satte han den fint utom räckhåll för Mattias. Deras andra gjorde dom på ett snyggt välplacerat långskott. Otagbart där också.

Det är väl egentligen innan lägena kommer som problemet ligger, där vi är lite för bekväma och inte rensar bort bollen. Men hellre göra skiten nu än när serien börjar.

Vi hade några smålägen och så springer Emil sig fri en gång. Men ren med målvakten gick hans avslut ut till inkast. Inte så förvånande då han redan på uppvärmningen var helt bedrövlig på avslutsövningen. Bara att ta nya tag. Men vi var inte riktigt med i matchen från en början men åt oss in i matchen mer och mer. Vi har lite problem med att starta matcher i rätt tempo. Kanske är ett försäsongsproblem...

I halvek snackar vi om att fortsätta köra. Att vi släpper enkla mål. Dessutom sätter vi våra backar i tidsnöd för ofta. Blir lätt så i hård motvind.

Efter en stund i andra halvlek tar Jonas in Erik för Emil J och Nils för Emil F. Bägge två gör pigga inhopp. Erik kör sin back gång på gång och Nils för överläge direkt. Med hjälp av vinden så tar vi matchen meter för meter in på deras planhalva.

Första målet kommer till genom att Sudo klackar den i djupet till Dino. Jag överlappar Dino innan straffområdet om blir lite förbannad när han inte släpper den till mig. Men han viker inåt och sätter den stenhårt i närmsta hörnet. Ett rejält avslut. 18 minuter kvar.

Vårat andra mål får vi lite etablerat spel på deras plan. Magnus ger bollen till Dino som är en bra bit från mål. Ingen går upp i press och han kan sikta in sig. Får till en härlig träff och bollen borrar in sig i det bottre hörnet. 11 minuter kvar.

Tredje kommer till efter hörna. Dom nickar ut bollen rakt till mig som har "skott" på hörna. Bollen studsar i en fin höjd och ingen är i närheten. Jag känner ingen stress och försöker att inte ta i för mycket. När jag kollar upp sitter bollen i gaveln. Så nu har jag gjort 1/3 av mina mål 2015, brukar inte göra mer än så. 4 minuter.

Vårat fjärde och sista mål kommer på hörna det också. Blir lite bröt vid första och Dino fullbordar sitt hattrick genom att peta in den. Strax efter här blåser domaren av.

En fin vändning med fina mål. Samtidigt är det tacksamt att möta lite yngre killar då dom alltid har svårare att rida ut stormar än äldre rutinerade gubbar. Men yngre killar har alltid snabbare spel och blir roligare matcher att spela.

Positivt från idag.

- Oliver Dino. Presenterat sig nu. Riktig farlig och rejäla avslut bådar mycket gott.

-Jimmy K fick årets första match i benen. Donsös egna Cazorla såg pigg ut.

Cazorla, klicka på bilden för att förstora

-Nils Backman kan bli skitbra om han kör på ordentligt. Lirade kanon den tiden han var med.

- Vi visar prov på bra moral. Biter ihop och kämpar oss in i matchen i ett hopplöst läge och vänder på det dessutom. Det är roligt nu.