Anton
Albert
Anders

Fjolårets nedflyttningslag Hovås/Billdall stod för dagens motstånd. Kände bara igen två killar. Dom verkar ha tappat många tongivande spelare efter att dom åkte ur fyran i fjol men har fyllt på med ungdomar underifrån antagligen. Det är helt rätt tycker jag, gör en omstart och fyll på med nästa generation.

Idag var tre av bröderna Johnsson med, Johan, Emil och Marcus. Kanske är det för mycket begärt att alla ska komma i tid. Idag hade Johan missuppfattat tiden och ankom i lugn takt 5 minuter innan avspark. Tobias går in i det brödraskapet också, men han deltog inte idag.

Johan "när börjar matchen" Johnsson till höger

Det flyter liksom aldrig riktigt enkelt med Johnssons. Är inte någon sen, fattar inte en simpel passningsövning, cyklar till fel plan, är på nördmässa och köper svärd när det är match, glömt sockarna osv. Så  känns det onormalt. "fyra bröder, en hjärna". Men nu till matchen...

Johan var ju som sagt sen. Så John hoppade in på mittbacken första tio innan Johan varmt upp.

Mål: Mattias
Backlinje: Capov Jesper John Emil F
Mittfält: Anders Anton Olof
Kedja: Jimmy Sudo Albert

Bänk: Emil J Marcus Johan

Matchen spelades i lågt tempo där vi borde gjort fler mål än vi gjorde. Vi hade flera chanser i första halvlek som vi skulle gjort mål på. Men ineffektiviten håller i sig. Tyckte Albert såg pigg ut och var beslutsam och körde gång på gång. Hovås/Billdall tog ledningen efter lite slappt försvarsspel från oss. Vi var väl slappa hela matchen. Men detta var en match vi borde vunnit med 7-8 bollar. Men som sagt så är vi tama i avsluten just nu. Ska jag dra igenom chanserna i första halvlek snabbt så var det följande:

- Albert hade 2-3 chanser, bl.a. en boll i stolpen.

- Olof var helt ensam en gång.

- Sudo hade två lägen som ska vara mål nära motståndarnas mål.

- Jag slarvade bort flera bollar utanför straffområdet.

- Plus några till som jag inte har full koll på...

Så höll det på hela halvleken tills Anton fick till ett snyggt, snabbt anfall där han väggade sig fri med Jimmy och tryckte in den precis innan halvtid.

I halvtid pratade vi om att köra på. Dawidsson hade lovat alla att få minst 45 minuter. Så ut med Sudo och Jimmy denna gång och in med Marcus och Emil J.

Vi fortsatte att komma i anfall efter anfall. Emil rinner igenom som vanligt då och då. Men lyckas inte få in den. Marcus såg ut att trivas, fina bollmottagningar och bra fördelningar.

Mackan börjar komma igång, bra mot Hovås

Vårt väntade andra mål gör Albert efter ett fint passningsspel där han sen bara drar på ett rejält skott i nättaket. Bra gjort och det var han värd då han var den som var mest tänd idag. Ville ständigt ha boll och krigade på fint.

"Abbe" går mot en bra debutsäsong

Anton ut och John in med halvtimmen kvar.

Vårt tredje gör jag efter spel utanför straffområdet där jag sedan drar till och ser att den går in i bortre gaveln.

Vi borde som sagt gjort fler mål. Emil hade flera fina lägen. Bla två frilägen. Hoppas bara att vi snart börjar sätta dit chanserna. När serien drar igång så får vi inte lika många chanser att göra mål på. Matcherna blir tajtare och man behöver göra mål när tillfället ges.