Olof Anders Anton
Sudo Mackan/Dino

Bänk: Simon A, Christian, Mackan/Dino

Mackan och Dino alternera på platsen brevid Sudo.

Vi börjar starkt och får tryck på dom. En första halvlek där vi pressar bra och låter dom inte spela. Men det resulterar bara i rätt så ofarliga hörnor. Våra forwards kom inte riktigt rätt i matchen idag och vi hade svårt att komma loss och skapa bra lägen. Anfall som så ofta rann ut i hörnor.

GFF fick ha en tiominuters period i slutet av halvleken men det var ingen större fara på taket.

0-0, halvtid och jag grämer mig att vi inte leder. Vi pratar lite om defensiva justeringar och att målen kommer komma. Och att lite för många av oss inte är med i matchen. Det var lite för många slarviga bollkontakter,  halvbra passningar och rent allmänt dåligt fokus på för många av oss. Vi borde ha en ledning efter den här halvleken men vi var lite för oförberedda för att ta vara på våra anfall.

Kanske tröttnar vi, kanske är vi dåliga. Hursomhelst så tappar vi lite intensitet i andra. Matchen blir jämnare och vi blir ivriga på att göra mål. Vi kommer ur positioner och slappnar av i hemjobbet. GFF kan lägga en djupledsboll på löpande forward, Mattias tvekar aningen och missbedömmer. Kapar gubben, gult kort och straff. Det blir självklart mål.
Det här är väl tredje eller fjärde straffen i år som kommer till på samma sätt. Surt och där får vi skärpa oss.

Dino har en situation sen där straff kan diskuteras. Men uteblir naturligtvis. Några minuter senare spelar dom till sig en ganska vacker tvåmålsledning.
Vi lyckas reducera med fem min kvar.
Mackan tryckte in den efter bröt på frispark. Har sagt det förut och kan säga det igen.
Ibland så är Mackan någon helt annanstans i huvudet än på fotbollsplan. Mottagningar som går ut till inkast. Passningar som är sådär, humör som en galning. Han är helt enkelt inte förberedd på ett fotbollspass.
Men han gör mål. Detta var hans fjärde för iår. Och han har inte spelat varje match på grund av alla skador. Så får han hålla sig hel. Sova, äta och träna ordentligt kan det bli riktigt bra. Han är ju stor, tung och jobbig att möta.

"Stor, tung och jobbig att möta"

Men vi lyckas inte få en boll till och vi förlorar. Igen.

En tråkig förlust där vi tappar matchen i andra. Blir för ivriga och håller inte ihop laget. I slutet är det så många postionsförändingar så jag har inte en aning om var alla spelar. Vi fick helt enkelt ingen struktur på det.
Samtidigt var det för många idag som inte kom upp i normal nivå. Och då gör man inga mål.

Men nu är bortamatcherna gjorda. Planen är färdig och hemmaturnen börjar. På torsdag nästa vecka möter i Kållered på nordövallen. Ska bli gött.