Björkö & Landvetter

 

Två matcher på två dagar blev lite väl tufft. Utvisningskaoset i tisdags mot Björkö mot bolljagandet i torsdags mot Landvetter. Vi kan börja med Björkö matchen.

 

Donsö - Björkö 1-1 (0-0)

 

Vi har ju haft det lite tufft mot Björkö det senaste. Tycker inte att dom är så mycket bättre. Utan vi har väl egentligen haft lite svårt att ta vara på chanserna mot just dom. Samtidigt är dom rätt så starka. Har en spelidé och några gubbar med lite spets. Men vi är ganska lika på samtliga positioner.

 

Vi som startade:

 

Tom
Mikael Robert Jesper Emil F
Jonas
Olof Anton Anders
Sudo Albert

 

Bänk: Mattias William Mackan

 

Tom Nilsson har börjat träna så vackert och är en tillgång med sin jävlaranamma och inställning. Han har även samlat på sig lite goa sambokilo. Väger några kg över 100. Och det är gott. En målvakt ska vara störst och tyngst. Det ger respekt.

 

Tycker vi är lite hetare i början. Kommer i några anfall och sånt. Men slarvar i passningarna, som vanligt. Vi pressar dom hyfsat när dom försöker spela igenom alla lagdelar. Vi får även ett mål bortdömt för offside.
Jag sköt utanför straffområdet. Lite folk i vägen. Men den smet mellan några ben och gick in.
Alla 22 spelare trodde det var mål. Huvuddomaren skrev nr 7 i målprotokollet, allt var frid och fröjd. Men linjemannen hittade en offside någonstans. Vet inte om det var Sudo flera sekvenser tidigare eller om det var Albert som stod offside när jag sköt, ingen vet säkert. Men så är det för Donsö just nu. Får lite med oss.

 

Noll noll står sig halvleken ut. Björkö kom igenom då och då när vi slarvade. Men Tom stod rätt och tog det mesta utan större problem. Svetten rann på honom ändå.

 

I halveken är det lite grinigt mellan oss. Kommer inte riktigt ihåg var allt handlade om. Men det märktes att det var ett pressat lag som försökte göra det bästa av situationen vi satt oss i. Vi hade även samlat på oss några gula kort. Men mer om det senare.

 

Andra halvleken drar igång i samma tempo. Har inte så mycket minne från tiden innan utvisningskaoset. Men dom gör första målet hur som helst. Efter en misslyckad hörna vinner dom boll och slår inlägget på gängen som stannat kvar efter hörnan. Deras kille sätter den ribba in. Studsande på fel sida mållinjen. Tom hävdade att den inte var inne. Men jag såg inget.

 

Strax efteråt blir Sudo utvisad. För filmning. Han hade ett gult sen innan för tjöt mot dommaren (billigt). Men faktum är att jag inte tycker det är filmning. Det är kontakt och åka ut på en sådan sak var irriterande. Halvtimmen kvar.

 

Matchen svänger fram och tillbaka. Vi lyckas få straffområde efter det spännande yrvädret Albert lyckas få straff med sig. Han borde haft en i första halvlek också. Jeppe stiger fram och slår in den.

 

Jonas blir utvisad ganska omgående efter vårat mål. Han hade ett gult innan. Solklart. Men nu fick han sitt andra för att han använder armbågarna i varje nickduell, tyckte dommaren. Kan mycket väl vara så. Men dommaren kan ta ett snack med honom innan han får syna ostskivan. Men nu spelar vi med nio man och kvarten återstår.

Tungt och jobbigt givetvis.


Som pricken över i:et får Mikael sitt andra gula kort med 5 minuter kvar. Hans första kort var rätt då han flisade en bakifrån. Men nu var han på boll och det är frågan om det ens var frispark. Men vi håller ut och tar en poäng efter grymt många förluster.

 

Laget som avslutade matchen:

 

Tom
Anton Olof Jesper Mattias K
Anders William
Mackan

 

Sammanfattning:


Rättvist och vi ska vara glada med en poäng när vi spelar med åtta man sista fem. Men den domaren ska vi inte ha igen. Han var lite oengagerad och det kändes som att han inte ville vara där. Han var inte förbannad eller så. Men det verkade som att han inte orkade ha en dialog och använde korten för att han var för trött och inte ville tänka över sina beslut.

 

Positivt:

 

- Tom. Han var lysande idag. Visade klass direkt. Inga problem.

- Albert var fin. Kommer mer rättvänd när han kommer ner på en kant. Och rättvänd är han lurig. Sprang till sig många chanser. Kommer snart börja göra lite mål också.

- Jesper bra som vanligt.

- Robert också

 

Men nu till Landvetter.

 

Landvetter - Donsö 5-3 (3-3)

 

Vi visste ju om att dom skulle vara bra. Kanske överskattade vi dom lite grann. För det var ett extremt spelskickligt mittfält. Duktiga forwards men backlinjen hade problem med våran toppkedja. Så vi kunde hota dom när vi anföll.

 

Startelvan:

 

Tom
Nils Jesper Patrik Emil F
Bagarn
Jimmy Anders Olof
Mackan/Emil J/Dino

 

Bänk: Daniel Backman, Mattias K

 

Tränarna fick skrapa djupt efter spelare idag. Som ni ser fick dom tag i några legendarer. Emil J gjorde comeback efter revbenskadan, och vilken comeback! Men mer om spelarinsatserna sen. Mackan, Emil J och Dino växlade av varandra uppe i kedjan. Sprang mycket och hockeybyten var nödvändigt.

 

Dom hade ju några killar som var för bra för fyran. Ett triangel på mitten som var extremt passningssäkert. Där var det jobbigt flera gånger. Men vi hade sagt att när vi får bollen så skjuter vi upp den på forwards och fyller på. Och vi fick till flera fina omställningar.

 

Men Landvetter hade ett tålamod som inte var av fyrans kaliber. Släppte alltid bollen i rätt läge. Så var man lite slapp och inte riktigt beredd så bara smekte dom in den bakom backlinjen på vildhundarna där framme.
Och kände dom inte att det var läge så väggspelade dom lite till.

 

Men vi gör första målet! Vi vinner boll. Bagarn lägger en lååång boll på löpande Dino som drar sin back. Lurar av en till. Slår in på Mackan som har öppet mål.


Lite chockerande men roligt.


Efter det höjer Landvetter tempot en växel samtidigt som vi inte är beredda. Dom gör tre mål på fyra minuter. Fina bollar och bra anfall. Tungt och dags att vakna. Vi tar oss i kragen lite. Vi kommer mer rätt i positionerna och pressar deras mittfältare med guldfötterna.

 

Vi får lite etablerat spel på deras planhalva. Spelar runt lite. Den utsökte bagarn lägger in den på Mackan. Som på Drogbavis ska ta ner på bröstet. Deras mittback hoppar vårdslöst in och vi får straff. Jesper sätter den säkert och vi är på gång.

 

Vi har ju våra omställningar när vi väl lyckas ta bollen av dom. Emil J och Dino löper fint ut mot kanterna och vinner ofta duellerna mot sin back. Så efter en omställning får vi hörna som Jesper sen enkelt kan skarva i mål.

 

3-3 och halvlek.


Vi har roligt och är nöjda med våran insats. Snackar om att pressa deras mittfältare ännu hårdare och skava på dom. Dom har ju makalösa fötter och lägger bollarna där dom vill ha dom.

 

Men andra halvlek kommer vi inte riktig till i våra omställningar. Dels på grund av att dom river ner oss så fort vi får chansen. Dom tog säkert en 3-4 gulingar på det sättet. Så vi får liksom inget momentum riktigt. Utan får koncentrera oss på att täcka ytor och gå upp i press. Det var trötta ben på slutet. Samtidigt blev Landvetter grinigare och grinigare. Men i 82:a minuten kommer deras högerlöpare runt och spelar in till deras forward som sätter den distinkt. Vi får till några hörnor och frisparkar på slutet. T.o.m Tom hängde med upp på sista hörnan. Dom rensade på en kille som kunde lägga in den i öppet mål. På hockeyvis när man jagar kvittering och tar ut målvakten. Dommaren blåser av och en ärorik förlust är ett faktum.

 

Sammanfattning:   

 

Landvetter var riktigt bra. Deras backlinje håller inte riktigt samma klass som resten av lagdelarna. Men deras mittfältare var grymt bollskickliga och starka, löpande forwards gjorde dom bra.
Men vi hotade dom när vi anföll. Våran forwardskedja var riktig giftig och skapade problem för dom varje gång.
Men detta var väl lite fel lag att möta när man spelat en tuff match två dagar tidigare. Men vi har något på gång nu. Snackade med Patrik igår och han tycker det var en rolig match. Vi spelar mer som ett lag nu och kämpar för varandra.


Snart börjar vi på hemmaplan och då får vi chans att spela ihop oss. Vi spelar sällan med samma lag utan får köra med dom som kan ställa upp eller inte är skadade. Eller är avstängda.

 

För egen del är det kämpigt. Svårt att hitta mitt spel, så att säga. Vet inte riktigt vilken roll jag ska spela och känner att jag aldrig riktigt är inne i spelet. Hittar den extra växeln mer sällan nu. Det är väl egentligen bara mot Mölnlycke och Eriksberg jag kände mig stark. Men det är bara att fortsätta.

 

Positivt:

 

- Emil Johnsson är tillbaka med råge. Bidrar med en hel massa snabbhet och jävulskap. Han blir viktig i höst.

- Hela forwardskedjan var stark idag. Dom gav oss mycket i första halvlek. Dino är fin. Såsom Mackans targetspel.

- Jesper är en riktigt bra fotbollsspelare

- Tom Nilsson räddar mycket. Många frilägen och är på tårna.

- Bagarn och Patrik går in och är dominanta. Det är aldrig några problem och dom vet vad det handlar om. Dom fick även med sig Daniel Backman. 117 år ihop? Det är ovärderligt och är jätteroligt för oss andra som behöver ha lite rutin ibland. Så kan dom ställa upp. Samtidigt som juniorerna fyller på. Också får vi som är mittemellan skärpa till oss. Då kan detta gå vägen.

- Det är roligare nu. Vi förlorar som ett lag. Mot ett överlägset motstånd. Men hemma på nordövallen vet vi vad det handlar om. Pressa dom hårdare och upp med bollen på breddande forwards och bara kör. Då ska vi ge dom en ännu tuffare match. Lite motgång så blir dom griniga. Vi däremot. Vi har haft motgång smiskat i ansiktet ett jävla tag nu.

 

Nu kör vi sista innan Cupen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0