Näst sista "riktiga" träningsmatchen innan den alltid så välkomna men tuffa seriepremiären.

Jesper, Patrik, Johan
Olof, Anders, Jimmy, Emil
   Jonas, Magnus, Olle

Bänk: Sudo, John B

Första 30 minuterna är det egentligen bara ett lag på banan och vi radar upp chanser och kommer runt på kanterna. Emil kommer vid flertal tillfällen runt och in i straffområdet men endast precision i inspelen saknas.

1-0 kommer efter att Olle kommit runt på vänsterkanten och spelat in till Magnus som löper mot första stolpen och trycker in bollen. Bra kombinationsspel hela vägen.

Magnus Fhager

Vi håller bra press och Guldheden och fokus hela tiden och låter de bli stressa och vi vinner boll enkelt.
2-0 gör Olle via friläge och snygg chip över målvakten.

Hela kombinationen är lysande!

Vi har etablerat spel på Guldhedens planhalva och egentligen ropade vi efter att få in bollen från ytterkant till straffområdet där vi hade gott med folk men fortsätter rulla på Anders(?) i mitten som släpper upp på Magnus strax utanför straffområdet. Magnus skarvar till Olle som kommer i fart, tar med sig bollen förbi deras backlinje och är kylig och säker i avslutet. Snyggt!

I slutet på första halvlek tappar vi lite i pressen och i fokus och låter dem få lite mer boll och någon chans.
2-1 gör de via en omställning där vi missar i snacket och i fördelning. Johan chansar lite i en brytning och deras spelare får med sig bollen. Ett oväntat avslut mot första stolpen ställer Christian i mål och backarna.
Onödigt men lärorikt...

Vi är väldigt nöjda med första halvlek och borde hade mycket större ledning.

I halvlek går Jonas av och Sudo ersätter.

Inte lika bra press i andra halvlek men vi fortsätter skapa en hel del chanser och har total kontroll på matchen.
Sudo får ett rent friläge och får driva länge mot målvaken men skjuter avslutet strax ovanför ribban. Med så mycket missade chanser och att vi delvis blir bekvämare i press så finns det tyvärr alltid risk att man släpper in motståndarna i matchen. Vi glömmer att spela med marginaler och värdera lägen där vi inte bör tappa boll.

Ytterligare läge att nämna är när Emil på finurligt sätt vänder bort flertal backar och är på väg att bli helt ren med målvakt. Guldheden spelare sparkar taktiskt ner honom precis innan straffområdet och tyvärr utmynnar situationen bara i en frispark som slås strax över ribban.

Emilio, pigg på kanten mot Guldheden

Guldheden gör 2-2...

Egentligen har vi bra kontroll även i andra halvlek även om Guldheden får sticka upp några fler gånger och får lite mer tid på sig med boll.

Med en minut kvar slarvar vi med en mottagning i farligt läge och vi får en frispark mot oss strax utanför straffområdet. En kalasträff på frisparken resulterar i 3-2 till Guldheden.

Alltid surt att få stryk men det är ju trots allt bara träningsmatch...

Ingen faller ur ramen idag heller och då presterar vi även bra som lag!

***********************************************

Ö-bekantingen Mats Svanström som tränar Guldheden kommenterade efter matchen att fotboll inte alltid är rättvist...

Resultatet är väldigt orättvist men samtidigt fick vi tydliga svar på vad som krävs.

Värderingar i passningar och mottagningar i kritiska situationer,
Fokus i press,
Fokus i sista pass,
Sätta dit bollen i mål.

Små detaljer som avgör och då hade vi istället kunna njuta av en stor seger i behagliga mått.