Velebit - Donsö IS

Det finns ju som sagt goa segrar och så finns det riktigt goa segrar.

Började struligt när vi fick besked att Velebit spelar i blå strumpor och blå shorts och vi kom med vårt vanliga ställ där vi också hade blå strumpor och blå shorts. Domaren tog även beslut att våra blåvita tröjor var för lika deras vita i och med att vi är nästan helvita på ryggen...

Inget att bråka om så vi fick låna svarta strumpor och Velebits svarta tröjor. Snygga tröjor faktiskt! Velebit skötte detta kanonfint och all eloge till deras tränargäng och folk runt om kring. Är härligt att komma till deras fina anläggning där folk hälsar glatt välkommen och lite goa äldre gubbar sitter och umgås och slänger några goa kommentarer. En mycket fin förening med själ i.

Matchen

Matchen började i ett lågt tempo och Velebit har ett skenbart spelövertag första 10 minuterna men skapar egentligen ingenting. De försöker spela sig upp via en släpande innermittfältare men vi stänger av hans passningar och delvis ytan. Farligast är när de får upp bollen på sina forwards men vårt försvar ligger tätt på uppspelen och låter de inte vända upp.

Vi får senare tag i spelet och märker att vi får ganska mycket tid på oss mottagningar mm och försöker spela. Dock slår vi bort en del enkla pass men samtidigt vänder vi fint på spelet och utmanar på kanterna.

Simon G får i 13:e minuten vända upp mitt på deras planhalva och driva mot backlinjen men bestämmer sig för att dra iväg ett skott. Ojoj, vilket skott sedan! Målvakten hinner inte med och bollen går över honom och under ribban. Precis vad vi behövde och 1-0 satt perfekt.

Målgörar´n

Sedan är det ställningskrig och inget av laget skapar egentligen några jättechanser under första halvleken. Deras farligaste chanser kommer via långbollar bakom vår backlinje och vi kommer runt på kanterna några gånger men får inte till inspelen och avsluten.

I halvlek är det som vanligt bra snack från samtliga men trots det var vi inte riktigt med när domaren blåste igång andra halvlek.

Velebit gör 1-1 efter diverse misslyckade rensningar och nedtagningar där sedan Velebitspelare kommer ganska ren och sätter dit bollen. Trots detta syns återigen ingen panik hos Donsöspelarna och här befarade i alla fall vi på bänken att det skulle bli åka av och en tuff press i andra halvlek. Snacket och duellerna börjar bli intensivare och i 63:e minuten får Simon Gustafsson en fin djupledsboll och springer sig ren mot målvakten, Velebitspelare kommer ikapp Simon i straffområdet och river ner honom, solklar frilägesutvisning men Velebitspelarna tyckte inte detta skedde i straffområdet. Möjligtvis börjar Velebitspelaren dra i Simon utanför straffområdet men själva nerrivningen skedde i straffområdet! Utvisning och straff...

Magnus får länge vänta på att alla Velebitspelare ska få säga sitt till både huvuddomare och linjeman och inte ett enda gult kort här för att tjat… Snällt av domaren kan tyckas.

Magnus blir ordentligt sönderläst av målvakten som slänger sig till vänster och limmar straffen, ingen bra straff på något vis men är det någon som inte viker sig för det så är det Magnus. Redan fem minuter senare kommer Emil runt på vänsterkanten och drar ett hårt inspel som Magnus slänger sig och vinklar in. 2-1, en man mer, nu hade vi chansen att få med oss 3-pinnar hem! Nu får vi omställningsmöjligheter och när vårt försvarsspel fungerar så bra så kändes det aldrig egentligen farligt utan vi skulle bara reda ut detta.

Magnus "Boom Boom" Fhager"

Tyvärr tappar inhoppare Savane huvudet när det är 5 minuter kvar då han tacklar deras ytterback efter att backen slagit iväg bollen och sedan tryckte till honom lite lätt med armarna mot bröstet när de stod upp och tjafsade. Ett solklart rött kort och detta är inget som kan tolereras. Vi leder med 2-1 och detta skulle kunnat äventyra dagens seger!

Givetvis frustration från Velebits sida men här tar de chansen att få utlopp för den och tror samtliga spelare i Velebit står runt Savane inom några sekunder. Deras målvakt måste ha slagit rekord på 60-meter för att hinna dit så snabbt… Inget handgemäng och spelarna höll sig förhållandevis lugna och inga större dumheter utan bara lite tjafs.

Vi höll undan och vinner en härlig 2-1 seger!

**********************************

Velebits bortaställ riktigt snygg. 100%-iga i den tröjan!

Vilket snack Velebit killarna hade om varandra. Kallade sina egna medspelare för värdelösa, i och för sig oss också men det kan man ju förstå lite mer... ;)

Marcus Johnsson gör inhopp... Hur kom han med i laget?

Mathias gör två bra räddningar i viktiga lägen! Nu gjort två riktigt bra matcher mot Mölnlycke och Velebit.

Utsparkarna får vi nog öva på men i andra halvlek tog han några kliv ut från mållinjen och plockade deras långa bollar över vår backlinje.

Kanske ska mor och far Kärnbratt alltid filma matcherna??

Hur är det med konditionen Emil...? Hade du fokuserat på att springa istället för att gapa om byte så hade du orkat en stund till!

Fyra segrar på de fem senaste matcherna! Börjar likna våren 2012...

Bara fyra matcher kvar 2013 och tre av dem hemma.

Hovås/Billdal, Dalen/KFF och Öckerö hemma. GFF borta.

Tänk att få avsluta mot Öckerö hemma när de spelar för serieseger eller för kval!

Bästa placeringen någonsin för Donsö IS är 8:e platsen förra året.

Ligger ju nu på 8:e plats, kan förbättra placeringen?

Poängmässigt svårt (32 poäng 2012) men vi är endast 5 poäng från 5:e platsen men också 2 poäng till 10:e.

B-laget spelade returmatch borta mot Önnered på söndagen.

Häftigt när Marcus Backman, Olle Backman och John Backman spelar tillsamman och alla gör var sitt mål!

Historiskt???

Olof gör en fin insats i A-laget på lördagen och sedan drog ett lass i B-laget igen. Även målskytt där.

William Holmberg gör sitt första mål i B-laget. Grattis!

Medelålder på 18,8 år i matchen mot Önnered. Då är ändå Marcus Backman inräknad 43 år ung!

I veckan blir det träning tisdag 17.00-18.00 och sedan hamburgare hos mig.