Dalens syn på matchen

 
 
Nedan finner ni Dalens ref som jag hämtat från deras hemsida.
 
Näst sista matchen i division 4 2013 och det var Donsö borta som stod på programmet, en av säsongens svåraste kamper.

Vi behövde en seger eller möjligen kryss för att fortsatt ha ett bra läge inför sista matchen och vi har löst många såna uppgifter förut, både i år och framförallt förra året. Som under hela säsongen saknades flera spelare från senaste matchen p.g.a avstängningar, lidingöloppet och andra resor och särskilt forwards rådde det stor brist på, men med comebackande Soovik och Jeppa återigen i stort sett skadefri hade vi ändå bra lösningar.

Matchen började stabilt för vår del och vi var lite inställda på en svårspelad plan, men den var faktiskt ganska ok, så att vi kunde rulla boll ganska bra inledningsvis. Första tjugo såg det bra ut, hyfsat passningsspel och en del långa bollar också såklart på den trånga planen. Vi hade mest boll, men Donsö skapade ett par farliga lägen genom att vi låg med lite för dåligt djup på snabba öbor. Dock var det inga klara chanser som skapades första halvan, sen kom hemmalaget igång lite, men fick också god hjälp av lite passiva dalenspelare som inte gick dit ordentligt eller slog bollar åt fel håll.

Donsö kom fram till åtminstone tre bra lägen sista kvarten av halvleken som Anders gjorde kalasräddningar på och det bästa vi skapade på slutet där var en nickskarv på inkast som ramlade ner lurigt framför mål och ett inlägg som höll på att segla över målvakten, men han nådde den precis. Det kändes som att mållöst i paus skulle vara något att vara ganska nöjd över, men med en minut kvar slog. Hysén en boll över hemmalagets backlinje som Magnus var både stark och snabb på och avslutet höll världsklass.

1-0 i halvtid kändes riktigt bra och med lite justeringar i form av att ligga lite bättre och tätare på motståndarna skulle ge oss en bra ingång till andra halvlek.

Vi började andra halvlek med att återigen rulla boll och kanske gjorde det lite väl mycket, för vi gav bort bollen 3-4 gånger runt eget straffområde första kvarten så att moståndarna kunde sätta lite press på oss.
När vi fått ordning på de misstagen kom egentligen Donsös två bästa lägen i matchen som Anders gjorde fullkomligt fenomenala räddningar på. Kryddat med en fantastisk glidtackling av Jolle framför mål gjorde det att vi höll ledningen och fick tag mera i spelet. Anton hade lekstuga ett tag på vänsterkanten med flera tunnlar och härifrån kändes vi helt stabila, även om vi under Donsöpressen också skapat flera klara målchanser, Magnus och Jeppa i stort sett fria framför mål t.ex. I den 71:a minuten kom ett lika skönt som läckert mål om man är Jens Fjellström och gillar servar och skavningar...Robin slog en flack frispark från vår planhalva med bra tryck och Magnus vinner de flesta såna dueller även med en målvakt och 2-0 var ett faktum.
 
Donsö gav inte upp och jobbade hårt för reducering, man hade ett kanonläge 5-6 meter från mål, men avslutet gick högt över. Vi hade också flera lägen, Mohamed en volley ett par centimeter utanför stolpen och Soovik ett skott från bra läge framför mål som gick utanför. Men det blev inga mer mål, vi höll undan med framförallt stor skicklighet i avgörande moment.

Stark seger på bortaplan ute på ön, men det var framförallt Anders match i första halvlek som grundlade detta och en helt sagolik räddning i andra, härligt att ha en sådan målvakt som tack vare bra försvarare inte får visa det varje match.Andra halvlek kändes ganska lugn, vi fanns där vi skulle och gjorde det vi skulle utan att få igång särskilt mycket till spel egentligen utom fläckvis.

Alla 16 har jättestor del i denna seger och lite extra beröm till Roy som var en klippa, Hysén hade sin vanliga vinna-alla-bollarmatch, Anton var strålande i att hålla boll och utmana som vanligt och Magnus fantastiska individuella egenskaper avgjorde kanske denna  match.

Dalen 2013 är starka på alla sätt och vis och nu blir det kval.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0