Anders intervjuar Putte

 
Brorsan intervjuar Putte som varit med och tagit en imponerande serieseger med Skottfint.

 

Varför vann ni i år?

 

Under 90 minuter gör vi väldigt få misstag. Rutinen gör att alla vet vad som krävs. Självförtroende har funnits där hela tiden att vi kommer skapa några lägen och göra ett eller två mål minst. Lasses förmåga att hitta ett sätt att vinna matchen har varit avgörande många gånger. Ahlberg i målet har räddat många poäng.

 

Att flera endast tränat 1 pass i veckan har vi kompenserat med en smart taktik, spelförståelse och rutin. Vi har också förändrat en del kring truppen där endast spelare som vill spela matcher ock konkurera om en plats i A-laget fått delta. Detta har höjt kvalitén och motiverat flera spelare. Snittat 16-18 man på träningarna. Några nya killar som kommit in med allsvensk och div 1-erfarenhet har breddat truppen.

 

Några spelare i truppen som varit särskilt stabila?

 

Erik Martin på innermitten, Rudin på högerbacken och Mille på topp har väl alltid presterat på en jämn hög nivå.

 

Bästa laget ni mötte sett över två möten?

 

Jag vill nog säga Dalen. Andra säger nog Öckerö. Landvetter har också ett stort kunnande blandat med spets. Velebit har ju hög högstanivå men kan ju också oväntat förlora.

Jag säger väl Dalen.

 

Tyngsta segern?

 

Viktigast på våren var helt klart Dalen borta då vi inte hade så stark trupp.  Hösten tuffaste vill jag nog säga Landvetter hemma. Vill tillägga att det varit en lättnadens suck efter de flesta matcher i höst. Ligger man i toppen blir det större press.

 

När förstod ni att det kunde gå hela vägen?

 

Hmmm......kan endast prata för mig själv...men när vi slog GFF med 1-0 då luktade det guld för Dalen-Öckerö skulle mötas och vi hade båda kvar själva....Då förstod man att det fanns en rejäl chans.

 

Jag själv och några andra spelare i andra lag ansåg att man gjorde bra matcher mot er men åkte ändå på en solklar förlust.

 

Donsö har minst lika bra spelare som BK Skottfint på 5-6 positioner. Det tror jag var avgörande. De spelare som börjar på bänken hos oss sitter där för att orken oftast inte räcker...så de som kommer in kan till och med förstärka laget sista 30....det är en styrka. Ett läge = 1 mål.

 

Annan spelare i serien du gärna sett i skottfint?

 

Backen, nr 3 tror jag, i Dalen. Anton Jansson i DIS, forwarden i Mölnlycke, Larsson i Öckerö och broder Jon-Jon så klart.

 

Något lag du gärna vinner mot. Gärna grinigt och fult, spelar ingen roll.

 

Velebit och GFF sedan tiden i Dis. Där finns tyvärr ingen kärlek från min sida

 

Hur känns det att spela i trean nästa år och derbyna mot vVstra Frölunda?

 

En stor utmaning för klubben och truppen. Det är frågan om det räcker med 2 gånger i veckan, kvadden och bara träning med boll. Tror det kommer behövas lite förändringar i träning och hur många har den tiden i truppen? I truppen finns så mycket kunnande så vi kommer nog kunna spela ut och spela jämt med vissa lag i trean i ca, 65-70 min...sen blir det tufft. Tuffa matcher över 90 min på plastgräs kräver styrka och kondition. Hur vi skall förbättra det utan att frångå det klubben vilar på...fina killar, fina familjer, fin gemenskap och fotboll får vi se! Som sagt, utmanande tankar! Att Frölunda ligger där visar att de inte är bättre, tyvärr tycker jag, hade gärna sett den anrika föreningen högre upp. Målet för föreningen har länge varit att spela tävlingsmatcher mot VF.

 

Kommentar om Uniteds säsong än så länge?

 

United ja. Roligt att det är en sån öppen säsong. Jag menar, har något lag förlorat 4 matcher under säsongen har chansen på titeln varit borta. Känns som det är mer öppet nu. Kul med Özil till Arsenal. Höjer nivån på ligan och fler matcher blir sevärda. Moyes verkar vilja kontrollera matcherna med bollinnehav...inte samma böljande attackfotboll som Sir Alex förespråkade. Har gett ett trögt, stillastående och fartlöst, dött spel. Det fungerar ju inte med så långsamma backar som Rio och Vidic. Har alltid varit tveksam tillvalet av Moyes. Rooney ser ganska....mätt ut. Blir en tuuuff säsong!

 

Något roligt att berätta om Harre?

 

Kanske när Harre fick gå med oss på en fest och han lade sin begagnade portionssnus i chipsskålen. Detta i ett sällskap som han aldrig varit i tidigare. Minen på den killen som fick in den i munnen ihop med en näve chips är......rolig, minst sagt.

 

Donsö IS All-star XI genom tiderna?

 

Har ju inte sett alla generationer men om vi tänker 4-4-2:

 

                              Bagis    Pyttis

                  Sjöberg - Dawidssa - Anton - Simon G

                  Oskar W - Petter - Shaggy - Patrik H

                                  Davnert

 

Reserver: Anders J, Jonas Ohlsson, Johan J, Mathias J

 


Kommentarer
Postat av: Lehmann

Inte ens en plats på bänken Putte?

2013-10-03 @ 12:11:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0