Förlust i hemmapremiären...

Det blev tyvärr ännu en förlust mot Landvetter IS, denna gång i hemmapremiären 2013.

Regnet hade öst ner hela dagen men två timmar innan match blev det uppehåll.
Planen va i väldigt bra skick trots denna långa vinter och regnet men väldigt svårspelad pga ovana vid gräs och framförallt det blöta och snabba underlaget.

Vi startar hyfsat bra och inställningen verkar finnas där men mer och mer verkar Landvetterspelarna vilja lite mer än oss. Kan inte påstå att det är dålig inställning men trots allt är Landvetterspelarna hetare än oss.

Gustav får kliva av efter 7-8 minuter med en stukad fot. Riktigt tråkigt för Gustav som kommande vecka skulle iväg och spela innebandy in Toronto. Vi hoppas det inte är något allvarligt utan bara en stukning!
In med Robert Reutherborg som är väldigt van vid positionen.

1-0 gör Landvetter i 33:e minuten efter en slarvig bakåtpassning som Landvetterspelare snappar upp och lägger in bakom Tom i målet.

Anton med boll innan deras mål...
Snäv bakåtpass och Landvetterspelare hinner ifatt och lägger in bollen bakom Tom.

I 43:e minuten gör Simon G 1-1 finurligt där han löper in bakom backlinjen efter en långboll från Robert. Johan tar kampen mot mittback men bollen går över och Simon hinner före målvakten och stöter in bollen.
Roberts långboll som går över Johan och försvarare...
Simon lägger in 1-1

På den svårspelade planen blir det mycket långbollar från båda lagen och inga speciella målschanser från något lag heller. Trots 1-1 i halvlek är vi inte alls nöjda i paussnacket.
Vi va överens om att vi måste ha bättre inställning till att ta pressjobb och vinna duellerna.
Även bra snack från Simon G m fl där han tyckte vi skulle förändra pressen från forwards lite.

Andra halvlek är ganska lik den första och känslan är att vi är ett steg bakom och vi slarvar i vissa situationer som ger dem chanser. Dock skapar vi några riktigt bra målchanser!

Anders drar ett skott från högerkanten som målvakten tippar åt sidan.

Johan fri med målvakt. Målvakten räddar efter klent avslut. Trodde han att det va offside?

Simon G avslutar efter att Magnus gett honom en bra passning i djupled. Avslutet centimeter utanför stolpen.

2-1 gör Landvetter genom en omställning där de får komma fritt från vänsterkanten och slå ett inlägg mot forward men väldigt lite Donsöspelare i straffområdet. Fint inlägg och språngnicken i mål va dagens höjdpunkt.
Dock är det vårt slarv genom bolltapp på mittplan när vårt lag är på väg framåt som gör att de får en enkel omställning och gör målet.

Omställning där vi tappat boll på mitten...

Fint inlägg och språngnick till 1-2.

Svåranalyserad match där ovanan i det snabba gräset gör att passningar och mottagningar blir svåra, det går fort! Landvetter är tunga och starka och det statiska spelet med långbollar blir svårt mot dem.
Vi kan absolt mycket bättre men vi på sidan måste nog förstå att det är svårspelat att rulla boll i vissa lägen.
Kanske varit ännu värre att försöka rulla in bollar mot mitten...

Dock måste vi viljan att vinna vår match-i-matchen mot våra motståndare vara större.

Vi är dock inte långt ifrån trots att vi inte är nöjda!