Lallens "Matchens Profil"

 
Lallens underbara analyser fortsätter, nedan kan ni läsa hans nya inlägg kring ingen mindre än Emil "Spaghetti" Johnsson.
 

Efter ett evigt tjatande på undertecknad så har till slut en spelare som kommit längre och längre bakåt i planen äntligen fått sin vilja igenom vilket betydde att han hade extra mycket ögon på sig i matchen emot Björkö. Emil Johnsson som under träningslägret om några helger fyller 25 år började sin karriär i Skärgårdens IK där hans snabbhet visade sig redan i ung ålder. Jag kan fortfarande minnas när man satt på berget och tittade på barnen som lekte på planen när Emil hämtade bollen vid eget straffområde och sprang sedan över hela planen innan han avslutade med en yttersida i mål. På detta sätt kunde han hålla på under hela matchen även om konditionen tröt en del ibland. När Emil inte spelade fotboll på egen hand så höll han sig på berget med blåvita ränder i ansiktet ihop med några andra och skapade en klack som hade gjort änglarna avundsjuka.

 

DIS-spelare i unga år med hjärtat på rätta stället redan då. Anders näst längst till vänster. Spaghetti i mitten och John Steen till höger om honom (sjukt liten)

 

När Emil blev lite äldre fick han äntligen avancera upp till seniorlaget för att få spela ihop med sina idoler som han hade på planscher på rummet hemma (Bagarn, Dawidsson m.m.) Han fick då spela forward ibland men oftast vänstermittfältare. I detta skede så märktes det verkligen vad som var hans största svaghet, nämligen konditionen. Det dröjde allt som oftast inte speciellt länge innan han stod på händerna på knäna och chippade efter andan, något han ofta fick pikar för. Ju fler år som gått så har han dock tagit tag i detta mer och mer och har under senare säsonger haft minst lika bra kondition som de flesta andra i laget. Senaste två säsongerna har han tagit ett steg tillbaka i planen och huserar numera på vänsterbacksplatsen vilket kan tyckas vara en något förvånade plats för en spelare som under sin uppväxt var fullständigt dominant på planen och öste in mål. Han har dock tagit emot utmaningen med öppna armar och känns mer och mer trygg i sin roll. Med sin enorma snabbhet och sin numera väldigt starka kondition så är han lätt en av seriens bästa vänsterbackar.

 

In action

 

På matchdagen lyckades jag få tag i Emil och göra en liten intervju (nåja, det var inte så svårt, det var bara att skicka ett mail till honom som sitter några rum bort på jobbet). Hans första kommentar var att det var väldigt svåra frågor men han lyckades till sist returnera ett svarsmail som ser ut enligt nedan:

Hur är omställningen från att vara en offensiv spelare till att nu vara en av seriens bästa vänsterbackar?

 

Haha, bästa vänsterbacken är nog att ta i. Fast snart så, snart så. Omställningen har inte varit allt för stor egentligen, men den största omställningen för mig var och är fortfarande de offensiva ruscherna, alldeles för lite av den sorten nu för tiden. Annars är det inget större skillnad mer än att gå från offensiv till defensiv. Piece of cake!

 

Styrkor / Svagheter som vänsterback?

 

Styrkor:


Snabbheten, det är det ända jag lever på som vänsterback, både bakåt och framåt.

 

Svagheter:

 

Huvudspelet är något som borde bli bättre men är man ca 1,72cm lång så har man inte så mycket att säga till om när man möter de långa asen.

 

Högerfoten….

 

Vilken position skulle du välja om du under hot var tvungen att välja en NU!

 

Finns egentligen bara en position för mig, väntar dock fortfarande på att tränarna ska förstå att jag ska vara forward alla dagar i veckan. Skulle vilja se mig själv och Claes i forward rollerna någon match, något måste ju stå rätt till när vi gör mest mål på träningarna.

 

Björkö står för motståndet idag, kommentarer angående detta motstånd?

 

Kommer självklart bli tufft då jag inte tror de åker dit för att bara spela av matchen, båda går för vinst. Räcker så…

 

Hur slutar matchen?

 

No comments hur matchen kommer sluta, men har en känsla att jag sätter dit en idag iallafall.

 

På en skala 1 till 100, hur stor är chansen att Anton bröstar upp sig mot en motståndare?

 

20. Då han har tappat det röddna lite. Men han brukar förvåna mig när det väl händer, så det kan hända då man minst anar det.

 

Hur lång tid av matchen tror du att det tar innan du står framåtlutad och chippar efter andan?

 

Oj! Det kommer jag göra efter varje rusch jag gör. Så fort tiden finns till är det dags att luta sig framåt och vila.

 

Spå den kommande säsongen vad gäller placering, egna stats m.m.

 

Finns bara en placering och det är 1:a platsen, och när det gäller mina egna insatser så kommer jag göra minst 6 mål och ett antal assist självklart.

 

Jag tycker personligen att Emil lyckades väldigt bra med sina svar på dessa enormt ”svåra” frågor.Hur gick det då för Emil under matchen igår kväll. Hård med rättvis som jag är så fick han följande stats:

 

Emil

A

APM

OFF

FF

FE

1 T

2 T

F T

 

0

0

0

3

1

25

17

13

 

A = Avslut, APM = Avslut på mål, OFF = Offside, FF = Frispark för, FE = Frispark emot, 1 T = 1 touch vid bollkontakt, 2 T = 2 touch vid bollkontakt, F T = Fler touch vid bollkontakt.

 

Emil

KP

FP

VI

FI

VN

FN

LB

KP

 

31

20

2

5

3

0

17

30

 

KO = Korrekta pass, FP = Felpass, VI = Vunna inkast, FI = Inkast till motståndare, VN = Vunnen nick, FN = Förlorad nick, LB = Långbollar, KP = Kortpassningar.

 

Trots att jag är hård med rättvis känner jag ändå för att försvara Emil lite granna när det gäller hans enormt höga siffra vad gäller felpassningar. Många av dessa var sådana där han skickade iväg bollen på ett tillslag då han var under press. Att han har tre vunna nickar skulle egentligen bara varit en då han endast var i en nickduell vilken han vann. Dock så rensade han även två inlägg med skallen vilket såklart skall hamna med i protokollet.

 

Övrigt att säga om hans insats igår är att han var väldigt bra i första halvlek med ett antal löpningar framåt som även innehöll diverse väggspel med Jimmy. I andra halvlek var han inte med lika mycket i spelet och ägnade sig mest åt att försöka få Anders/Anton att slå bollen i djupled någon gång. När Anders till slut gjorde detta så blev inte bollen helt bra utan Emil tappade ut den till inkast. Anders gav ifrån sig sitt charmigaste leende och sa att Emil äntligen fick bollen som han vill ha den medan Emil då svarade ”Ja det var f*n på tiden”.

 

Emil ser väldigt stark ut konditionsmässigt. Hade han gjort EN sådan rusch för bara några år sedan som han gjorde ett antal i första halvlek så hade han varit helt slut och förmodligen frågat om ett byte. Nu ser det ut som att dessa ruscher inte biter på honom alls och dröjde en bit in i andra halvlek innan han stod framåtlutad och chippade efter andan för första gången under matchen. Emil/Jimmy kan nog göra stordåd under den kommande säsongen på vänsterkanten och för att citera Bagarn i omklädningsrummet efter match ”Det ser ut som att ni har sköj ihop”.

 

Over and out.

 

/Lallen


Kommentarer
Postat av: Spaghetti

Underbart!

2013-03-22 @ 11:55:07
Postat av: Anders

Grym analys. Men otroligt krävande att kräva att man ska ha bollen varje gång man tar en löpning

2013-03-22 @ 18:56:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0