Diskussioner med högt i tak är positivt

 
Gårdagens träning (17 man) var inte den lättaste. En väldigt isig Påvelundsplan, fjärde passet på en vecka (inklusive Kick-Off), ömma tår och lite stela muskler. Dock på kvällen efter träningen låg jag och filosoferade och kom fram till att det trots allt fanns ljusglimtar. Främst var Paul och Pyttis aktiva och på hugget. Några av oss tog lite väl långa byten och "fuskade" i hemjobbet under spelövningen vilket gjorde andra spelare ännu mer griniga (vissa ville "gå ut och jogga" istället) och då samlade tränarna ihop oss och det var några väl valda ord om vad som gäller som sades, både från spelare och tränare. Att fuska med hemjobbet är inte okej, att inte byta är inte okej, mer fokus på snacket på planen, spela snabbare. Allt för att främja tempot. Vi får inte gå ner oss. Det blev också en bättring efter detta. Paul jobbar en hel del med personliga råd under spelövningarna och det tycker jag är viktigt (han går runt på planen samtidigt som vi spelar).
 
Bra inställning är viktigt något som Spaghetti ofta visar prov på
 
En annan "issue" var att spelarna fick instruktioner om att ta med löparskor. Detta för att vi har ont om tid på Påvelundsträningarna och det kan bli aktuellt att köra en liten runda efter träningen för att kunna spela så länge som möjligt. Dock var vi många som glömt att ta med löparskor (inklusive undertecknad) och då bröt Pyttis helt sonika av spelövningen sista kvarten och lät och springa "åttan" istället.
 
En ren och skär markering som alla inte var helt nöjda med.
 
Men det slog mig att detta är bra grejer. Bättre att ta dessa kamper nu istället för senare på säsongen så vet alla vad som gäller och har mer tid för att förbättra sig. Klockrent.
 
Påvelundsplanen
 
/Anton

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0