Donsö IS - Galgbacken

Tyvärr hann vi endast samlas 20 minuter innan matchen och då skulle vi hinna byta om och värma upp.
Lite jogging hanns med sedan blåste domarn igårn årets första träningsmatch.

Tog en stund för våra grabbar att komma in i matchen och första halvlek blev inte speciellt bra.
Några bra omställningar blev det och när högerbacken Tobias löpte runt på sin kant och snett-inåt-bakåt till Savane som satte 1-0 var ett av de anfall de flöt på bra.
Positionsspelet tappades många gånger och uppspelen på yttermittfältare och forwards tappades eller slogs bort alldeles för ofta.
1-1 gör Galgbacken efter att ett enkelt uppspel på yttermittfältare tappats och snabb omställning mot oss.
2-1 gör de efter att vi försökt spela en enkel, kort passning utanför eget straffområde och Galgbacken smäller in den nästan direkt.
Tyvärr skadar sig Olof tidigt (stukad fot?) men Simon G byttes in på kanten och Jimmy gick in centralt.

I andra halvlek tar vi över och skapar en del chanser, frilägen mm.
Även försvarsmässigt så släpper vi inte till någon ting och Mathias i mål fick stå och frysa...
Positionsmässigt blir det även bättre och vi släpper även bollen mycket enklare till varandra.
2-2 gör Magnus snyggt med en typ av bicicletas som via studs i marken går in i krysset. Snyggt!
Anton kommer in efter några minuter i andra halvlek och trots att sanden knappt försvunnit mellan tårna efter Costa Rica så styre han upp mycket och fördelade boll väldigt bra.

Första matchen och ingen uppvärmning gjorde kanske att det tog tid att komma in i matchen men nu har vi lite referenser att jobba vidare på.

- Positionsspelet när vi INTE har boll, presspelet.
- Utgångsposition i försvarsspelet.
- Passningsspelet, hur man serverar sin kompis passning så han kan spela den vidare.
- Bollmottagningar och tillbaka spel från forwards.

Lite tråkigt men oxå väldigt härligt att se att våra skadade och sjuka spelare va på plats och titta...
Johan, Marcus och Robert fanns med som supporters, nu vill vi även se Robert och Marcus på planen snart igen!

Nu laddar vi med två träningar i veckan innan vi spelar Västra Cupen på Söndag kl 13.00 på Heden.
Där möter vi Björkåsen eller GFF som möts på lördagen.