Seger mot Mölnlycke IF med 2-0

DIS fortsätter att ta vinna "sexpoängsmatcherna" i botten av serien. Denna gång efter jämn historia mot Mölnlycke IF hemma på Nordövallen.

Matchen började i relativt högt tempo och ställningskrig där Tiki-Takan lös med sin frånvaro hos båda lagen. Så kan det gå när båda lagen är jämna, hyfsat tränade och satsar mer på ett direkt spel upp på forwards/yttrar än att spela runt. Ett litet övertag till Mölnlycke som trots allt vaskade fram en hel del farligheter som Kärnbratt kunde avvärja. Mattias var mycket bra idag, vilket var kul att se. Bland annat kunde Mölnlyckes snabba forward samt högerytter skapa en del oroligheter där Mattias var bra med. Den absolut farligaste chansen för Mölnlycke var ett skott i stolpen av deras högerytter.

DIS kom också in i matchen och skapade en del oreda genom fasta samt våra rutinerade forwards på topp. Det var också vi som tog ledningen genom Johan Johnsson. I en omställning kom bollen till Magnus utanför straffområdet som efter ett misslyckat skottförsök fick tillbaka bollen och hittade då fram till Johan som befann sig snett åt höger i straffområdet och var av någon anledning väldigt ren, där skötte inte ytterbacken sitt jobb, det får man erkänna. Johan tog emot bollen och sköt in den i bortre, ett väldigt snarlikt mål med det målet han gjorde mot Sandarna. Ett psykologiskt viktigt mål dessutom och nu var det fördel DIS när första halvleken blåstes av.

I paus var det en del väl valda ord som sades, alla var överens om att vi kunde bättre än så här och snacket verkade hjälpa för vi tog över matchen i inledningen av första halvlek och skapade en hel del, främst genom Magnus F som nog hade tre chanser första tio efter inspel från kanterna. Inga solklara lägen egentligen men på Robbans inlägg blev han väldigt ren och kunde kanske fått den på mål. Dock spelade detta ingen större roll utan Claes kunde senare avgöra genom att snyggt loppnicka in bollen i bortre på en hörna från vänster som Robban skarvat tillbaks. Ett förlösande mål och efter detta var det på nytt lite ställningskrig och jag anser att vi förtjänade att vinna. Undertecknad fick byta sista tio då jag fick två lårkakor på samma ställe, det kändes dagen efter vill jag lova!

Mölnlycke tycker jag är ett bra lag men som verkar ha lite svårt att få in bollen, t.ex. så spelade vi två matcher mot dem med full pott samt 5-0 i målskillnad trots två jämna matcher. Får de ordning på detta kan de bli en obehaglig överraskning i framtiden.

Kul att även Olle Backman fick göra A-lagsdebut.