Andra raka segern...

Efter två raka "sexpoängsmatcher" har Donsö IS visat karaktär och vunnit både mot SG97 och Sandarna. Klart rättvist i båda matcherna också!

Mot SG97 vann vi vår första hemmamatch för året och gjorde mål efter tre mållösa matcher.

I matchen mot Sandarna gör vi återigen fyra mål och de va även bra spelmål.
I vanlig ordning börjar vi lite avvaktande och det tar ett tag innan vi är inne i matchen men efter 10-15 minuter börjar vi få igång det så smått.
Emil utmanar konstant på vänsterkanten och är nära många gånger att rinna förbi men väljer att stoppa upp och kliva in i banan istället för att rycka förbi och kliva in framför sin back. Dock oroligt för Sandarna på den kanten hela tiden. Simon G börjar visa var han vill ha bollen i djupled så bollhållaren ser och vet vart han ska lägga den.
Johan gör fina löpningar i djupled och rinner igenom en gång och skottet går strax över.
Pressen från forwards och yttrar fungerar fint och de får slänga långa bollar mot vår backlinje.

Det är i omställningarna mot oss när vi tappar boll eller slår bort korta passningar det går fort mot vårt mål.
Inga klara skott mot mål men deras forward får några chanser som våra backar täcker eller avstyr innan.

1-0 (31 min) gör Johan efter fin uppspel från Patrik där Simon G möter och nickar efter studs till Johan som fri med målvakten sätter den fint i bortre stolpen. Bra uppspel, kombinationsspel och bra löpningar!

Emil som utmanat mycket på vänsterkanten väljer senare att gå på utsidan sin back och slår ett fint inlägg till Simon som helt ren närmare målområdet nickar över. Tror inte ens målvakten va på plats och störde...
Men ännu en gång slås det ett fint inlägg och bra löpning i boxen.

2-0 (35 min) gör Magnus via hörna från Simon. Låg hörna efter marken mot straffpunkten, Magnus löper mot boll och slår in den i bortre hörnet. Bra prestation att få bollen i bortre hörnet, vanligtvis slår skickar man bollen mot trätopparna i det läget.

Sista minuterna av halvleken går vi ner oss lite och Sandarna trycker på lite, dock utan att skapa några helt klara målchanser.

2-0 i halvlek och snacket i halvlek är att fortsätta sätta press i rätt lägen och våga gå på omställningarna utan att chansa för mycket.

Andra halvlek fortsätter som i första men Sandarna får skapat lite renare chanser.
Sandare spelare kommer ren med Mathias K efter bra mottagning och lyftning över våra backar men det stenhårda skottet går på Mathias och stolpe ut. Känslan är att Sandarna kanske hade fått lite luft under vingarna vid mål där men fortsatt 2-0 till DIS.
I senare läge går Mathias K ut och nickar bort en studsande långboll bakom vår backlinje och Sandarna-spelare går upp i duell och träffar Mathias i ansiktet strax efter att bollen nickats bort. Mathias blir liggandes men ingen fara utan kan fortsätta.

3-0 (80 min) gör Magnus efter att Simon G utmanat deras backlinje men hade inte kraften att rycka förbi.
Efter lite vrickningar har han möjligheten att spela bakåt till Johan som kommer löpande men lägger bollen mellan mittback och ytterback till Magnus som sätter bollen stenhårt vid första stolpen.

4-0 (82 min) gör Simon G på straff efter att han jagat backlinjen och deras hemspel till målvakt blev för kort. Simon kommer före deras målvakt, vrickar åt höger och målvakten river ner honom och sätter sedan straffen säkert.

Byten under match:

Anton - Jimmy   (min 65)
John B - Dawidsson  (75)
Kevin -  Simon G  (80)
Nils - Emil  (85)

************************************************************************
Noterbart är att Simon G gör tre assist i matchen och skapar straffen på egen hand.
Inblandad i samtliga mål!

Matchen avslutades med fyra spelare födda -95 eller senare:

Mathias K -95
Kevin -95
John -96
Nils -96

Donsö Ultras som vår klack kallar sig gjorde återigen ett fint jobb på läktaren.
Efter ha sålt böcker, CD-skivor, leksaker mm utanför Yngves fick de ihop lite pengar och köpt megafon och rökbomber i blått och vitt.
På berget står de iklädda gamla DIS tröjor och hejar på. Under matchen hade de även knutit upp tröjor längs hela staketet.
Otroligt kul att våra yngre pojkar och flickor är med och hejar på.

Givetvis tackades klacken av spelarna efter matchen med lite Ojoj-sång och vågen.

Det var inte längesedan Anders, Emil och John Steen stod i klacken målade med blå och vit färg i ansiktet

Andra gången för året vi håller nollan. Tack och Grattis Mathias!