Seger mot Sandarna BK på Majvallen

En härlig seger mot Sandarna på fredagkvällen.

Sandarna BK – Donsö IS          1-3 (0-2)

Tog en stund innan vi kom rätt i matchen och Sandarna flyttade boll på mitten, dock utan att skapa någonting.    I 21:a minuten vinner vi boll på mitten och Magnus slår en passning till Simon som tar med bollen i djupled, fri med målvakten sätter han säkert 1-0.

2-0 gör Simon i 24:e minuten på frispark. Från vänster om straffområdet slår han en frispark som går förbi alla och in i bortre.

Vi har väldigt bra koll på Sandarnas spel och de skapar egentligen ingenting.

I halvlek talar vi om att fortsätta göra jobbet och ligga lika rätt som tidigare.

Jimmy IN – Anders UT i ca minut 55.

I 65:e minuten slår Tobias ett inlägg från vänsterkanten mot straffpunkten. Magnus hoppar och hänger långt högre än försvararna i luften och nickar in 3-0. Bra inlägg, bra avslut och häng!

Savane IN – Tobias UT ca minut 68. Anton kliver in centralt och Savane på högerkanten.

Marcus IN – Simon UT ca minut 76.

Vi skapar några väldigt bra omställningar men får inte till den sista passingen.

Marcus J får springa fri länge mot deras målvakt men avslutar från långt håll men ett skott som skulle kunna jämföras med en taskig bakåtpass…

I 85:e minuten slår Sandarna en lång boll mot vår backlinje, Claes slarvar med bakåt nicken till Mathias och Sandarna spelare hinner emellan. Mathias river ner spelaren och domarn blåser straff. Säkert sätter de straffen till 1-3.

Jimmy gör ett piggt inhopp och visade väldigt bra inställning trots bänken från start. Marcus J gör säsongsdebut och visar att han är på gång. Gustav kliver in som mittback i debuten och är fem minuter från att få hålla rent, han får ta ett snack med Claes om det där…

Noterbart är att vi har tagit 7 poäng redan efter fyra omgångar och vi spelat alla omgångar på bortaplan!

2012 tog vi totalt 10 poäng av totalt 36 på bortaplan.

***************************************************************************************

Nästa match spelar vi på lördag 4 maj mot Mölnlycke IF på Mölnlycke IP kl 15.00.

Donsö IS har mött Mölnlycke IF 12 gånger i seriesammanhang. Första gången 1998. Donsö har fyra segrar, Mölnlycke fem och tre matcher har slutat oavgjort. 25-24 i målskillnad till Donsös favör.

Bästa målskyttar för Donsö IS mot Mölnlycke IF är Simon Gustafsson 5 mål och Andreas Fhager 4 mål.

I veckan tränar vi måndag och torsdag 18.15.

Förhoppningsvis kan vi gå på Nordövallen på torsdagsträningen!