"Victory!" skrek Johnny Drama

Gött med seger mot Sandarna i senaste hemmamatchen med 6-2 efter mål av Jonathan (3), Magnus (2) samt Simon A. Matchen spelades med underbart bra förutsättningar. Strålande sol och värme, en fin och jämn Nordövallen och ett starkt DIS mot en klassisk motståndare i form av "Majornas Milan".

Matchen var jämn i första halvlek där Sandarna kunde ta ledningen efter en retur på hörna men DIS kunde snart kvittera genom Jonathan som vände upp och sköt i en och samma rörelse efter bra förarbete av Emil J som stod för en bra raid längst kanten och ännu bättre pass. Efter målet hade DIS en bra period och låg på och pressade och tillslut kunde Simon A trycka in ledningsmålet på hörna, till publiken och spelarnas stora glädje. Vi var på gång trodde vi men istället för att köra på tog Sandarna tag i taktpinnen och hade mycket boll sista kvarten av första halvlek. Tungt för DIS-spelarna men till vår förtjänst så skapade inte Sandarna speciellt mycket under denna tid utan DIS försvarade sig bra och kunde reda ut stormen och domaren blåste lägligt för halvtid.

I paus var Paul på oss för att vi måste fortsätta med press på mittfältet för att kunna ta över initiativet mer i andra halvlek. Vi var inte helt nöjda med hur halvleken hade slutat trots ledning och bestämde oss för att knyta näven och komma taggade till andra halvlek.

Om första halvlek var jämn så var DIS det bättre laget i andra halvlek och siffrorna kunde segla iväg lite väl mycket kanske med tanke på hur matchen såg ut. Detta berodde mest på att Jonathan satte det mesta där framme. Var det inte en lobb över målvakten så var det tätt intill stolproten. Väldigt tacksamt för resten av laget att ha forwards som gör mål :-). 4-1 blev nästan 5-1 då mitt mål blev felaktigt bortdömt för gruff på målvakten, jag var inte nära killen ens, vad händer? Matchen sista mål satte Magnus på nära håll efter inspel av Jonathan.

Sandarna har ett bra lag och kan betydligt bättre än vad de visade upp mot oss, de kommer att ta sina poäng hemma på Majvallen, det är jag helt säker på.

Plusligan:

3p - Jonathan. Tre mål och två assist. Enough said?
2p - Mikael/Claes. Så bra.
1p - Magnus. Två mål, han trivs så bra hemma på vallen. Avstängd nästa, stort avbräck.

---------------------------------------------------------------------------
På något sätt känns det som om det är något lag i serien som ändå kan uppskatta vår fina skärgårdsmiljö, Nordövallen och segersång med den härliga "Pärleporten" så är det Sandarna. De är ju trots allt från Majorna och verkar ha lite känsla för det här med kultur.
Claes var mycket rolig när han påstod att "tåpajen" till rensning som ledde till ett av Jontes mål var en "yttersida". Snyggt blev det dock.
Har någon någonsin avslutat bättre i DIS än Jonathan? Bloggen är tveksam, möjligtvis Pyttis anno -99.
Tobbe har börjat säga till oss på innermitten att han "finns här på kanten" och "vill gärna ha lite bollar" i början på varje match, låter nästan lite hotfull. Skall vi ta det negativt? Får han inga bollar av oss eller vad?
Undra om inte Sandarnas mittback sköt sitt livs hårdaste skott när han sköt stenhårt i ribban från mittcirkeln. Jisses!
Såg inte domaren lite rädd ut när två rådjur sprang in på planen och tog ett ärevarv? #citykids

Så gött att denna gamle "ålerensen" äntligen är med oss igen.