Oavgjort borta mot Skottfint

Det slutade oavgjort i den sena matchen mot Skottfint på Ruddalen efter en sen kvittering av Simon A.

Matchen inleddes klart bäst av DIS som kändes pigga mot ett Skottfint som förmodligen fortfarande värmde upp, vi kunde vinna lite bollar och sätta fart rättvända för att på så sätt skapa lite oroligheter för Skottfint, bland annat hade Jonathan ett fint läge efter framspelning av undertecknad till vänster i straffområdet men målvakten kunde rädda utan större bekymmer samt att Marcus J kom helt ren i straffområdet men skottet gick rätt på målvakten. Så på grund av detta kom det som en kalldusch när Skottfint kunde ta ledningen efter ca 25 minuter efter en hörna som Tom oturligt tappade och en Skottfintare kunde slänga sig fram och raka in bollen. Tungt men vi försökte peppa varandra. Dock tog Skottfint över matchen efter detta och kontrollerade resten av halvleken genom att vara smartare, tyngre och mer bollskickliga än vad vi var. Vi hade problem med att få upp bollen och komma rättvända medan Skottfint kunde skapa halvchanser främst genom smarta bollar upp mot Blixt på topp. Dock stod sig resultatet halvleken ut.

Daniel och Paul pushade i paussnacket och ville få ett spel efter marken samt bakom deras backlinje då deras backar nickade bort det mesta i luftrummet men kanske inte tillhörde seriens snabbaste.

Andra halvlek inleddes med att vara rätt jämn men de stora chanserna lös med sin frånvaro, Skottfint kvävde våra försök till anfall bra och Kalle Corneliusson i backlinjen stod för en stabil insats. Klass. Dock kunde vi äta oss in i matchen mer och mer, kanske tröt deras ork? Vi kunde i alla fall ta över mer och mer sista tjugo och Emil sköt i ribban och inläggsfrekvensen ökade i takt med vår ökande press och tillslut kunde Simon A göra mål efter en frispark som gick rätt i mål. Gött för oss och 1-1 speglade nog matchen rätt bra och det blev dessutom slutresultatet.

Skottfint går otippat nog rätt tungt just nu, problem med att spela ihop en startelva och får gå runt på mycket folk. Dock tror jag att det vänder snart, de har massor med rutin och klass i spelare som Blixt, Peter Olofsson, Kalle Corneliusson, Kalle Karlsson (Klipperts gamle lagkamrat i Väster/SG97).

Nu laddar vi batterierna och tar sikte på lördag då vi möter serieledarna Älvsborg, en sjukt tuff match (puh, vilket spelschema vi har!).

-----------------------------------------------------------
Robert R tillbaka i spel, viktigt. Såg pigg ut i sitt inhopp.
Alltid lite segt att se Putte J i Skottfint, han verkar ha hittat hem i föreningen men för mig kommer han alltid att förknippas med Donsö. Punkt.
Zlatan! Cool fint och bra pass till Toivonen i samma sekvens. Love that stuff.
Hörde ni Pyttis under taktiksnacket innan matchen? "Det är rutinerade grabbar vi möter, sälj er inte på enkla skottfinter och så vidare". #Göteborgshumor

Syntes inte denna mannen i publiken? En legend.