Jonathans funderingar


Jonathan Fhager-Karlsson delar med sig av sina funderingar kring det hetaste ämnet just nu, nämnligen fotboll.

Håll till godo.



"Gli Azzuri- En hyllning!

Jag ska erkänna att jag var väldigt skeptisk till Italien inför Spanien matchen, genrepet gick åt skogen mot Ryssland och ännu en skandal har krypigt upp till ytan där nere, i Emils hemland.

Man försökte föra spelet men blev helt utraderade av ett Dzagoev, Arshavin mfl, ett Ryssland som älskar kontringsfotboll, 0-3, BÄÄM på hakan!

Då gör Prandelli något som aldrig någonsin en svensk förbundskapten hade gjort, jo, han byter spelsystem 9 dagar innan EM-premiären, är karln galen? Och då snackar vi inte att gå från en forward till två, inte byta nån gubbe ur startelvan eller liknande, han kör en "Napoli 3-5-2:a" och SOM han gjorde det.

Hur kul kan det va som forward (Fabregas är ingen sån men ändå) att gå ut på plan och se Mördaren Chellini, Köttaren Bonucci(sjuk tackling på Iniesta m.m) samt hjälten och krigaren De Rossi?

De Rossi, vilken UNDERBAR fotbollspelare, han har hjärtat, en bild som finns kvar i mitt huvud är hans vredesutbrott när Spanien gör 1-1, vackert!

Det som Prandelli gjorde så bra enligt mig är ju att han slopade "vi är bäst i världen" mentaliteten och istället spelade efter resurserna, lite som oss i Donsö, bästa LAGET vinner.

Kontringsspelet som Italien skapade när dom vann bollen där nere i Mördarbacklinjen eller på mitten genom den lysande Motta tex var briljant, Cassano visade varför han blev uttagen trots en hjärnblödning(?) för ett halvår sedan, Balotelli var dock ingen hit men Di Natale gjorde vad han gör bäst, Mål!

Man blir ju lycklig av detta! Allt behöver inte vara så komplicerat alla gånger. Nu vinner ju inte Italien matchen men man får 1-1 mot Världs och Europamästarna, Birro kan vara en lycklig man där i sin lilla kristdemokrats-fåtölj för fortsätter Italien så här kan man bli sylvassa  framöver.

Donsö IS nu också,

2-2 mot Björkö borta, helt okej! Vi ska vara nöjda med en poäng, vi är extremt svårslagna.

Samtidigt lite surt, jag borde avgjort vid 2-2 och deras 2-2 mål är ju ett hederligt skitmål men dom räknas dom också, dessa skitiga skitmål.

SG på Nordövallen nästa Onsdag, där är vårt självförtroende inte helt oväntat baota stort, krävs mycket för att vinna mot oss där!

SG som varit heta på slutet kommer säkert bjuda upp till dans som det så fint heter.

Adjö!

/ Jonathan"


En personlig favorit hos Jonathan.

/A

Kommentarer
Postat av: Magnus

Jag finner det fortfarande facinerande att du gillar den spelartypen som är så olik din egen. Samtidigt förstår jag att hjärtat, kärleken, passionen och lidelsen för fotbollen är stort i ditt liv. //Terry

2012-06-12 @ 18:33:25
Postat av: Anton

Får hålla med dig Magnus, här trodde man att hyllningen skulle komma till Spanien och deras "Tiki-Taka-fotboll" med spelare som liknar Jonathans egna spelstil, liten och kvick. Den spelare som var allra mest lik Jonte i Italien - Spanien var nog faktiskt Jesus Navas, Spanien (kom in i andra halvlek).

2012-06-13 @ 07:54:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0