Donsö vidare i Skärgårdscupen samt lite idrottspsykologi

 
 
Kunde tyvärr inte se matchen själv men fick liveuppdateringar från matchen från farsan och DIS vann alltså med 4-1 mot ett starkt kämpande Vrångö. Reaktionerna efter matchen har varit rätt så negativa, de flesta är besvikna på insatsen.
 
"Vi var rötna" ansåg brorsan.
"Längesedan jag slarvade så här..." sade Spaghetti.
"DIS var inte riktigt på tårna" meddelade farsan.
 
Hur skall vi tolka det här då? Är det alltså knappt någon skillnad på ett lag i toppen av fyran samt ett lag som förlorade med 0-7 i sexan i helgen? Hade vi lika gärna kunnat bytt serie med varandra? Hade DIS lika gärna kunnat lira i sexan och VIF lika gärna lirat i fyran och gjort det bra?
 
Nej, en sådan lätt analys kan man naturligtvis inte göra. Då spottar man på traditionen som heter "Skärgårdscupen", där gäller inte fysikens lagar på samma sätt. Jag vet vad jag pratar om, jag har faktiskt spelat i skärgårdscupen i snart femton år, tro det eller ej och varje gång gäller samma sak:
 
Laget som spelar i den lägre serien och möter "storebror" kommer med en grym taggning och tar ut sig rejält för att de vet att matchen med största sannolikhet är deras sista innan sommaruppehållet medan laget i den högre serien "omedvetet" vill spara sig lite då semifinalen trots allt endast är två dagar borta. Sedan har vi ju det här med underskattning också. Det kan vi inte räkna bort hur mycket vi än intalar oss själva om motsatsen. Genom åren, t.ex. då vi låg i femman har vi gjort betydligt bättre matcher mot Öckerö, Björkö (div fyra) än mot t.ex. Vrångö, Styrsö, Hyppeln (div sex).
 
Anledningen till att jag berättar detta? Det är definitivt inte för att förringa Vrångös insats, de är ett härligt gäng som vi alltid hoppas vinner varje match förutom mot oss. Anledningen är att jag vill att alla skall veta att detta resultat/denna insats var inte konstigt på något sätt, det var ett fullkomligt normalt resultat, tro det eller ej. Det viktiga är trots allt att vinna.
 
Ny match på torsdag och en eventuell final på lördag, nya matcher med helt andra förutsättningar.
 
Ända in i kaklet nu, gubbar. Kommer såklart att stå på sidan och heja mot Knippla.
 
 
FORZA! (som Jonathan hade sagt)
 
/Anton Iniesta

Kommentarer
Postat av: Clint Eastwood

Mycket bra gubbar! Dessvärre inte den bästa matchen i era dar, men på torsdag hoppas jag få se lite mer j'ävla anamma!// CE

2012-07-04 @ 09:05:25
Postat av: #18

På Nordövallen är vi alltid på tårna! Oavsett motstånd!

2012-07-04 @ 09:20:03
Postat av: Terry Butcher

Vrångö gör en riktigt bra match men är aldrig ens nära, om DIS hamnat i underläge hade det sett ut på ett helt annat sätt det är jag övertygad om. Det tidiga målet satte sin prägel på matchen och det var för många touchar på bollen och tempot hölls nere omedvetet vilket naturligtvis passar Vrångö. Lite högre tempo och lite bättre skärpa i passningarna så hade det runnit i väg.
Sen är som skrivs ovan att Skärgårdscupen är Skärgårdscupen och det känns lite skönare att möta Knippla hemma än borta, Öckerö får på pappret det lite klurigare med Hyppeln som slagit Björkö med 3-0 !!!

2012-07-04 @ 09:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0