Inte denna gången heller


Då var den fjärde raka finalförlusten i Gustavs Cup en faktum för undertecknad. Det vill sig inte riktigt i den turneringen kan man väl lugnt påstå. Här kommer i alla fall lite info:

På lördagen åkte vi nio starka upp till Hönö för gruppspel. Laget var följande:

Målvakt: Tobias Julin

Ettor: Simon A, Robert R
Tvåor: Anton, Anders
Treor: Jonathan, Emil
Fyror: Marcus J, Magnus F

Man får väl ändå säga att det gick relativt smidigt att ta sig till slutspel. Första matchen är alltid konstig och kan sluta hur som helst, det spelar ingen roll vilka man möter. Vi tog en viktig 1-0 seger mot Kalvsund efter mål av Jonathan Fhager. Detta var en match vi kontrollerade och borde kanske avgjort tidigare men som sagt, i första matchen får man vara nöjd med tre poäng. I andra matchen vann vi komfortabelt mot Hälsö med 2-0 för att sedan inkassera en förlust mot Hönö med 2-1 där vi släppte in två mål på fasta situationer efter mycket slarvigt försvarsspel. Detta var dock inte enbart negativt då vi fick oss en liten väckarklocka och skärpte till oss angående detta i resterande matcher av Gustavs cup. I sista matchen mot Fotö var vi tvungna att vinna stort för att ha chans att vinna gruppen och vi bestämde oss för att gå ut och "tömma oss" sista matchen för dagen. Vi vann med hela 5-0 efter att Magnus (3-4 mål) och Jonathan (4 assist) haft lekstuga.

Slutspelet dagen efter hade vi fått Knippla i kvartsfinalen och vann den matchen med 1-0 efter mål av Anders som via försvarare sköt in målet i snäv vinkel. Jag läste på deras hemsida att de saknade lite gubbar men var nöjda med matchen och antydde att de hade chanser att kvittera och spelade jämnt med ett "div4-lag". Nu kanske man själv är partisk men under alla dessa år jag varit med i cupen har jag aldrig sett ett så ineffektivt Donsö. Chans på chans missades och helt ärligt tycker jag faktiskt att 4-0 eller 5-0 hade speglat matchen bättre. Knippla hade kanske ett skott, max två. Dock all heder till dem för kämpainsatsen!

I semifinalen väntade FF Frukt som består av spelare från både Björkö och Öckerö om jag inte har helt fel, vann de cupen för två år sedan? Kände nog igen någon Granstav, Fransson och Danis som är Öckerös tränare. En rutinerad samling spelare som gick på rutin och rävspel snarare än fart och frenesi. Vi vann matchen med 2-1 efter att Jonathan avgjort med ett sent mål. En lurig match som innehöll en hel del fula tricks. Undertecknad blev t.ex. utvisad när sex sekunder återstod av matchen. En eloge till DIS-spelarna för bra inställning där man låg rätt matchen igenom.

Finalen spelades i vanlig ordning mot Öckerö 1 som slagit Hyppeln i semifinalen. En match som inte innehöll jättemånga chanser men Jonathan hade friläge som han med lite flyt hade kunnat placera in men målvakten gjorde en fin parad. Öckerö spelade upp sig och utmärkte sig med att klara av att slå höga och långa uppspel till forwards. De tog också ledningen efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde där deras spelare till slut kunde raka in en retur. Ett otroligt segt mål för vår del som aldrig lyckades få hål på dem i finalen. I slutsekundrarna av matchen hade vi frispark i bra läge efter att en Öckerö-spelare tagit en taktisk utvisning genom en glidtackling men vi fick aldrig in bollen. Vi fick till och med slå om frisparken efter att Öckerö spelat med fullt lag ändå efter att ha fått en spelare utvisad, dock utan resultat.

Grattis till Öckerö som var värdiga vinnare! Bästa laget vi mötte i turneringen.

Spelarbedömning:

Tobias
Starkt av Tobbe att ställa upp trots kort varsel i Tom och Leos frånvaro. Var mycket stabil turneringen igenom och kan inte lastas för något av de få målen vi släppte in.

Robert
Vår starke etta var just stark hela tiden. Släppte inte många förbi sig och gjorde dessutom två mål.

Simon A
Två träningar på flera månader var allt Simon mäktat med pga knäskada samt fiske. Trots detta var han mycket bra. Fysiskt stark. Enligt egen utsago tröttnade han ju längre cupen fortled men det märktes inte nämnvärt.

Anders
El capitano drev på bra och hittade samspel med Jonathan i slutspelet. Två mål blev det där, sådant är viktigt.

Anton
Själv gjorde man inget större väsen av sig och offensiven lös med sin frånvaro. Noll mål är ju inte ok. Dock endast inne på ett baklängesmål på hela turneringen och få felpass.

Emil
Löpstark och en fin "teamplayer", dock viss saknad av skärpa framför mål. Noll mål i cupen. Alltid jobbig att möta.

Jonathan
Lagets MVP, poängspelare som låg bakom det mesta i offensiven. Blev utnämnd i All-star laget and rightly so som de säger i USA.

Magnus
Vår skyttekung var endast med i gruppspelet och hade i början lite svårt med målskyttet men det lossnade i sista matchen då han bombade in ett hat-trick. Otroligt roligt att han var med. Bra inställning som vanligt.

Marcus
Vår target var inte så nöjd alla gånger med medspelarna och ville ha mer passningar. Bet dock ihop och var klockren i hemjobbet. Precis som brorsan är han alltid jobbig att möta. Dock noll mål. Borde satt minst ett i alla fall.

/Anton Iniesta

Kommentarer
Postat av: ojjas

Liten notis, slog ni inte Bagglebo i första matchen å inte kalven? :)

2012-01-30 @ 23:59:08
Postat av: Anton

Så var det naturligtvis. Tack för upplysningen, Ojjas.

2012-01-31 @ 08:12:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0