Förlust mot GAIK


Det blev förlust mot GAIK med 0-1 i årets tredje träningsmatch men innan referat kommer skulle jag vilja göra samtliga läsare uppmärksamma på att Kenneth Johnsson, som driver skargardsfotboll.se är fortsatt aktiv och har nu lagt upp bilder från matchen samt tagit ett steg längre i år genom att även lägga upp ett litet filmklipp. Länk till sidan hittar ni här (har även lagt till länken permanent här på bloggen).  

Kenneth, bilderna/filmerna/statistiken uppskattas enormt av oss spelare, hoppas inte att du tror något annat. Dessutom är det väldigt bra kvalitet på det du lägger upp.

Hur var själva matchen nu då?

Efter två träningsmatcher fyllda av is, minusgrader och tvivelaktig kvalitet fick vi oss en rejäl genomkörare i strålande vårväder. Två jämna lag som inte vek ner sig eller undvek närkamper. GAIK kändes stabila och relativt storväxta och man fick intrycket av att de jobbade på en spelidé som bygger på passningspel vilket de skall ha en eloge för. Förra säsongen mötte vi i princip bara lag som slog den långa bollen, inte särskilt rolig fotboll med andra ord. GAIK började matchen bra och tog kommandot och var nära att rinna igenom några gånger men firma Robert och Dawidsson skötte sig bra. Efter första tjugo kom dock DIS tillbaka i matchen och avslutade sista halvan av första halvlek bäst, Emil var ytterst nära att kunna slita sig loss och placera in en boll, han hade dessutom en nick i mål som blåstes av för offside. Synd på ett fint anfall. 

I andra halvlek hade båda lagen en del chanser men det var GAIK som tog ledningen genom ett fint distansskott av en av deras centrala mittfältare. Han och sin kollega på mitten (kaptenen) var bra spelare som försökte lira boll, bra träning för mig och brorsan. Dessutom hade kaptenen ett gött tjöt på planen och vi kunde till och med komma med lite roliga kommentarer till varandra, lite ovanligt måste jag säga. I slutet på matchen forcerade DIS men GAIK kunde reda ut stormen, dock anser jag att vi verkligen skulle haft straff på slutet när deras back slänger sig och tar bollen med händerna i straffområdet. Varför blåste inte domaren?

GAIK hade en fin centrallinje i laget där deras forwards var konstant farliga, Olof Möller (släkt på Donsö) låg och högg på det mesta medan den andra släpade lite mer och hade fint spel i sig (kallades han "skytten"?), tyvärr gick han ut skadad, hoppas inget allvarligt.

I DIS var Dawidsson väldigt bra och bröt motståndarnas uppspel gång på gång. Kollegan Robert gjorde det bra som täckte upp vid dessa tillfällen. Dawidsson vill gärna stöta framåt så extra viktigt att Robert har koll bakåt, vilket han allt som oftast har. Nyckelspelare. Punkt. Vår nye back Klippert skötte ju även han sig ytterst elegant. Kommer bli väldigt viktig för oss i år, sanna mina ord. I övrigt var Jonathan fortsatt livlig på kanten och Emil och Magnus kompletterar varandra fint längst fram.

Nu tar vi nya tag och tränar på bra i veckan för att göra oss redo för Västra Cupen nästa helg.

DIS ställde upp med följande lag:

Tom N
Micke - Robert - Dawidsson - Klippert
Jonathan - Anders - Anton - William
Magnus - Emil

Sub: Jens, Tobias, John S, Capov
__________________

Arsenal...vilken show. Man behövde detta. Kärleken är fortsatt stark.
__________________

Hur gick det för Pyttis och GAIK:s tränare "Böjen" senare på kvällen? Var det mycket gliringar?
__________________

/Anton Iniesta


Kommentarer
Postat av: Böjen GAIK

Inga gliringar från mig under kvällen....

Vi lirade ju t.o.m 4 manna wist i samma lag så att det var en "familjär" stämmning... vågar knappt tänka på hur det hade varit om DIS hade vunnit.. :)

TACK för en tuff & bra tränings fight och LYCKA TILL i årets seriespel

// "Böjen"

2012-02-27 @ 10:01:16
Postat av: Anton

Tack själv, Böjen. Det kommer nog att gå bra för er i år. För oss blir det till att kriga rejält.

2012-02-28 @ 08:01:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0