Börjar verkligheten komma ikapp oss?

 
Fy vilken tråkig historia hemma mot bottenlaget Näset. 0-3 i baken samt Dawidsson utvisad och Mackan skadad. Efter en jämn första halvtimme fick Näset straff som Mattias räddade men Näset-spelaren kunde raka in returen. Efter detta hämtade vi oss aldrig utan Näset kunde vinna komfortabelt med 3-0 efter bland annat två straffar och en utvisning, dock var de det bättre laget, helt klart.
 
Det känns som om vi har tappat "organisationen" som Paul kallar det en aning. Båda forwards kommer och möter istället för att en möter och den andra går i djupet, båda innermittfältarna går med i anfallet istället för att en stannar och säkrar upp och skyddar backlinjen mot eventuell kontring, yttermittfältarna kommer inte in och "tajtar till det" med innermittfältarna vid försvar som Paul pratat om så ofta utan ligger kvar och slickar linjerna vid många tillfällen osv. Det är ingen katastrof men vi känns inte alltid så homogena just nu. Detta gör att det kan se ut som om vi spelare gör sämre individuella intsatser än tidigare, typ "varför gör inte Jonathan mål i samma takt som han gjorde innan?" osv. Fotboll är en lagsport, det ligger sanning i det.
 
Dock ingen idé att lägga för mycket tid på en tråkig förlust, den är redan glömd så att säga.
 
Laget från start:
 
Mattias K
Robert - Dawidsson - Claes - Emil
Marcus J - Anders - Patrik - Simon G
Jonathan - Magnus F
 
Sub: Tobias, Capov, Wamid, Simon A
______________________________________________________________________
 
Nytt hatobjekt. Det kommer nya efter varje sommar.
______________________________________________________________________
 
Ny video. Varning för brist på underhållning.
 
 
/Anton

Kommentarer
Postat av: Slaktarn

Hur skall man författa en kommentar till detta inlägg med så många frågor utan att den blir 2 sidor lång jo. Vi börjar med den enkla förklaringen som också är den tydligaste:
Vi som följer laget och DIS saknar dig på plan ANTON efter 7-0 mot H/B så har spelet varit bedrövligt i samtliga matcher ja rent av uselt. Anders har sprungit runt som en vilsen hund i sin jakt för att vinna mittensrike så han saknar dig mest av alla.

Om man ger sig tid för en längre förklaringen så måste den börja med försvarsspelet som börjar vid eget uppspel eller hur? I våras vårdades bollen omsorgsfullt på Nordövallen vilket innebar att uppspelen oftast gick efter backen från ytterback till mittfält och varierades vid tillfälle med lång på Fhagers som kunde skarva eller gå direkt i djupet. Men det viktigaste var att dom fick tag i bollen och kunde låsa fast den så mittfältet kunde flytta upp och fylla på. Om dom inte kunde gå direkt på avslut som dom ofta gjorde med framgång 17+7 mål så fick vi oftast till ett avslut och avbrott även om den gick över kortlinjen.
Detta innebar att vi hade tid att organisera oss i försvaret och kunde hålla tätt bakåt.
I höst har bollarna flugit från försvaret som Scudmissiler med snö på dvs helt omöjliga att få tag på med följd att motståndarna kan kontra och skapa tryck ock till slut göra mål. Min uppfattning är att både J och M vill ha bollen på fötterna så det är väl viljan att göra det bra som gör att bägge möter. Motståndarlagen har läst in dom långa höga så man måste skapa alternativ men det lär inte komma innan du kommer tillbaka.
Om man skall få ett fungerande passningspel med tempo och kvalitet så måste man träna och det gör ni ju inte.
Dessutom saknas en tjöta som kan stötta Magnus i snacket på plan, en som jagar och styr laget
från försvaret.
Ett annat dilemma som jag tror sätter spår på planen är att många tror att ni kan vinna serien, och det är ju en grov förvanskning av sanningen och att den drömmen smugit sig in bland spelarna. Det hade varit att förnedra övriga lag som satsar på att gå upp i 3an om ni vunnit serien under rådande förutsättningar.
Vad gäller jr så gör han oftast mellan 15-20 mål per säsong oavsett lag o division, så det är väl en glad överraskning om han skulle göra 10 till med tanke på sommarens öloppssatsning men då måste ni få bättre kvalitet och tempo i passningspelet.
Nåväl i morgon möter DIS mitt tips till seriesegrare Öckerö, förhoppningsvis kommer vi undan med ett kryss men det är inget jag satsar pengar på. Magnus

2012-08-20 @ 18:41:58
Postat av: Anton

Ord och inga visor, Magnus. Det är uppskattat. Tack för berömmet dessutom även ifall jag inte riktigt kan hålla med om min egen betydelse.

Får hoppas att vi avslutat vår "down-period" nu i och med vinsten mot Öckerö och en viss hybris var nog en stor del av anledningen till kräftgången i höst. DIS är mycket bättre på att slå i underläge, något som visat sig gång på gång.

Dock är skadan på Höglund samt Dawidssons flytt inte positivt, vi har ju inte seriens bredaste trupp direkt.

2012-08-22 @ 16:14:34
Postat av: Slaktarn

Så gott att jag hade fel om era chanser mot Öckerö.

Riktigt starkt att vinna borta för jag tycker ändå att ÖIF är ett av dom 3 bästa lagen i serien och det är lite dit jag vill komma.

Ni har hjärtat, viljan och talangen och ni kan slå vilket lag som helst i serien. Men för att vinna en 24 matchers serie så krävs mängdträning vilket jag vet att flera andra lag haft både på försäsong och sommaren.
Det Pyttis och Paul får ut av er så långt är otroligt bra under dom rådande förutsättningar som ni har med olika individuella omständigheter för möjlighet att delta på träning och match.

Sen kan man kanske vända på det och säga att det är nyckeln till framgången, glädjen att spela med en trupp där dom äldre visar vägen och levererar trots att dom inte alltid kan vara med.

Sen hoppas jag att ni tar det på rätt sätt, att mina inlägg blir tändvätska och inspiration. Det har varit en fantastiskt rolig säsong så här långt och ni har visat att ni kan resa er även när man tror att luften gått ur er. Det är många poäng kvar att spela om så en topp 4 placering är ingen omöjlighet. Om ni har lite flyt i dom svåra bortamatcherna så kan man ju drömma om både serieseger eller kval vilket hade varit riktigt sköj//Magnus

ps tyvärr kallar plikten och stadens invånare på mig i morgon också så jag får lyckönska er här men kommer på matchen mot Sandarna

2012-08-23 @ 19:38:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0