Fotboll, fotboll och åter fotboll


Angående Sverige - Holland kan jag inte riktigt hålla med Erik. Givetvis skall en MOTIVERAD Zlatan starta i landslaget men är han trött och omotiverad á la Finland kan han dra något gammalt över sig. Jag vet att de finns de som förmodligen läser detta och tänker "Jaja, när Zlatan är bra älskar vi honom och när han är dålig tycker alla att han är totalt värdelös". Det kan nog stämma att en hel del av invånarna i detta land tycker så men anser nog att jag har fog för mina påståenden. Let´s face it, vi är inte Spanien. Vi kan möta ett lag som Ungern och ändå känna att det är motståndarlaget som besitter den bättre tekniken och passningskunnandet. Det är inte vår styrka att styra matcher. Det har det aldrig varit. 

När Sverige är som bäst sitter positionsspelet samt försvarsspelet som ett smäck och ALLA spelare i laget drar sitt strå till stacken. "Jäkla sosselandslag som inte har plats för en individuell konstnär som Zlatan" hör man ständigt folk muttra. Vadå då? Det är så vi tar oss till slutspel år efter år. En Zlatan som inte bidrar med varken offensiv magi eller ett starkt jobb för laget bidrar ju verkligen inte till det "Sosselandslag" som varit så framgångsrikt under en längre period nu trots begränsad kvalitet i jämförelse med många andra landslag.

Men vi skall inte bara vara negativa, skall Sverige nå sin fulla potential nästa sommar behövs en motiverad och frisk Zlatan. Dock får ingen spelare bli större än laget så som Zlatan alltför ofta framställs i media (kolla Aftonbladet innan en landskamp, 90% av artiklarna är om honom inte LAGET). Detta är ju inte Zlatans fel, men ofrånkomligt så tar han mycket plats och det ser ut som många andra spelare i laget höjer sig rejält när han inte är med. Borde inte en lagkapten ha motsatt effekt i ett lag?

Detta är ju inte bara typiskt Sverige för del delen heller, se på Man United. Sur Alex Ferguson tvekar inte en sekund innan han slänger ut en storstjärna ifall denne inte antas vara bra för laget pga diverse anledning och hans meritlista kan ju ingen klanka ner på. Stam, Beckham, Keane m.fl. kan skriva under på detta. 


Härligt att skåda glädjen
_________________________________

Inomhusträningen har dragit igång igen, kul men jobbigt. Tar ett tag att vänja sig vid underlaget och spelet. Ses nästa tisdag (18:15). Får man då se Tobias "ADHD" Johnsson kanske?
_________________________________

Hur går det för Freddie Ljungberg nuförtiden? Han är lika energisk som vanligt, tro inget annat. Dock befinner han sig på andra sidan jordklotet, nämnligen Japan. Hittade lite klipp:

Ful eftersläng och filmning: http://www.youtube.com/watch?v=4bU40or9OcY

Snygg assist: http://www.youtube.com/watch?v=QxA7OK0zaII


Still going strong


/Anton Iniesta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0