Oddsen emot oss? Äh, vi gillar läget.

Oddsen från NordicBet inför kvällens drabbning:

1. 4.25 X. 5.25 2. 1.40

Vi är, av förklarliga själ, inte betrodda av spelbolagen (eller bolaget egentligen). Och med både Magnus och Simon G avstänga, med Simon A på fisketur, med Reuthis i Stockholm på "affärsresa", med Petter sjuk nu i två veckor, med Shagge bortrest och säkerligen någon mer, så kunde väl förutsättningarna sett bättre ut. Men som jag ser det har vi därför bara allt att vinna. Vi möter Älvsborg, ett av seriens bästa lag på hemmaplan och ingen förväntar sig att vi skall mäkta med att störa dem. Förutsättningarna för ännu en bragdinsats kunde sålunda inte vara bättre.

Älvsborg kan jag inte säga att jag har någon koll på. Vi mötte dem sist vi låg i fyran, två matcher som bara renderade i ett mål. Vi förlorade på Apelsinplan men lyckades hålla 0-0 hemma trots att vi fick två utvisningar om jag inte missminner mig. Detta är dock helt ovidkommande idag. Älvsborg har inlett med en vinst, två oavgjorda och en fölust med en målskillnad på 3-3. De är alltså liksom vi, svåra att få hål på. Värt att nämna är att laget de besegrat inte är något mindre än det fantastiska Kärra som vi lyckades knipa en pinne av senast. På förhand har man därför en oerhörd respekt för detta Älvsborgslag.

*****

Norrhem var tillbaka i träning i onsdags och såg lika stabil ut som vanligt. Han kan inte bli fulltränad fort nog.

*****

Disciplinnämnden i Göteborg är ett skämt. Det är mig obegripligt hur man kan dela ut tidsbestämda straff för ett rött kort. Magnus avstängning på en vecka drabbar oss dubbelt upp eftersom vi har flyttat en match från en senare omgång till onsdag nästa vecka och han är därför avstängd en extra match så att säga. En veckas avstängning kan alltså innebära en match, två matcher eller kanske inte ens en enda matchs avstängning. Sätt ett visst antal matcher istället så blir det rättvist. Skärpning förbundet.

//Erik

Kommentarer
Postat av: Dalla

det skall sägas att disciplinkommité-gänget tar hänsyn till hur många matcher man missar. De kollar av spelschemat och bestämmer därmed datum.



Sen kan man tycka att det är märkligt att de inte kan ge antal matcher direkt. Men om Magnus missar två matcher under veckan så tyckte de antagligen att två matcher var ett lämpligt straff.



Mvh

2011-05-09 @ 01:27:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0