Wonderful


Underbart att vi kunde slå Näset med 5-1 inför hemmapubliken i en mycket offensiv match där det utan tvekan kunde stått 4-4 efter sextio minuter, dock var vi starkare i slutet på matchen och siffrorna kunde rinna iväg.

Tänkte lämna över det klassiska matchreferatet till Lehmann som gjort det så bra tidigare och enbart fokusera på att lista lite coola prestationer på planen. Utan rangordning skall tilläggas!

Lehmanns straffräddning
"Han tar den!" var det första gubbarna på läktaren sade när domaren blåste straff för Näset och de fick ju helt rätt. Han låg kattlikt i luften efter att ha kastat sig åt höger och räddningen var ett faktum. Oj, vad viktigt i ett skede av matchen där vi ledde med 3-1.

Magnus spelar liggandes fri Simon G
Magnus gjorde kanske sin bästa match i år för Donsö och kunde efter en tuff duell spela fram Simon G till ett friläge genom att liggandes spela bollen bakom sig. En artist. I övrigt ekade hans ljuva stämma ständigt under matchen. "Var har han fått den rösten ifrån" frågade en äldre dam som såg lite nervös ut. "Mona" sade en gubbe medan en annan trodde på Törsten. 

Anders missar öppet mål
Brorsan stod på nytt för en mycket stark match tillsammans med Johan på innermitten så det känns lite fel att lyfta fram denna händelse men jag kan inte låta bli. Anders fick en kalaspassning av Simon G snett till vänster i straffområdet men av någon anledning sköt han utanför istället för att lägga in den i öppet mål. Han måste ha tittat på Tottenham för mycket.

Emil gör en "skum" fint på kanten
Emil gör ett mål och en assist, mycket bra. Stod för en delikatess när han flöt förbi sin försvarare på vänsterkanten i första halvlek. Någon slags blandning mellan sulfint/klack och överstegsfint. "Det var meningen" påstod Dawidsson. Jag är inte lika säker.

Marcus J gör ett inhopp och är jobbig för Näset
Maxi Lopez hoppar in sista tjugo när Magnus fick kramp och stod för ett mycket bra inhopp. Fysisk, sprang mycket. Hjälpte medspelarna, tröttade ut motståndarna och krönte insatsen med att rycka förbi en back och spela snett-inåt-bakåt till Simon G. "Ger kraft till hela laget" sade brollan efter matchen.

Norrhem leker Carlos
Vänsterbacken får överlapp-pass från Emil och utmanar sin försvarare. Efter några kroppsfinter, klackar och diverse finter är backen och köper korv medan Niklas fortsätter fram och slår in ett hårt och lågt inlägg som Simon kan putta in i öppet mål. "En modern ytterback" hade förmodligen Aftonbladet skrivit i sitt omdöme.


/Anton

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0