Redaktionen spår 2011

Så här i början av ett fotbollsår har jag lämpligt nog tagit en titt i kristallkulan för att få svar på viktiga och totalt oviktiga frågor rörande Donsö IS 2011. Många frågor skall besvaras och nedan följer facit på dessa.

Vad kan vi vänta oss av Donsö IS anno 2011?

Alla som kommer och ser oss spela kan vänta sig ett lag som kämpar och sliter mer än våra motståndare. Det finns ett särskillt donsöhjärta hos gruppen som är grunden till många poäng. Vi kommer att försöka spela bra fotboll men som nykomlingar kommer det säkert inte vara lätt att vara spelförande lag såsom vi oftast var förra säsongen.

Vem får sitt stora genombrott i år?

Att kalla det genombrott är kanske lite att ta eftersom han var en av våra absolut bästa spelare redan förra året, men Anders Jansson tar ytterligare några steg i sin utveckling och blir dominant på innermittfältet. Detta leder till att ÖIS blir intresserade av en övergång men Anders tackar nej eftersom ÖIS inte har några pengar. Så vår kära kapten blir kvar för att leda laget vidare.

Vilken blir kommande års största utmaning?

Den största utmaningen ligger inte på plan utan utanför men handlar ändå om planen. Utmaningen ligger i att Pyttis & Co skall övertyga de motsträviga Styrsöknoddarna om att Nordövallen är den lämpligaste platsen i Södra Skärgården att lägga en plastgräsplan på. Inte nog med att detta skulle ge förbättrade träningsmöjligheter, det gör oss också till ett bättre och mer sevärt lag för hemmapubliken eftersom ett jämnt underlag passar vårt lilla tekniska mittfält.

Skyttekung i år blir såklart...

... vår fula lilla ankunge naturligtvis. Jag trodde inte att Magnus skulle göra en så stark säsong målmässigt som han gjorde efter att ha öst in mål förrförra året. Det misstaget gör jag inte om. En skadefri Johan kan konkurrera något men inte mer.

Finns det några dilemman som oroar?

Det största dilemmat har helt klart våra tränare. Förra året var våra fem mittfältare i stort sett bäst i truppen och vi spelar 4-4-2. Med en fulltränad Hampus Pires blir det ännu tuffare om platserna. Lös den ekvationen någon. Personligen oroar det mig också att Tom lämnat eftersom jag inte vet huruvida Leo kommer köra i år eller inte. Vi behöver två målisar helt enkelt.

Vem kommer göra störst väsen av sig utanför fotbollsplanen?

Johan, ivrigt påhejad av Karin, drar igång ett projekt som skall finansiera sjukvård i Kenya, vilket uppmärksammas i GP och Aftonbladet. Vänta ni bara.

Hur kommer det egentligen att gå för DIS i fyran, nykomlingar som man är?

Efter en stark vår, där vi lever på inspiration och ett jävla anama, är vi uppe och nosar på toppen men formen dalar något och vi landar tillslut på en stabil sjätteplats.

Övriga frågor?

Här finns det en hel del som kommer bli intressant att se som inte kristallkulan avslöjat. Kommer Petter Käll bli fast på högerbacken eller kan det bli lite spel på den eftertraktade forwardspositionen i år? Hur många gånger kommer Anders och Albertina göra slut och bli ihop igen i år? Skall Simon Andersson äntligen inse att hans kall egentligen är att göra något på land och delta i alla matcher i år? Kommer Roman att få revansch på mig i FIFA?  Högst otroligt. Finns det ett lag i fyran med fulare bortaställ än vi? Också högst otroligt. Hur många nya smålänningar ansluter i år?

Ja som ni förstår finns det finns det mycket oklart som skall besvaras under året. Det skall bli oerhört kul att vara med på vägen då svaran skall fås.

//Erik


Kommentarer
Postat av: Anders

Gött o ha dig tillbaka, Lehmann

2011-01-06 @ 00:49:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0