Magnus Fhager - den fula ankungen som blev en svan


Som de flesta vet så började Magnus sin bana som målvakt och blev en mycket bra bollstoppare, bland annat så stod han i mål när DIS vann femman första gången runt slutet på 90-talet. Denna del av Magnus liv kommer dock inte att tas upp i detta inlägg utan fokus kommer att ligga på Magnus väg till målfarlig striker.

Skall jag vara helt ärlig så kommer jag inte riktigt ihåg när Magnus lufsade ner till Nordövallen för att helt utan omsvep deklarera att han inte kommer att stå i mål mer men jag kommer fortfarande ihåg reaktionerna. "VAD?" "Varför då?" "Du är ju grym som målvakt, varför gör du såhär?" var en del av responsen som inte lät vänta på sig. Det skall dock tilläggas att Magnus vid det här laget var runt 18-19 år och ansågs som en stor talang som förmodligen hade kunnat spela mycket högre upp i divisionerna inom ett par år. Magnus var dock obeveklig i sitt beslut och snörade på sina Puma King för att deltaga under träningarna som vilken utespelare som helst.

I början gick det lite knackigt där bra inställning blandades med mindre bra bollmottagningar och det hördes fortfarande en del suckar och man undrade vad detta skulle vara bra för. Men snart kom det lite ljusglimtar och Magnus som i detta läget hade inställningen att "hellre vara forward i B-laget än målvakt i A-laget" gjorde hela 15 mål på 11 matcher i B-lagsserien vilket förvånade många. Jag med många andra trodde dock att det var en engångsföreteelse och det är väl en sak att skyffla in lite bollar i B-laget men i A-laget måste man ju ha lite teknik. Oj, vad fel vi kunde ha.

Vägen till att bli DIS målfarligaste forward var dock inte så här rak utan under flera säsonger efter denna målfarliga säsong spelade Magnus in sig i A-laget, dock utan att hitta en fast position och kan kanske vara den enda i DIS historia som spelat på samtliga positioner över hela planen. Hos den ena tränaren fick han spela innermitt, den andra högerback och hos den tredje mittback. Magnus gnällde inte utan kämpade på fast kände nog innerst inne att forward var det absolut roligaste positionen att spela på för där hade man störst chans att göra mål. Sen kom chansen han så länge väntat på och han fick spela in sig som forward på riktigt. Resultatet?

Målexplosion.

För att låna Hysén beskrivning om Emile Heskey så var han som en "best där framme" och stångades ständigt med allt i sin närhet. Nådde han bollen i straffområdet skulle den bara in, kosta vad det kosta ville och målen trillade in i jämn takt och Magnus har nu gjort över 20 mål i serien två säsonger i rad vilket är väldigt bra gjort. Bara att lyfta på hatten för Magnus, killen som vägrade stå i mål och max kan göra "tre på foten".

Han liksom vi övriga i DIS går nu mot nya utmaningar i fyran och frågan är om Magnus kan fortsätta som han slutade, nämnligen med att göra mål.



Magnus "Hänget" Fhager


/A


Kommentarer
Postat av: Lallen

Varför spelar Jimmy Kjellberg i det gula laget?

2011-01-03 @ 08:19:22
Postat av: Anton

Haha, så underbart lik!

2011-01-03 @ 22:22:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0