Björkö


Hos lokalrivalen Björkö blåser det nya vindar, blir det fågel eller fisk för dem i år?

Med drygt tre månader kvar tills säsongen startar är vi naturligtvis nyfikna på hur stämningen är i laget?

Det råder en god stämning i Björkö, och det bubblar av entusiasm inför den nya säsongen. Vi har gått från att spela inomhus från oktober, till att komma ut på planen nu i januari, och det märks på killarna att de är förväntansfulla och nyfikna, dels på sig själva men kanske också på den nya ledarstaben.

Hur har Silly Season varit för er hittills? Nyförvärv, spelarförluster?

Vi har haft enstaka spelartapp, däribland den rutinerade Peter Andersson som numer är huvudtränare, men har samtidigt värvat tre viktiga killar, varav en målvaktstränare, vilket är en roll vi har saknat under en tid. Spelarna är Robin Magnusson Otter, målvakt och Daniel Riddley, mittfältare. Riddley kom på lån från Torslanda under 2010, men är numera kontrakterad för Björkö, en bra spelare och en god lagkamrat.

Viktigt för Björkö under 2011 är att vi har många duktiga juniorer som bankar på dörren och vill spela seniorfotboll, det är ett oerhört ansvar, ett angenämt sådant att få ta emot sådana talanger som finns i föreningen.

Känner ni er klara med Silly season eller kan ni få in nya spelare eller tappa några?

Vi har en bred trupp och letar inte efter någon förstärkning, men en duktig central spelare är ju alltid välkommen.

Hur ser det ut för er med träningsmatcher? Har ni många bokade? Vilka motstånd är det som gäller?

Träningsmatcherna är inbokade sedan december och inleds 12 februari mot Finlandia-Pallo, vi spelar även träningsmatch mot bl.a: GAIS U19, Gunnilse och Kortedala. 

Har ni deltagit i några inomhuscuper under vintern? Om Ja, hur har det gått?

Vi ställde upp med ett juniorlag och ett seniorlag i Crawford Cup, där juniorerna föll i finalen, och a-laget åkte ut i gruppen. Vi har tränat en del inomhus p.g.a väderleken, men har egentligen inga ambitioner med det, förutom Gustafs Cup, årets näst största fotbollshändelse bland ö-lagen. Den spelas 28-30 januari på Hönö och är givetvis en trevlig fotbollstillställning som man ser fram emot.

Till sist vore det intressant att se dina tankar om Division 4B den kommande säsongen. Hur ser egentligen tabellen ut när den är färdigspelad?

Jag tror att Skottfint, Sandarna, Älvsborg och eventuellt Dalen kommer att ligga i toppen, inte nödvändigtvis i den ordningen, men Skottfint får dras med favoritskapet fram tills serien är inledd. Resten av serien är nästan en öppen historia.



/Lallen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0